REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

2016 metų pradžia Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) rinkoje buvo aktyvesnė nei tikėtasi ir žada, kad per visus metus bus pagerinti pernykščiai rezultatai, sako Registrų centro atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Metai prasidėjo aktyviau negu įprasta. Sausis parodė, kad galima tikėtis aktyvesnių metų nei pernai ir būtų įdomu pažiūrėti, ar pralenks euro įvedimo įkaitintus metus. Vasarį šiaip ar taip rinka pradeda įsibėgėti, ir tas augimas buvo lauktas“, - BNS sakė Registrų centro atstovė Gražina Urbonavičė.

REKLAMA

Preliminariais duomenimis, šiemet per pirmus du mėnesius Lietuvoje perleista beveik 15,2 tūkst. NT objektų - 18 proc. daugiau nei 2015 metų sausį-vasarį, kai jų buvo beveik 12,9 tūkst. Vien vasarį pirkimo sandoriais perleista 7,9 tūkst. objektų - beveik 9 proc. daugiau nei sausį (7,28 tūkst.) ir 15 proc. daugiau nei praėjusių metų vasarį.

„Manome, kad metinis ciklas išsilaikys ir iki vasaros žiūrėsime, kaip augs pardavimai. Manytina, kad metai gali būti geresni negu praėję“, - prognozavo G.Urbonavičė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, vasarį nustebino stabilizavęsi iki tol kelis mėnesius augę butų pardavimai Vilniuje.

„Pernai, ypač į metų pabaigą, būtų pardavimai Vilniuje labai gražiai augo, o dabar butų rinkos augimas įvyko kitų keturių didžiųjų šalies miestų sąskaita. (...) Kol kas būtų sunku kalbėti apie tai, ar Vilniaus rinka jau prisotinta butais, ar ne, reikia stebėti, kokie rezultatai bus ateinančiais mėnesiais“, - teigė Registrų centro atstovė.

Butų pardavimai šalyje per metus padidėjo 26,8 proc. iki 4480, individualių namų - 15,5 proc. iki 1142, o vien vasarį, palyginti su praėjusių metų vasariu, - atitinkamai augo 20,4 proc. iki 2363 ir 15,9 proc. iki 583.

Žemės sklypų pardavimai šiemet padidėjo 13,4 proc. iki 7309, vien vasarį - 11 proc. iki 3762.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų