REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„SMScredit.lt A lygos“ starte po tris taškus iškovojo Vilniaus „Žalgiris“, „Kauno Žalgiris“ ir Klaipėdos „Atlantas“.

„SMScredit.lt A lygos“ starte po tris taškus iškovojo Vilniaus „Žalgiris“, „Kauno Žalgiris“ ir Klaipėdos „Atlantas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas. Pirmas sezono įvartis įkrito į „Trakų“ vartus. Jį įmušė „Žalgirio“ naujokas iš Švedijos Bahrudinas Atajičius. Vilniečių legionierius, kaip ir „Kauno Žalgirio“ puolėjas Rokas Krušnauskas, sezono įvarčių medžioklę pradėjo dubliu.

REKLAMA

A lygos lentelė 2016-03-01Infographic

Debiutantai. Pirmąsias oficialias rungtynes Lietuvoje tiksliais smūgiais pažymėjo ne tik B.Atajičius, bet ir naujasis „Atlanto“ legionierius Abdulas Sylla, įmušęs Kauno „Stumbrui“.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąsyk. 2:0 „Trakus“ įveikęs „Žalgiris“ tai padarė antrą kartą per keturias dienas – prieš tai čempionai per pratęsimą palaužė vicečempionus mūšyje dėl supertaurės.

Nuovargis. Apie jį kalbėjo ir „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas, ir „Trakams“ vadovaujantis Valdas Urbonas. Galutiniam rezultatui įtakos galbūt turėjo ir ilgesnis vilniečių suolas – čempionai pagrindinėje sudėtyje, lyginant su rungtynėmis dėl supertaurės, pakeitė tris žaidėjus, o riteriai – nė vieno.

Baudinys. B.Atajičius dvikovą su „Trakais“ galėjo baigti savo sąskaitoje turėdamas keturis, o gal net penkis įvarčius. Pirmajame kėlinyje jis turėjo būti nedėkingas komandos draugui Elivelto, kai šis įbėgo į baudos aikštelę mušant 11 metrų baudinį. Pirmuoju bandymu B.Atajičius įmušė, pakartotiniu kirto į virpstą. Kita vertus, pats Elivelto tą baudinį ir uždirbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvivaldystė. Lyderio poziciją turnyro lentelėje „Žalgiris“ dalijasi su Klaipėdos „Atlantu“, kuris taip pat 2:0 įveikė tarpsezonį nė vienerių rungtynių nepralaimėjusį „Stumbrą“.

Nuostoliai. Klaipėdiečių treneris Konstantinas Sarsanija gyrė varžovų iš Kauno kovingumą, o „Stumbro“ vairininkas Darius Gvildys būtų galėjęs teisintis traumų gausa. Artūro Rimkevičiaus, Nerijaus Mačiulio, buvusio „Atlanto“ saugo Roberto Vėževičiaus patirties laikinosios sostinės komandai šįkart, matyt, pritrūko.

Pusė. 50 procentų pirmojo turo įvarčių buvo įmušta Visagine, kur Utenos „Utenis“ 2:3 pralaimėjo „Kauno Žalgiriui“.

REKLAMA

Viltis. „Tikiuosi, kad toks pirmas kėlinys bus pirmas ir paskutinis šį sezoną, – susierzinimo po rungtynių neslėpė „Utenio“ treneris Mindaugas Čepas. – Tokia energetika, toks nusiteikimas net sekmadienio lygai nebūtų tinkami“.

Lygiosios. Jos buvo užfiksuotos tik vienerios – lygos debiutantė Jonavos „Lietava“ namų rungtynėse Kaune sužaidė 1:1 su Marijampolės „Sūduva“.

Verdiktas. „Per mano darbo laiką „Sūduvoje“ taip blogai dar nežaidėme“, – žiebė marijampoliečių treneris Aleksandaras Veselinovičius, taip pat atsiprašęs komandos sirgalių, kurie atvyko į Kauną palaikyti komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų