REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grįžus vakare namo, po sunkios darbo dienos, kamuoja vienintelis klausimas: kas vakarienei? Po įtampos darbe pasilepinti skanaus maisto gausiomis porcijomis itin vilioja, tačiau ir figūros nesinori apleisti. Pasirodo, viską suderinti įmanoma, tik reikia žinoti tam tikrus mitybos principus, padėsiančius nepriaugti svorio, bet ir leidžiančius pasilepinti.

Grįžus vakare namo, po sunkios darbo dienos, kamuoja vienintelis klausimas: kas vakarienei? Po įtampos darbe pasilepinti skanaus maisto gausiomis porcijomis itin vilioja, tačiau ir figūros nesinori apleisti. Pasirodo, viską suderinti įmanoma, tik reikia žinoti tam tikrus mitybos principus, padėsiančius nepriaugti svorio, bet ir leidžiančius pasilepinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko vakarienės metu atsisakyti?

Vakarienės metu patartina vengti maisto, turinčio daugiau angliavandenių. Grūdiniai ir miltiniai produktai, bulvės, net vaisiai – tai maistas, kuris padės sparčiai priaugti svorio. Kadangi suvartojus nemažą kiekį angliavandenių juos svarbu greitai išnaudoti, juos geriau rinkitės rytais.

REKLAMA

Vakarienei geriausias pasirinkimas – salotos. Tokiu būdu neapkrausite savo skrandžio, jausite viduje lengvumą, o atsikėlus ryte džiugins energijos antplūdis ir gera nuotaika. Prie salotų taip pat galite rinktis žuvį ar liesą mėsą. Jei salotos atsibodusios, vakarui puikiai tinka varškė ar kiaušiniai, tik, žinoma, visada reikia nepamiršti saiko.

Po 18 valandos - maistas be sąžinės graužaties

Žinome taisyklę, kad po 18 valandos verčiau nevalgyti išvis. Vis dėlto, dirbantiems tai beveik neįmanoma, kadangi tik tokiu metu dažniausiai nutyla telefonai, liaujasi siuntęsi elektroniniai laiškai ir galiausiai paliekame savo darbo vietą. Taigi, badauti ir kankinti save tikrai neverta, tačiau tokiu laiku ypatingai būtina valgyti saikingomis porcijomis. Be to, dalinamės produktais, kuriuos vakare galite valgyti be jokios sąžinės graužaties: žalialapės salotos, vištienos krūtinėlė, virtos daržovės bei obuoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Idėjos vėlyvai, bet sveikai vakarienei:

1. Žiedinio kopūsto salotos

Reikės: žiedinio kopūsto, pomidorų, agurkų, saujos saulėje džiovintų pomidorų, mėgstamų žolelių pagardinimui ir druskos. Paruošimas: Susmulkiname visas reikiamas daržoves, suveržiame į dubenį, apibarstome pasirinktomis mėgstamomis žolelėmis, užbarstome druskos ir viską gerai išmaišome.

2. Traškios salotos

Reikės: salotų lapų, svogūnų, česnako, vištienos, duonos, agurkų, druskos, pipirų ir aliejaus.                                                     Paruošimas: Apie 20 minučių verdame vištieną ir vėliau ją supjaustome juostelėmis. Kubeliais supjaustome duoną ir pakepiname orkaitėje, kol gražiai apskrunda. Susmulkiname svogūnus bei agurkus, suplėšome salotų lapus ir viską išmaišome. Apšlakstome aliejumi, ant salotų išspaudžiame česnaką, užberiame druskos, pipirų ir dar kartą viską išmaišome. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Ridikėlių salotos

Reikės: ridikėlių, agurkų, svogūnų laiškų, salotų lapų, citrinos sulčių ir šiek tiek aliejaus. Paruošimas: ridikėlius ir agurkus supjaustome kuo smulkiau. Vėliau plėšome salotas ir įpjaustome norimą kiekį svogūnų laiškų. Viską apšlakstome citrinų sultimis, aliejumi ir gerai išmaišome.

4. Daržovėmis ir vištiena įdaryti baklažanai

Reikės: 2 baklažanų; 5-6 pievagrybių; 1 svogūno; 1 paprikos; 2-3 morkų; 2 pomidorų; vištienos, druskos, pipirų ir aliejaus. Paruošimas: 1. Baklažanus pjauname išilgai per pusę ir išskobiame vidų. Stengiamės, kad baklažanų sienelės būtų panašaus storio. Išskobtus baklažanus galima juos šiek tiek patempti aliejumi ir apibarstyti druska. Kol paruošime masę baklažanams įdaryti, išskobtas daržoves dedame į orkaitę apkepti. 2. Smulkiai supjaustome svogūną, pomidorus, pievagrybius bei sutarkuojame morkas. Viską beriame į įkaitintą keptuvę truputį apkepinti; 3. Kubeliais supjaustome išskobtą baklažano vidų, vištieną ir taip pat suberiame į tą pačią keptuvę; 4. Po 10-15min. iš orkaitės ištraukiame išskobtus baklažanus ir į juos sudedame keptuvėje paruoštą masę ir vėl dedame kepti į orkaitę apie 10min. Ir štai sveikas ir puikiai tinkantis vėlyvai vakarienei patiekalas.

REKLAMA

5. Žuvies ir daržovių apkepas

Reikės: žuvies filė, citrinos sulčių, brokolių, vyšninių pomidorų, džiūvėsėlių, druskos ir pipirų.                                                     Paruošimas: Žuvies filė įtriname druska, pipirais ir apšlakstome citrinų sultimis. Brokolius verdame apie 5 minutes, vėliau nusausiname iš susmulkiname į mažesnius žiedelius. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau. Supjaustytus pomidorus ir brokolius apvoliojame džiūvėsėliuose ir kartu su žuvimi sudedame į kepimo skardą. Viską šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų