REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vašingtono arbitraže su „Vilniaus energiją“ valdančiu Prancūzijos koncernu „Veolia“ besibylinėjančiai Lietuvai atstovaus tarptautinė advokatų kontora „Shearman & Sterling LLP“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Energetikos ministro atstovas spaudai Mantas Dubauskas BNS patvirtino, kad ministerija sutartį su teisininkų kontora pasirašė vasario 29 dieną.

REKLAMA

Pasak jo, suma, kuri bus sumokėta teisininkams, priklausys nuo darbų apimties. Ministras Rokas Masiulis anksčiau BNS sakė, kad bylinėjimasis gali kainuoti 3-4 mln. eurų ir trukti iki penkerių metų.

Kartu su šiais advokatais dirbs Lietuvos advokatai iš „Tark, Grunte, Sutkiene ir partneriai“. Kartu su pastarąja bei advokatų kontora „Valiūnas ir partneriai Ellex“ įmonė „Shearman & Sterling LLP“ Lietuvai atstovauja Stokholmo arbitraže prieš Rusijos „Gazprom“.

REKLAMA
REKLAMA

„Veolia“ sausio pabaigoje Tarptautiniam investicinių ginčų arbitražui (ICSID) pateikė ieškinį prieš Lietuvą, kuriame reikalaujama atlyginti apie 100 mln. eurų žalos dėl neva nesąžiningo valstybės elgesio ir bendrovės investicijų Lietuvoje nusavinimo. „Veolia“ arbitraže atstovaus tarptautinė advokatų kontora „Sidley Austin LLP“.

„Vilniaus energija“ iki 2017 metų balandžio sostinės savivaldybės valdomai įmonei turi grąžinti Vilniaus šilumos ūkį, kurį išsinuomojo penkiolikai metų ir į kurį teigia investavusi apie 160 milijonų eurų, tačiau šis procesas bus sudėtingas, šalims ginčijantis dėl grąžinamo turto vertinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus energija“ su valdžios institucijomis ne kartą bylinėjosi Lietuvos teismuose, be to, sostinės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje buvusiam „Vilniaus energijos“ valdybos pirmininkui Jeanui Sacrestui (Žanui Sakrestui) pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo.

„Veolia“ valdoma kita šilumos tiekimo bendrovė „Litesko“ valdo šilumos ūkius 8 miestuose, kai kuriuos jų ji yra išsinuomojusi 20-30 metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų