REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi sunerimusi skaitytoja, kuri teigė esanti nustebinta, kokiu būdu Tautininkų sąjunga ieško naujų partijos narių.

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi sunerimusi skaitytoja, kuri teigė esanti nustebinta, kokiu būdu Tautininkų sąjunga ieško naujų partijos narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris teigė internete radusi skelbimą, kuriame siūloma ieškoti žmonių, norinčių įstoti į Tautininkų sąjungą. Susisiekusi su skelbimo autoriumi ir gavusi visą siūlomo darbo instrukciją neslėpė nuostabos.

REKLAMA

Anot moters, Domanto vardu socialiniame tinkle „Facebook“ prisistatantis vaikinas nurodė, kad darbo esmė – siūlyti žmonėms prisijungti prie Tautininkų sąjungos, o už vieną užpildytą dokumentą esą galima gauti 3 Eur.

„Esmė tokia, kad žmogaus, į ją (Tautininkų sąjungą – tv3.lt) įstojusio, jo gyvenimas nei truputį nepasikeis, jis negaus jokiu naujienų, žinučių, pasiūlymų, ar pan.

Darbas būtų toks, kad nuo vieno pasirašyto žmogaus lapo (vienas lapas – vienas žmogus) Jūs gaunate 3 eurus (trys eurai už lapą), o žmonių su parašais galite pririnkti, kad ir 1000, gausite 3000 eurų. Tai darbo alga priklausys tik nuo Jūsų paties noro ir užsispyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, lapai negali būti padirbti, parašyti žmonių, kurie jau amžinatelis, ar šiaip netikri žmonės bei nepilnamečiai. Už tokius lapus Jūs tiesiog negausite atlygio, nes lapai yra stipriai tikrinami, o, jei viskas teisinga, tai kiek surinkot lapų, tiek dauginkite iš trijų ir pamatysite savo uždarbį.

Visas veiksmas vyksta per visą Lietuvą, galite rinkti parašus, nesvarbu kokiam mieste, svarbu, kad žmonės būtų Lietuvos piliečiai“, – Domanto žinutes apie siūlomo darbo sąlygas citavo moteris.

Su Domantu portalui tv3.lt susisiekti nepavyko.

Teigia prašalaičių neieškantys

Kaip rodo Teisingumo ministerijos (TM) duomenys apie politinių partijų narių skaičių, Tautininkų sąjungai iškilo problemų po to, kai Seimas priėmė įstatymo pataisas, kuriomis buvo numatyta, jog partija privalo turėti ne mažiau 2000 narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TM duomenimis, 2014 m. spalio 1 d. turėjo 1649 narius, 2015 m. spalio 1 d. – 2025, o jau 2016 m. kovo 1 d. – 2169.

Ar tautininkai galėjo mokėti žmonėms už tai, kad jie ieškotų naujų partijos narių, siekiant peržengti reikalaujamą 2000 narių skaičių? Tautininkų sąjungos pirmininkas Audrius Rudys portalui tv3.lt neigė, kad jo vadovaujama partija samdo žmones, kurie ieškotų naujų partijos narių.

„Galiu pasakyti, kad partija šito dalyko nedaro, pirmiausia, dėl to, kad mes esame ideologinė ir mums nereikia prašalaičių, kurie už „bambalį“ balsuoja ar už eurą, kitą, trečią nariu tampa. Visiškai šito nesiekiam.

REKLAMA

Antras dalykas – partija beveik visiškai neturi pinigų. Kitaip sakant, mums iki to, kad mes įneštumėm užstatą rinkimams, mums dar trūksta 8000 eurų. Tai nejaugi Jūs manote, kad mes galime finansuoti šitokį dalyką?“, – aiškino A. Rudys.

Tautininkų sąjungos vadovas akcentavo pirmą kartą girdintis apie tai, kad yra skelbimai internete su darbo pasiūlymais už pinigus siūlyti žmonėms tapti partijos nariais.

Kad partijai rūpi, kad būtų narių, neabejotinai yra faktas. [...] Šiuo metu, paskutiniais mano duomenimis, turime 2144 narius. Savaime aišku, kad teko pastangų įdėti tam, kad mes tuos 2000 viršytumėme, nes praėjusių metų spalį narių skaičius 2000 nesiekė, bet tokių metodų nesiimame.

REKLAMA

VRK vadovas: tai panašu į sukčiavimą

Portalo tv3.lt kalbintas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė, jog, jei partija samdytų žmones, kurie už pinigus ieško naujų partijos narių, tokie veiksmai iš esmės prieštarauja įstatymų nuostatoms.

„Iš principo tai politinį procesą daugiau negu iškreipia. Partija yra bendraminčių būrys, kur žmonės buriasi dėl bendros idėjos, dėl bendro sumanymo, o čia gaunasi, kad žmonės buriami kažkokiais kitais tikslais, kad gal tie, kurie bus partijos vadovybėje, galėtų savo politines ambicijas įgyvendinti, apeidami įstatymą, bet neturėdami pakankamo partijos narių skaičiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia priklauso nuo partijos. Jeigu partija neturi pakankamai narių, ji praranda teisę į valstybės biudžeto dotaciją. Čia yra blogesnis variantas. Aš nesu prokuroras, bet ar čia nesigauna tam tikras apgaudinėjimas valstybės, kai „neturiu narių, nusiperku narių ir gaunu valstybės dotaciją žymiai didesnę negu sumoku tiems savo nupirktiesiems nariams“? – svarstė Z. Vaigauskas.

„Mes paprastai gyvenime tokius daugelį dalykų vadiname sukčiavimu, kai išgalvotą, norimą dalyką pateikiame kaip tikrą, bet Baudžiamajame kodekse sukčiavimas apibrėžiamas kitaip“, – pridūrė VRK vadovas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų