REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujo sezono išvakarėse spaudos konferenciją surengę „Atlanto“ klubo atstovai – prezidentas Romualdas Jonaitis, generalinis direktorius Vacys Lekevičius ir vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija nesišvaistė pažadais.

Naujo sezono išvakarėse spaudos konferenciją surengę „Atlanto“ klubo atstovai – prezidentas Romualdas Jonaitis, generalinis direktorius Vacys Lekevičius ir vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija nesišvaistė pažadais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vadovų trijulė nemenkino ir savo komandos. Pastaraisiais metais bronzos medalius laimėję uostamiesčio futbolininkai prizine vieta Lietuvos futbolo A lygos čempionate, pergalėmis Europoje sieks gerbėjus nudžiuginti ir šiemet.

REKLAMA

Klubo prezidentas, pristatydamas komandos biudžetą ir užsibrėžtus tikslus, teigė, kad futbolo mėgėjų laukia įdomus sezonas.

„Naują futbolo sezoną pradedame didžiuliais pokyčiais A lygoje. Pasikeitė lygos vadovybė, čempionato komandų skaičius ir rengimo sistema. Klubai tapo visaverčiais lygos dalyviais, patys aktyviai dalyvaujantys veikloje, priimantys sprendimus. Šis sezonas bus ypatingai įdomus. Daug naujienų yra pačiame „Atlante“. Mūsų tikslas šiais metais – likti lyderių grupėje, būti pirmajame trejetuke, tęsti per pastaruosius trejus pasiektų gerų rezultatų tradiciją, sėkmingai žaisti Europos lygos turnyre, – kalbėjo R. Jonaitis. – Norėtųsi šįmet žengti dar toliau nei buvome – patekti į Senojo žemyno turnyro trečiąjį etapą, o gal net toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pagyvintų futbolo dvasią pačiame klube ir mieste. Į rungtynes ateitų daugiau žiūrovų, sulauktume investicijų gerinant stadiono infrastruktūrą. Reikia pasimatuoti, įvertinti savo galimybes ir su būsiančiu biudžetu pasiekti geriausią rezultatą. Tikimės šįmet turėti 600 tūkst. eurų biudžetą. Bendrai suvienijus jėgas, tai įgyvendinamas ir pasiekiamas. Panašus jis buvo ir praėjusiais metais“.

Komandos vyr. treneris K.Sarsanija pristatė komandos naujokus bei į ją grįžusius futbolininkus. Pasak stratego, svarbu, kad pavyko sudėtyje išsaugoti pagrindinius žaidėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Noriu pasveikinti klubo sirgalius, aistruolius su naujo sezono pradžia. Ekipoje nemažai pokyčių. Prieš naująjį sezoną į klubą priimta net 11 futbolininkų. Džiaugiuosi, kad „Atlantas“ per žiemą išsaugojo pagrindinius žaidėjus. Neliko tik tų sportininkų, kurie kovojo mažai arba neįnešė žaidybinio indėlio, kurio mes tikėjomės iš jų.

Į komandą grįžo futbolininkai, kuriuos mes gerai pažįstame – Evaldas Razulis, Donatas Kazlauskas, Marius Papšys. Jie žino klubo reikalavimus, pasirengimo niuansus. Prieš sezoną pakvietėme būrelį jaunų vaikinų iš Šiaulių. Jiems dar reikia laiko, kad „Atlante“ jaustųsi visiškai gerai ir demonstruotų futbolą, kokio iš jų tikimės. Taip pat priėmėme į klubą Prancūzijoje rungtyniavusį puolėją Abdoulą Syllą. Tikimės, kad jis puikiai adaptuosis ir džiugins geru žaidimu," – sakė K.Sarsanija.

REKLAMA

„Per pasirengimo laikotarpį – du mėnesius surengėme tris treniruočių stovyklas. Išmėginome jėgas su pajėgiais klubais – Lenkijos, Rumunijos, Serbijos ir Armėnijos aukščiausių lygų komandomis. Daug naudos davė kovos su lenkų „Ekstraklasa“ lygos ekipomis, garsiuoju serbu klubu – „Crvena Zvezda“, todėl tikiuosi, kad pradėsime Lietuvos čempionatą būdami geros kondicijos.

Stengsimės gerinti žaidimą palaipsniui ir pergalių kiekvienose rungtynėse. Garantuoju, atiduosime visas jėgas, kad pasiektume maksimalų rezultatą. Abejingų aikštėje nebus – komanda kovos iki paskutinio atodūsio. Norėčiau, kad aistruoliai mus palaikytų, ateitų į stadioną, sirgtų taip, kaip per paskutiniąsias praėjusio sezono varžybas su Marijampolės „Sūduva“. Žiūrovai šioje lemiamoje dvikovoje buvo dvyliktuoju komandos žaidėju, padėjusiu iškovoti bronzos medalį“, – į ištikimiausius komanos gerbėjus kreipėsi K.Sarsanija, žadėdamas pergales ir nuolat gerėjantį ekipos žaidimą.

REKLAMA

„Sezoną suskirstyčiau į dvi dalis. Mūsų pasirengimo procesas vyksta taip, kad niekada neturime problemų antroje čempionato pusėje. Todėl turime tikslą, jog pirmoje dalyje neiššvaistytume taškų. Mat pastaraisiais metais mes atsilikdavome nuo lyderių, po to vydavomės dantis sukandę. Šiais metais sieksime neatsilikti. Kaip bus matysime, sezonui įpusėjus. Kai kurie žaidėjai turi užsienio klubų pasiūlymų. Priklausys nuo to, kas išvyks, kas liks, kuo galėsime pasistiprinti. Tikslas? Būti ne žemiau nei praėjusiais metais ir geriau pasirodyti Europoje“, – pridėjo vyr. treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinis direktorius V.Lekevičius pristatė pokyčius klube bei taip pat kvietė sirgalius gausiai palaikyti komandą.

„Noriu pasveikinti su čempionato pradžia. Naująjį sezoną norėjome pasitikti pasikeitę – po 20 metų atnaujinome klubo herbą. Naujasis simbolis, tikiuosi, padės komandai aikštėje. Pasikeitimų klube daug. Stengsimės pasirodyti kuo geriau – visuose frontuose. Deja, sporto bazės reikalai juda lėtai. Miestui reikalingas stadionas, atitinkantis šiuolaikinius reikalavimus. Sulauksime Europos varžybų ir vėl bus gėda.

REKLAMA

Labai svarbi mums sirgalių parama. Ne tik tada, kai komanda laimi, bet ir sunkiais momentais. Kviečiu komandos gerbėjus pirkti bilietus, pastovėti eilėje prie kasos, jausti futbolo dvasią. Klubui reikia pinigų. Euras ir du – tai irgi pinigai. Biudžeto, kad gerai atstovauti Klaipėdai, Lietuvai reikėtų triskart didesnio nei žadame surinkti šįmet.

Didžiausias komandos pajamas apie 40 procentų sudaro žaidėjų išleidimas į kitus klubus. Atėjus treneriams iš Rusijos, ryšiai su kitais klubais tapo gana platūs. „Atlanto“ politika – siekti aukštų vietų ir ugdyti gerus futbolininkus. 20 procentų klubo pajamų sudaro UEFA skiriamos lėšos už komandos patekimą į jos rengiamą Europos lygos turnyrą. Po to – rėmėjų, privačios lėšos ir pinigai, gauti už bilietus. Sezoną baigėme be didesnių skolų“, - teigė V.Lekevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų