REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Po savaitės pertraukos į arenas sugrįžusios NKL pirmenybių kovos sirgaliams dar kartą padovanojo intriguojančių akimirkų.

 Po savaitės pertraukos į arenas sugrįžusios NKL pirmenybių kovos sirgaliams dar kartą padovanojo intriguojančių akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abejomis pergalėmis praėjusį savaitgalį džiaugėsi Šakių „Vytis“, Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ bei Joniškio „Delikatesas“.

REKLAMA

Dviejų pirmaujančio trejeto ekipų mūšis Mažeikiuose, per plauką nuo sensacijos atsidūrę telšiškiai, Mato Juciko benefisas – apie tai ir dar daugiau skaitykite tradicinėje tinklalapio „nklyga.lt“ savaitės apžvalgoje.

MVP

Vienas pagrindinių nesulaikomo Šakių „Vyčio“ garvežio variklių ir praėjusią savaitę neabejotinai buvo pagrindinė komandos varomoji jėga. Rezultatyviausias „Vyčio“ žaidėjas mače su „Telšiais“ ir jaunaisiais žalgiriečiais surinko atitinkamai po 34 ir 32 naudingumo balus, o per dvejas rungtynes vidutiniškai po 24 taškus, 4,5 atkovoto kamuolio bei 5 rezultatyvius perdavimus rinkęs šiaulietis galės džiaugtis ne tik dviem pergalėmis, bet ir antruoju naudingiausio savaitės žaidėjo titulu šį sezoną.

REKLAMA
REKLAMA

Mūšis Mažeikiuose

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ praėjusį savaitgalį žaidė tik vienas rungtynes, tačiau tas vienintelis mačas vyko Mažeikiuose, kur suvalkiečius pasitiko trečioje vietoje žygiuojantys Aloyzo Rudžio auklėtiniai. Beveik dvi savaites ilsėjęsi sūduviečiai sugebėjo įveikti varžovus 91:78. Užtikrintai ir itin galingai sezoną pradėjusi „Mažeikių“ ekipa, skaičiuojant ir LKF taurės finalą, šį sezoną Marijampolės klubui pralaimi jau ketvirtąsias rungtynes iš eilės.

Debiutas

NKL pirmenybėse praėjusį savaitgalį debiutavo ir LKL čempionate ilgai rungtyniavęs puolėjas Laurynas Mikalauskas. Traumuotą Paulių Vaitiekūną Marijampolės komandos gretose pakeitęs palangiškis Mažeikiuose į aikštės šeimininkų krepšį per 2 minutes taškų neįmetė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pritrūko

Aštuonių pralaimėjimų serijos šleifą su savimi velkanti „Telšių“ ekipa pastarosiose rungtynėse galėjo ne tik nutraukti savo nesėkmių ruožą, bet ir užbaigti Šakių „Vyčio“ pergalių seriją. Išsiaiškinti susitikimo nugalėtojui prireikė pratęsimo, tačiau jame savo pranašumą įrodę „Vyčio“ krepšininkai vis tik triumfavo 95:89. Nerijaus Zabarausko kariauna įsirašė jau aštuonioliktąją pergalę iš eilės ir toliau alsuoja lyderei „Sūduvai-Mantingai“ į nugarą.

Benefisas

Panašu, kad „Palangos“ aukštaūgiui Matui Jucikui rungtyniauti prieš Vilniaus „Perlo-MRU“ ekipą yra itin paprasta. Praėjusio savaitgalio rungtynėse su sostinės ekipa jaunasis puolėjas per 38 minutes pelnė 27 taškus, atkovojo 11 kamuolių, blokavo net 9 metimus ir surinko 41 naudingumo balą. Tai buvo antras geriausias Juciko pasirodymas jo karjeroje. Krepšininko asmeninis rekordas – 43 naudingumo balai prieš daugiau nei mėnesį vykusiame mače su tuo pačiu „Perlu-MRU“.

REKLAMA

Gyvybės ženklai

Šį sezoną žaidėjų stoką jaučianti ir itin banguotai rungtyniaujanti Joniškio „Delikateso“ ekipa susidariusią pertrauką išnaudojo produktyviai. Joniškiečiai praėjusią savaitę iškovojo abi pergales (77:73 nugalėti „Rasai“ ir 78:74 palaužtas „Ežerūnas-Karys“). Iškovoję abi pergales, Roberto Stankevičiaus auklėtiniai (13-21) kiek atsiplėšė nuo priešpaskutinę turnyrinės lentelės vietą užimančio „Ežerūno-Kario“ (11-24).

Savaitės TOP 5:

Darius Griškėnas („Delikatesas“): 19 tšk., 6,5 atk. kam., 2 rez. perd., 18,5 naud. bal. Ignas Vaitkus („Vytis“): 24 tšk., 4,5 atk. kam., 5 rez. perd., 33 naud. bal. Karolis Brusokas („Vytis“) 16,5 atk. kam., 13 atk. kam., 1,5 blok., 27 naud. bal. Karolis Šarukas („Petrochema-Dextera“): 16,5 tšk., 5,5 atk. kam., 19,5 naud. bal. Raimundas Ambrulaitis („Ežerūnas-Karys“): 20,5 tšk., 10 atk. kam., 5,5 rez. perd. 33,5 naud. bal. Verti paminėjimo: Aurelijus Pukelis („Šilutė“), Matas Jucijas („Palanga“).

Naudingiausias savaitės krepšininkas – Ignas Vaitkus („Vytis“)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų