REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasitikti vasarą Vilniuje šiais metais padės visoje Europoje žinomo hito „Love Me Again“ ritmas. Birželio 19 dieną Lietuvos sostinės Kalnų parke dainuos britų popžvaigždė Johnas Newmanas – tai bus pirmasis jo pasirodymas Vilniuje.

Pasitikti vasarą Vilniuje šiais metais padės visoje Europoje žinomo hito „Love Me Again“ ritmas. Birželio 19 dieną Lietuvos sostinės Kalnų parke dainuos britų popžvaigždė Johnas Newmanas – tai bus pirmasis jo pasirodymas Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Charizmatiškas, beprotiškai talentingas, energingas ir draugiškas – toks yra Johnas Newmanas, prieš trejus metus galingai įsiveržęs į britų popmuzikos elitą.

REKLAMA

Jo debiutinis albumas „Tribute“ pakilo į pirmąją Didžiosios Britanijos „topų“ vietą, dainos „Love Me Again“ vaizdo klipas internete peržiūrėtas beveik 400 milijonų kartų, o koncertai vyksta didžiausiuose Europos festivaliuose – tokiuose kaip „V Festival“, „Sziget“ ir „Exit“. Šiuo metu Johnas Newmanas ruošiasi koncertams Didžiojoje Britanijoje kartu su populiariąja Ellie Goulding – jų metu kovo mėnesį du kartus kils ir į didžiosios Londono „O2” arenos sceną.

REKLAMA
REKLAMA

Merginų numylėtinis, vadinamas viena ryškiausių jaunųjų britų žvaigždžių, į Vilnių pirmą kartą atvyksta koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ ir menų fabriko „Loftas“ kvietimu – tęsiant tradiciją kasmet vasaros pradžią paskelbti ryškaus užsienio atlikėjo koncertu Kalnų parke.

Bilietai į koncertą, kuriame planuojami ir keleto populiarių Lietuvos atlikėjų pasirodymai, nuo kovo 3 dienos bus platinami visose „Bilietų pasaulio“ kasose ir internetu – www.bilietupasaulis.lt

Johno Newmano superhitas „Love Me Again“: https://youtu.be/CfihYWRWRTQ

Johnui Newmanui – dar tik 25-eri, bet jis jau yra nuveikęs labai daug. Tėvo paliktas, skurdžioje aplinkoje augęs vaikinas paguodą rado muzikoje – būdamas keturiolikos jau grojo gitara ir rašė dainas, po poros metų išmoko didžėjauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininko talentas greitai buvo pastebėtas – jo išskirtinis balsas, lyg nužengęs iš 60-ųjų soulo plokštelių, puikios melodijos ir sugebėjimas derinti tradicijas su šiuolaikine popmuzika pelnė įrašų leidyklos „Island“ dėmesį.

Sulaukęs dvidešimties, Johnas jau turėjo kišenėje įrašų leidybos sutartį, bet pirmiausia išgarsėjo kūriniu, kurį įrašė su kitomis kylančiomis žvaigždėmis.

Dar dirbdamas bare, Johnas susibičiuliavo su grupės „Rudimental“ nariais. 2012-aisiais jo balsas skambėjo grupės hite „Feel The Love“, kuris pasiekė pirmąją vietą Didžiosios Britanijos „Top 10“ ir aukštai pakilo daugelio kitų šalių populiariausių dainų dešimtukuose. Po kelių mėnesių Johnas paskolino savo balsą dar vienam šios dabar labai populiarios grupės hitui - „Not Giving In“. Beje, šiuos kūrinius iki šiol galima dažnai išgirsti Johno koncertuose, jis ir “Rudimental” tebėra geriausi bičiuliai.

REKLAMA

„Rudimental“ su Johnu Newmanu - „Feel The Love“: https://youtu.be/oABEGc8Dus0

2013-aisiais Johnas Newmanas pradėjo sėkmingą solinę karjerą – debiutinis albumas „Tribute“ Didžiojoje Britanijoje tapo „platininiu“ ir atnešė net keturis hitus - „Love Me Again“, „Cheating“, „Losing Sleep“ ir „Out Of My Head“.

Kritikai kone vienbalsiai gyrė jaunąjį talentą, dėl meilės retro muzikai net vadindami jį vyriškuoju Amy Winehouse ir Adele variantu. Dėmesio sulaukė ir įdomi Johno gyvenimo istorija – paskirti savo gyvenimą muzikai jį paskatino dviejų artimų draugų žūtis avarijoje, o žinią apie tai, kad jo ir „Rudimental“ kūrinys „Feel The Love“ pasiekė pirmąją vietą, dainininkas sužinojo ligoninėje, kur jam buvo išoperuotas smegenų auglys.

REKLAMA

Dėmesį britas patraukė ir įdomiu aprangos stiliumi – kartais atrodo, kad šis švarkus ir klasikinio kirpimo kelnes dėvintis dainininkas mieliau būtų gimęs keliais dešimtmečiais anksčiau, kai scenoje dominavo soulo muzikos puošeivos.

„Viena mano svajonių – sukurti savo aprangos liniją“, - tada pasakojo dainininkas, už debiutinį albumą nominuotas net keliems „Brit Awards“ apdovanojimams.

Visą pasaulį su koncertais išmaišęs Johnas 2014-aisiais vėl pasiekė pirmąją britų „topų“ vietą – šįkart kūriniu „Blame“, kurį įrašė su šokių muzikos žvaigžde Calvinu Harrisu. Jis taip pat kūrė dainas kitiems garsiems atlikėjams – tokiems kaip Jessie J ir Olly Mursas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai Johnas išleido antrąjį albumą „Revolve“, kurį įrašyti padėjo legendinis JAV ritmenbliuzo dainininkas Charlie Wilsonas ir garsus aktorius Idris Elba.

„Šis albumas – kur kas linksmesnis ir labiau „kabinantis“ nei pirmas, kuris buvo įkvėptas niūrių emocijų ir išsiskyrimo su mergina“, - pripažino Johnas Newmanas.

Albumą pristatantis kūrinys „Come And Get It“ vėl iškėlė dainininką į populiariausiųjų gretas – pakilo į populiariausių Didžiosios Britanijos kūrinių dešimtuką: https://youtu.be/I5exsScaHWo

„Kuo labiausiai didžiuojuosi? Tuo, kad mama, kuri mane užaugino sunkiomis sąlygomis, šiandien gali ateiti ir matyti, kaip dvidešimt tūkstančių žmonių šoka jos sūnaus koncerte. Tai – svarbiausia“, - sako kuklumo net ir po pasirodymų didžiausiose scenose nepraradęs Johnas Newmanas, nekantriai laukiantis koncerto Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų