REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija parengė interpeliaciją aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui ir pradeda rinkti parašus.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija parengė interpeliaciją aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui ir pradeda rinkti parašus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interpeliacijoje ministro klausiama, ar jis pripažįsta, kad Seimo Antikorupcijos komisijai teikė melagingą informaciją dėl Vyriausybės nutarimo priėmimo aplinkybių, ar pripažįsta daręs spaudimą Vyriausybei dėl kurortinių zonų reglamentavimo panaikinimo. Taip pat klausiama, ar ministras pripažįsta, kad Druskininkų mero Ričardo Malinausko prašymu asmeniškai rūpinosi, jog Vyriausybei būtų kuo skubiau pateiktas ir priimtas Vyriausybės nutarimo, kuriuo apibrėžiamas kurortinių zonų statusas, pakeitimas. Be kita ko, ministro K.Trečioko prašoma atsakyti, ar jis jautęs spaudimą iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių ar valdančiosios koalicijos partnerių.

REKLAMA

K.Trečioko prašoma pateikti paaiškinimą ir dėl kitos teisėsaugos dėmesio sulaukusios istorijos – prekybos centro Prienuose statybų. Ministro klausiama, ar partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Rolandas Paksas su juo, kaip aplinkos ministru ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariu, asmeniškai susisiekė ir kokia nors forma ragino ar darė spaudimą dėl Prienuose esančio prekybos centro statybų įteisinimo.

Nutrauktas tyrimas dėl Vijūnėlės dvaro

Teisėsauga antradienį pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Įvertinti surinktą medžiagą prokurorai pasiūlė Vyriausios tarnybinės etikos komisijai bei Seimo Antikorupcijos komisijai. Teisėsaugai atliekant tyrimą, „tvarkietis“ K.Trečiokas šiame tyrime buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugos įrašytų pokalbių išklotinės, kurios buvo pateiktos Seimo Antikorupcijos komisijai, rodo, jog Druskininkų meras R.Malinauskas pernai kelis kartus telefonu derino Vyriausybės nutarimo priėmimo reikalus su K.Trečioku, be kita ko, leisdamas suprasti, jog tai būtų naudinga teisme dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro. Nutarimu pernai rugsėjį buvo panaikintas kurortinių zonų reglamentavimas.

Opozicija trečiadienį ragino aplinkos ministrą pačiam atsistatydinti, tačiau ministras atmetė tokią galimybę.

„Aš nesu nieko tokio padaręs, nei tyčia, nei netyčia, kad aš turėčiau atsistatydinti“, - BNS trečiadienį sakė ministras.

K.Trečiokas teigė nepadaręs nieko, kad Vyriausybės nutarimas dėl kurortinių zonų panaikinimo būtų priimtas, tik pateikė jį Vyriausybei.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų