REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, vasario 19–25 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, įvyko 73 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, vasario 19–25 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, įvyko 73 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žuvo 2 eismo dalyviai – pėstieji (11 metų berniukas ir 68 metų vyras).

Sužeisti 82 žmonės, tarp jų – 10 nepilnamečių. Įvykiuose nukentėjo po 27 vairuotojus ir pėsčiuosius, 26 keleiviai ir 2 dviračių vairuotojai.

REKLAMA

Per savaitę neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 3 eismo įvykiuose.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 41 eismo įvykiu daugiau, žmonių žuvo 6 mažiau, sužeista 45 daugiau.

Šiais metais (iki vasario 26 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 22 žmonės, t. y. 19, arba 46,3 proc., mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Daugiausia žuvo pėsčiųjų – 11, taip pat 5 vairuotojai ir 5 keleiviai, 1 dviračio vairuotojas. Tarp žuvusiųjų – 18 vyrų ir 4 moterys, iš jų – 3 nepilnamečiai (11 metų pėsčiasis, 15 ir 17 metų keleiviai). Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 42-eji metai.

REKLAMA
REKLAMA

Keletas savaitės įvykių:

Vasario 19-osios, penktadienio, ryte (7.22 val.) Alytaus rajone, Mankūnų kaime, kelyje Alytus–Seirijai–Lazdijai, esant slidžiai kelio dangai, lijundrai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, vairuojamo mikroautobuso „Volkswagen LT 28“ nesuvaldė 32 metų Lazdijų rajono gyventojas. Tiesiame kelio ruože automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykyje nukentėjo trys keleiviai, kuriems 46, 49 ir 50 metų. Visi jie (vyrai) paguldyti į ligoninę.

Tos pačios dienos vakare (apie 20.00 val.) Kelmės rajone, Šaukėnų kaime, kelyje Kelmė–Šaukėnai, automobilis „Toyota Avensis“, vairuojamas 25 metų vaikino, kliudė iš dešiniajame kelio kelkraštyje stovėjusio autobuso „Mercedes-Benz“ išlipusius ir pro jo galą į važiuojamąją dalį įbėgusius du vaikus. 11 metų berniukas žuvo, to paties amžiaus mergaitė dėl galvos smegenų traumos paguldyta į Šiaulių ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 20-osios, šeštadienio, ryte Telšiuose, Luokės ir Saulėtekio gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs krovininis automobilis (barstytuvas) „Steyr“, vairuojamas 51 metų vyro, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu mikroautobusu „Renault Master“, kurį vairavo 58 metų vyras. Nukentėjo pastarojo automobilio 35 ir 61 metų keleiviai (pastarasis paguldytas į ligoninę). Susidūrimas įvyko esant apsnigtai ir slidžiai kelio dangai, lijundrai.

Vasario 21-osios, sekmadienio, vakare (21.15 val.) Panevėžio rajone, Kabelių kaime, kelyje Panevėžys–Jotainiai–Pagiriai–Šėta, esant slidžiai kelio dangai, blaivus 20 metų vaikinas, vairuodamas automobilį „BMW 525“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir jo nesuvaldė. Automobilis atsitrenkė į kelio ženklą, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto ant stogo. Nukentėjo vairuotojas (galvos mušta žaizda).

REKLAMA

Vasario 22-osios, pirmadienio, vakare (20.35 val.) Kaune, Dainavos mikrorajone, Partizanų gatvėje, automobilis „Peugeot 406“, vairuojamas 20-mečio vaikino, partrenkė ir sužeidė ne pėsčiųjų perėjoje į važiuojamąją dalį įėjusį 19 metų pėsčiąjį. Jis dėl daugybinių kaulų lūžių paguldytas į Kauno klinikas.

Vasario 23-iosios, antradienio, vakare (apie 19.00 val.) Pasvalio rajone, Talačkonių kaimo teritorijoje, kelyje „Via Baltica“ Panevėžys–Pasvalys–Ryga, esant šlapiai kelio dangai ir lyjant, 24 metų vaikino vairuojamas automobilis „VW Passat“ partrenkė ir mirtinai sužalojo važiuojamąja kelio dalimi ėjusį 68 metų vyrą. Tamsiuoju paros metu jis neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

REKLAMA

Taip pat vakare (18.32 val.) Vilniuje, Goštauto gatvėje, į reguliuojamą pėsčiųjų perėją degant raudonam šviesoforo signalui įėjusią neblaivią 31 metų moterį partrenkė automobilis „Opel Astra“, vairuojamas 27 metų vilnietės. Nukentėjusi pėsčioji paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių. Jai nustatytas sunkus 2,51 promilės girtumas.

Vasario 24-osios, trečiadienio, vakare (18.08 val.) Panevėžio rajone, Upytės kaime, kelyje Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys, iš šalutinio kelio į sankryžą dviračiu įvažiavęs neblaivus 55 metų vyras atsitrenkė į automobilį ,,Mercedes-Benz“, kurį vairavo 60 metų vyras. Nukentėjo (galvos muštinė žaizda) dviračio vairuotojas – jam nustatytas sunkus 2,53 promilės girtumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 25-osios, ketvirtadienio, ryte (apie 8.02 val.) Vilniuje, Nemenčinės plente, ties „Smėlynės“ stotele, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, 14 metų paauglį kliudė automobilis „Toyota RAV 4“, kurį vairavo 53 metų moteris. Nepilnamečiui sužeistas veidas, sumuštas kūnas – jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Kitame eismo įvykyje taip pat sostinėje, apie pusę devynių ryto, Šiaurės ir Mokyklos gatvių sankryžoje, 40 metų moters vairuojamas automobilis „Nissan Qashqai“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio ir sukdamas į kairę, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „VW Passat“, kurį vairavo neturintis teisės vairuoti 33-ejų vyras. Įvykio metu nesunkiai nukentėjo pirmojo automobilio vairuotoja (jai sumušta galva).

REKLAMA

Vakare (apie 18.30 val.) Alytaus rajone, Rožučių kaime, apvirto traktorius. Nukentėjo jį vairavęs 18 metų vaikinas – gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jis išleistas gydytis į namus. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Apie septintą vakaro Klaipėdoje, Šilutės plente, apšviestame kelio ruože, automobilis „Nissan Almera“, vairuojamas 33 metų vyro, važiuodamas antrąja eismo juosta, nesustojo prieš nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ir parbloškė ja ėjusią 49 metų moterį. Dėl daugybinių sužeidimų pėsčioji paguldyta į Klaipėdos universitetinės ligoninės reanimaciją.

Taip pat vakare (apie 19.52 val.) Kaune, Savanorių prospekte, automobilis „Renault Mégane“, vairuojamas 69 metų vyro, partrenkė ir sužeidė ne pėsčiųjų perėja ėjusį pėsčiąjį. Nenustatytos asmenybės apie 55 metų amžiaus vyras buvo paguldytas į Kauno klinikų Neurochirurginės reanimacijos skyrių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų