REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nenuspėjama politinė padėtis gali apsunkinti investicijas į Lietuvą skatinančių teisės aktų priėmimą, sako asociacijos „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Nenuspėjama politinė padėtis gali apsunkinti investicijas į Lietuvą skatinančių teisės aktų priėmimą, sako asociacijos „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad rinkiminiai metai ir vyraujanti politinė aplinka gali padaryti absoliučiai nenuspėjamas pasėkmes: nuo blogiausių, kad bus priimtas toks Darbo kodeksas, koks dabar yra padarytas su pataisomis, antra blogybė - nepriimti jokio kodekso, o gerybė būtų priimti Vyriausybės pateiktą pirminį Darbo kodekso variantą. Tikiu, kad premjeras, kuris yra pasiryžęs, turės valios įveikti savo partijos ir kitų politikų pasipriešinimą. Tai, kas vyksta dabar, yra bandymas padaryti žmonių gyvenimą blogesniu, o ne geresniu“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė R.Valiūnas.

REKLAMA

Anot jo, politinė situacija šalyje darosi vis labiau nenuspėjama.

„Būtų fantastinis nenuspėjamumas, kad imtų ir padarytų, nes tai dabar atrodo neįmanoma“, - vylėsi investuotojų asociacijos vadovas.

„Investors‘ Forum“ Vyriausybei ketina pateikti siūlymus, kurie leistų per 5 metus dukart - iki 1105 eurų pakelti vidutinį darbo užmokestį.

„Tai nėra iliuzija, tai įmanoma, ir tam nereikia kurti ekonominio burbulo, kaip buvo 2008 metais. Mūsų įsitikinimu, tai realus uždavinys“, - sakė R.Valiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp asociacijos siūlymų yra Vyriausybės pateikto Darbo kodekso priėmimas Seime, viešojo sektoriaus atlyginimų didinimas ir neefektyviai dirbančių viešojo sektoriaus darbuotojų atleidimas.

„Turime per daug ir per lėtai dirbančių žmonių savivaldybėse ir kitose valstybės institucijose. Nesiūlome sumažinti patrulių gatvėse ar gaisrininkų, tačiau yra daug žmonių, kurie galėtų dirbti intensyviau, o jei to daryti nenori, būtų teisinga, kad jie to darbo nedirbtų. Tokiu būdu nesumažinus biudžeto, būtų galima padidinti atlyginimus kitiems“, - sakė „Investors‘ Forum“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Asociacija taip pat toliau skatina įvesti 4 vidutinių darbo užmokesčių dydžio „Sodros“ lubas, mažinti darbo jėgos apmokestinimą, į akcijų biržą įtraukti daugiau valstybės valdomų įmonių, gerinti susisiekimą tarp didžiųjų Lietuvos ir Europos miestų.

„Gražios aikštės mažuose miesteliuose nesulaikys žmonių nuo emigracijos. Matome, kad būtina išskirti 3 konkurencingiausius Lietuvos miestus: Vilnių, Kauną ir Klaipėdą ir koncentruoti infrastruktūrines investicijas ten. Geriau jau Vilnius auga kaimelių sąskaita, o ne kaimelių sąskaita auga Londonas ar Dublinas“, - teigė R.Valiūnas.

Investuotojų asociacijos manymu, taip pat svarbu įgyvendinti efektyvią švietimo reformą: mažinti mokyklų ir mokytojų skaičių, kelti mokytojų kvalifikaciją, konsoliduoti aukštąsias mokyklas ir skatinti studentus rinktis verslui reikalingas specialybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų