REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Grupė  „Skylė“ (nuotr. Modesto Ežerskio)

Rudenį išleidę albumą „Vilko vartai“, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ šią savaitę pristato kertinės albumo dainos vaizdo klipą, persmelktą Valhalą primenančios šiaurietiškos mitologijos.

Rudenį išleidę albumą „Vilko vartai“, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ šią savaitę pristato kertinės albumo dainos vaizdo klipą, persmelktą Valhalą primenančios šiaurietiškos mitologijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Albumas „Vilko vartai“ – tai grupės penkerių metų kūrybos darbas, virtęs muzikinių, poetinių, filosofinių pastebėjimų rinkiniu, kuriuo A. Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ tęsia savos mitologijos kūrimo liniją. „Vilko vartai“ – viena iš 17 albumo dainų, kuriose kalbama apie vidinius žmogaus brendimo, meilės ir kelionės link savęs virsmus.

REKLAMA

Raudonų saulės siūlų gijas – motyvą, atėjusį iš dainos „Vilko vartai“, albumo dizaino autorė Ernesta Vala „išsiuvinėjo“ į vilko galvos ženklą – simbolinius vartus į begalybę. Jis atsispindi tiek logotipe, tiek albumo pakuotės dizaine – kompaktinio disko viršelyje vilko simbolis turi specialiai iškirstas skyles, per kurias kiekvienas gali perverti siūlą ir susikurti savo kelią link vilko vartų.

„Šią koncepciją perkėlėme ir į vaizdo klipą. Solistė įkūnija ieškotoją, kuri mistinėje ir kiek siurrealistinėje miško erdvėje blaškosi tarp siūlų, ieško savo tikrojo kelio. Grupės muzikantai yra jos palydovai, – pasakojo „Vilko vartų“ vaizdo klipo režisierė E. Vala. – Viso klipo nuotaika – tai savitai interpretuota šiaurietiška mitologija, labiausiai primenanti Valhalą - skandinavų mitologijoje - mūšyje kritusių karių buveinę. Tik mūsų užmanyme tai – ne pomirtinis gyvenimas, o vidinis pasaulis, kuris ne mažiau mistiškas, painus ir sudėtingas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo klipo autorė pasirinko talentingą bendražygių komandą: operatorių Petrą Skukauską, išsiskiriantį energingu ir išraiškingu filmavimo stiliumi, menininką Simoną Kacevą, kūrusį siūlų dekoracijas elektroninės muzikos festivaliams, paslaptimi dvelkiantį makiažą kūrusią Ugnę Ežerinskaitę ir vaizdo montuotoją Arūną Vadeišą.

Filmavimas vyko neįprastai šaltą spalio naktį miške šalia Vilniaus, nuo sutemų iki aušros. Spaudžiant kelių laipsnių šalčiui filmavimo komanda dirbo be pertraukų, tik trumpai pasišildydama. Filmavimo aikštelėje daug eksperimentuota – buvo naudojami spalvoti dūmai, fejerverkai, netradicinis apšvietimas ir kiti elementai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėjome „susisukti“ per vieną naktį, kad nešaldytume muzikantų, tad filmavimas tapo ekstremaliu išbandymu visai kūrybinei komandai. Filmavome nuo sutemos iki paryčių, ir su kiekviena valanda darėsi vis šalčiau, – pasakojo E. Vala. – Man tai buvo vienas ekstremaliausių filmavimų per visą karjerą. Tačiau, nepaisant iššūkių, aikštelėje vyravo tik geros emocijos, kurias nepailsdami skleidė grupės „Skylė“ muzikantai“.

Dainas iš albumo „Vilko vartai“ ir kitus klausytojų pamėgtus grupės kūrinius gyvai klausytojai išgirs kovo 18 ir 19 d. pavasario lygiadienio koncertuose Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje.

„Vilko vartų” vaizdo klipą rasite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų