REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vilnius, kovo 7 d. (BNS). Elektros jungtis tarp Lietuvos ir Švedijos „NordBalt“ veiktų bet kuriuo metu ir padėtų Lietuvai ekstremaliu atveju. Tai parodė pirmadienio naktį atliktas elektros sistemos atkūrimo bandymas, kurio metu 24 tūkstančiams vartotojų Klaipėdos rajone elektra buvo tiekiama iš vienintelio šaltinio – „NordBalt“ jungties, pranešė „Litgrid“.

REKLAMA
REKLAMA

 

„NordBalt“ yra itin efektyvus elektros tiekimo saugumo garantas, galintis per trumpą laiką padėti atkurti elektros tiekimą vartotojams, kai elektrinės veikia ne tik vakarinėje Lietuvos dalyje, kaip įvyko dabar, bet ir visoje Lietuvoje“, – pranešime sakė „Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas.

REKLAMA

Pasak pranešimo, bandymo metu dalis elektros tiekta tiesiogiai per „NordBalt“ jungtį Priekulės, Saugų, Šilutės, Rusnės, Degučių, Kintų, Vainutų, Švėkšnos, Veiviržėnų, Judrėnų ir aplinkių gyvenvietėms. Bandymas truko 27 minutes, didžiausia perduodama galia siekė 8 megavatus. Ruošiantis bandymui, buvo atjungti du artimiausi vėjo parkai, bandymo metu nė vienas elektros gamybos šaltinis Lietuvoje nebuvo naudojamas.

Be „NordBalt“, sistemos atkūrimo paslaugą Lietuvoje taip pat gali teikti Kauno hidroelektrinė ir Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį ryte „NordBalt“ jungtis veikė maksimalia - 700 megavatų - galia.

Sistemos atkūrimas – tai elektros tiekimo atnaujinimas vartotojams po gedimų elektros tinkluose. Ši funkcija yra įdiegta ir „NordBalt “ jungtyje, kuri nutrūkus elektros tiekimui perdavimo tinkle, gali tarnauti kaip efektyvi, 700 MW rezervinė galia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų