REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sunkios pergalės LKL čempionate Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius teigė, kad šiandien buvo svarbiausia pergalė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien buvo svarbiausai laimėti. Nesitikėjome gero žaidimo, nes galvoju, kad šiuo metu komanda yra truputį pavargusi. Buvo toks sezono momentas, kai susidėjo trys sunkios savaitės. Praktiškai nebuvome namuose, negalėjome treniruotis ir atsigauti po rungtynių. Dabar svarbiausia yra atsigauti. Laukia dvejos iš eilės Eurolygos rungtynės namuose. Tikiuosi, jėgos ir vėl sugrįš“, – po pergalės prieš „Pieno žvaigždes“ kalbėjo Š.Jasikevičius.

REKLAMA

Sunkią pergalę LKL čempionate iškovojo „Žalgirio“ krepšininkai. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje per pratęsimą 109:101 (20:15, 23:33, 26:19, 23:25, 17:9) palaužė „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

– Pratęsimo metu atrodėte labiau šviežesni. Pavyko išsaugoti žaidėjų jėgas dažnais keitimais?

– Nežinau, ar pavyko. Pasakiau vyrams tik tiek, kad reikia aikštelėje atiduoti viską, nes tai nėra vienos iš tų rungtynių, kurias žaidžiame gerai. Kai žaidi blogai, reikia laimėti. Sakiau jiems, kad juos suprantu. Neesame patys šviežiausi. Gerai, kad turėsime laisvą dieną ir laiko iki penktadienio pasiruošti Eurolygos rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA

– Galima sakyti, kad persilaužymas įvyko trečiajame kėlinyje, kai aikštelėje pasirodė Vecvagaras?

– Manau, kad Kasparas buvo didelis faktorius. Jis buvo vienas iš tų, kurie pakeitė rungtynių tėkmę. Atvažiavus Randle’ui, turėsime tris įžaidėjus, kurie tai gali daryti. Manau, kad Jerome’as nuims atsakomybę nuo jaunų ir jie galės žaisti labiau atsipalaidavę.

– Kaip vertinti Luko žaidimą? Gal jam sunku psichologiškai, atvykus Randle’ui?

– Nežinau dėl tų psichologinių dalykų. Mano manymu, tie psichologiniai reikalai visada yra perdėti. Krepšininkas eina ir žaidžia. Jam šiandien rungtynės nepavyko, bet ne kiekvieną dieną sužais visi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip įvertintumėte Randle’o debiutą? Geriau nei tikėjotės?

– Taip. Aš manau, kad jam yra sunku. Atvykus į Europą iš Australijos reikia laiko adaptuotis. Iš kitos pusės, jis keletą savaičių nerungtyniavo dėl savo mažos traumos. Manau, kad debiutas pranoko visus lūkesčius.

Tuo metu Lietuvos čempionų naujokas Jerome’as Randle’as teigė, jog ekipa privalo gerinti gynybą.

„Negalime taip gintis, mums vis dar reikia prisitaikyti vieniems prie kitų, tačiau manau, kad padėjau komandai įsižaisti.“

– Ko iš jūsų tikisi treneris Šarūnas Jasikevičius?

– Jis yra labai geras treneris, turėjęs nuostabią krepšininko karjerą. Jis yra buvęs įžaidėjas ir žmogus, į kurį aš žiūrėsiu bei mokysiuosi. Jis nori, kad aš būčiau tas Jerome’as Randle’as, kuris vestų komandą į priekį.

– Šiandien puikiai dirbo jūsų ir Pauliaus Jankūno tandemas.

– Paulius stato nuostabias užtvaras. Kai kas nors taip gerai stato užtvaras, aš pasistengsiu jam perduoti kamuolį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų