REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos pirmininkas europarlamentras Valentinas Mazuronis neslepia itin neigiamai vertinantis aplinkos ministro „tvarkiečio“ Kęstučio Trečioko elgesį po to, kai buvo paviešintos jo ir Druskininkų mero socdemo Ričardo Malinausko pokalbių išklotinės.

Darbo partijos pirmininkas europarlamentras Valentinas Mazuronis neslepia itin neigiamai vertinantis aplinkos ministro „tvarkiečio“ Kęstučio Trečioko elgesį po to, kai buvo paviešintos jo ir Druskininkų mero socdemo Ričardo Malinausko pokalbių išklotinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad ministras, kuris, nesvarbu, ar šiuo atveju mero, ar kieno nors kito ar paprašytas, ar paspaustas kaip nors, pasako „tuoj pat bėgu duosiu nurodymą kancleriui“ ir iš tiesų toks nurodymas duodamas, ir atsiranda teisės aktas per vieną naktį, kiek aš suprantu, tai, mano manymu, toks ministras iš karto tampa nebe ministru bent jau mano akyse tai tikrai, o tampa žmogumi, kuris sėdi ministro kėdėje [...] ir kuris atlieka pavedimus, susijusius su Aplinkos ministerijos sferą“, – portalui tv3.lt sakė V. Mazuronis, kuris pats Algirdo Butkevičiaus vadovaujamoje Vyriausybėje dirbo aplinkos ministru.

REKLAMA

„Iš generolo, kuris turi strateguoti, kuris turi numatyti, tampa tokiu vykdytoju, vykdančiu vienokius ar kitokius paprašymus. [...] Man atrodo, kad toks žmogus savaime praranda kaip ministro pasitikėjimą, autoritetą ir kitus dalykus“, – buvusį partijos kolegą K. Trečioką vertino V. Mazuronis.

Žiniasklaidoje paviešintos politikų pokalbių išklotinės rodo, kad Druskininkų meras socialdemokratas R. Malinauskas pernai rudenį ragino Vyriausybę greičiau priimti nutarimą dėl kurortinių zonų, sakydamas, kad šis dokumentas padėtų savivaldybei teisminiame procese. Į tai K.Trečiokas atsakė pažadu „tuoj duoti komandą“.

REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis, klausiamas, ar K. Trečiokas turėtų atsistatydinti, aiškaus atsakymo nepateikė. Anot jo, šį klausimą turėtų iš esmės išspręsti aplinkos ministrą delegavusi partija „Tvarka ir teisingumas“ ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Aš manau, kad dėl to turėtų apsispręsti mūsų koalicijos partneriai, pirmiausia, partija „Tvarka ir teisingumas“, antras nemažiau svarbus yra premjeras, kuris vadovauja Vyriausybei. Jie turėtų išnagrinėti situaciją ir apsispręsti. [...]

Linkiu premjerui priimti teisingus ir išmintingus sprendimus, atsižvelgiant į visas dedamąsias, tai yra ir ministro vertinimas, ir koalicijos stabilumo klausimai, ir kiti faktoriai“, – komentavo V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar palaikys „darbiečiai“ interpeliaciją?

Iš posto K. Trečioką užsimoję išversti opozicinio Liberalų sąjūdžio nariai jau parengė interpeliaciją ministrui ir ėmė rinkti parašus. Interpeliaciją ketina paremti ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Kaip elgsis „darbiečiai“? Ar parems opozicijos iniciatyvą? V. Mazuronis teigė, kad Darbo partijos atstovai šį klausimą dar apsvarstys partijos valdyboje ir Seimo frakcijoje.

„Mano nuomone, vertinant interpeliacijos dalykus, tai, žinote, yra toks žaidimas, kur yra traukomi pagaliukai, kol visa krūva sugriūna. Tai opozicija tai daro, jie bando sugriauti valdančiąją koaliciją. Aš tai suprantu.

REKLAMA

Aš manyčiau, kad Darbo partijai į tuos politinius žaidimus veltis nereikia. Jai reikia dirbti toliau ir vykdyti savo pasižadėjimus žmonėms. [...] Manau, kad šita linkme reikėtų koncentruoti Darbo partijos narių veiksmus, pajėgas, o ne politinėms muštynėms“, – savo nuomonę apie interpeliaciją K. Trečiokui pateikė V. Mazuronis.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų