REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainietė Jurgita (39) teigia, kad praėjo daug metų, kol atrado sėkmingą lieknėjimo būdą. Teko išbandyti įvairiusias dietas, specialistų patarimus, sporto rūšis, tačiau kilogramai tvirtai stovėjo vietoje. Tuo metu moteris svėrė beveik 106 kilogramus ir jau buvo beprarandanti viltį atsikratyti nereikalingų kilogramų.

Kėdainietė Jurgita (39) teigia, kad praėjo daug metų, kol atrado sėkmingą lieknėjimo būdą. Teko išbandyti įvairiusias dietas, specialistų patarimus, sporto rūšis, tačiau kilogramai tvirtai stovėjo vietoje. Tuo metu moteris svėrė beveik 106 kilogramus ir jau buvo beprarandanti viltį atsikratyti nereikalingų kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daug metų svoris nekito, nesvarbu, kokias pastangas bedėdavau. Vis dėlto kartą darbo metu pastebėjusi, kaip dailiai atrodo viena iš klienčių, paklausiau, kokiu būdu jai pavyksta išlaikyti tokią gražią figūrą. Tada moteris man rekomendavo apsilankyti pas vieną mitybos specialistę, kurios pagalba, pagaliau, po daug metų pradėjo tirpti mano nereikalingi kilogramai“, – pasakoja Jurgita.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

Maisto dvikova norintiems sulieknėti: kurį produktą rinktis?

 

Svarbu išsiaiškinti, ko nori mūsų organizmas

„Žinoma, rezultatų vis dar siekiu ir nežadu sustoti. Svorį reikia mesti palaipsniui, mažais žingsneliais, nes jo atsikračius greitai jis tuoj pat grįš su kaupu. Kadangi dėl savo svorio kol kas sportu užsiiminėti negaliu, viskas pasiekta tik pasitelkus tinkamą ir subalansuotą mitybą. Per 5 mėnesius atsikračiau 18 kilogramų, tačiau tai dar tikrai ne pabaiga.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pradedant siekti rezultatų, mitybos specialistė patarė išsitirti kraują, t.y. kokių medžiagų mano organizme trūksta, ko maisto racione geriau vengti, koks kraujo tirštumas ir panašiai. Manau, kad ši turima informacija padėjo efektyviau pasiekti rezultatų. Galbūt, tai viena iš klaidų, kurios daromos siekiant sulieknėti – nežinoma, kas mūsų organizmui tinkamiausia ir reikalingiausia“, – sako moteris.

Reikiamu laiku tinkamos porcijos

Jurgita teigia, kad griežtai savęs neriboja, tad jei kartais norisi ne tokio sveikuoliško maisto, organizmo kankinti nederėtų. Pasak moters, jos valgiaraštyje yra ir balandėlių, ir vėdarų, tačiau svarbu tikslingai sudėlioti, kada tokius patiekalus valgyti bei, žinoma, nepamiršti saiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną dieną specialistės pagalba yra kontrolė, kuri mane labai motyvuoja. Rytais specialistei duodu ataskaitą, kiek sveriu ir kuo maitinausi. Simuliuoti ar šiek tiek pameluoti niekaip neįmanoma, ji iškart tai pastebi, tačiau nuo to apima tik dar didesnis azartas nenukrypti nuo kelio. Be abejo, nėra taip, kad save kankinčiau ir ribočiau, yra ir progų, švenčių, kada tikrai leidžiu sau pasilepinti. Svarbu prisiminti, kad valgyti galima viską, tačiau tinkamu laiku ir teisingomis porcijomis“, – pataria pašnekovė.

Energijos perteklius ir švytinti oda

„Balandėlių kiekvieną dieną nevalgau, dažnai renkuosi daržoves: žalias, troškintas ar keptas orkaitėje. Taip pat mitybos raciono pagrindas – balta liesa mėsa. Be to, stengiuosi riboti bulves, jos mano valgiaraštyje dominuoja itin retai. Pradžioje, kai tik pradėjau siekti tikslo, valgiau penkis kartus, tačiau šiuo metu per dieną valgau keturis. Yra trys pagrindiniai valgiai ir vienas užkandis prieš pietus. Užkandžiavimui dažniausiai renkuosi pasukų ir riešutų kokteilį arba kokį nors vaisių. Laikydamasi tokių mitybos principų tarp valgymų niekada nejaučiu alkio. Žinoma, kartais pasitaiko paslydimų, pritrūksta motyvacijos ir norisi viską mesti. Šios problemos dažnai susijusios su darbu, kadangi pervargus, neišsimiegojus po truputį organizmas pradeda grįžti prie pradinio svorio.

REKLAMA

Vis dėlto, pradėjus tinkamai maitintis pokyčiai pasijuto iš karto. Tapo lengviau fiziškai, energijos atsirado tiek, kad atrodo kalnus galėčiau nuversti. Be to labai atsigavo oda, ji tiesiog pradėjo spindėti. Kalbant apie psichologinius pokyčius, suvokiau, kad atrodau geriau nei prieš tai, pradėjau labiau save vertinti, pasitikėti savimi. Pagaliau galiu užsidėti labiau aptemptą ir gražesnę suknelę, o ne nuolat slėptis po plačiais drabužiais“, – rezultatais džiaugiasi Jurgita.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų