REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip jau įprasta, šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje – nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Gretos aptuštėjo, čia susirinko tik geriausieji.

Kaip jau įprasta, šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje – nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Gretos aptuštėjo, čia susirinko tik geriausieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juos dar kartą gerai „atsijoti“ pažadėjo komisijos nariai. Šįkar žiuri kėdėse sėdėjo: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, muzikologas Darius Užkuraitis, operos solistė Nomeda Kazlaus bei pirmą kartą „Eurovizijos“ komisijoje sėdinti Justė Arlauskaitė-Jazzu.

REKLAMA

Likę projekte dalyviai – potencialūs finalistai, todėl komisija vien maloniais komentarais neglostė.  

CATRINAH – „BE FREE“‘

Puikiai pasirodžiusi išskirtiniu kostiumu pasipuošusi Catrinah taip sužavėjo komisiją, kad šiai jie būtų atleidę net jei ji būtų pasirodžiusi su džinsais.

„Kai dainuoji, patenki į transą ir kartu nusineši viską. Jeigu tu važiuotum šiemet į „Euroviziją“ aš visai nesupykčiau“, – komentavo projekto komisijos naujokė ir, beje, mėgstamiausia Catrinah atlikėja J. Arlauskaitė Jazzu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jazzu nesupyktų, o aš irgi nenusišaučiau“, – atlikėjai antrino Darius Užkuraitis.

RUSLANAS KIRILKINAS – „IN MY WORLD“

Pasirodęs su daina „In my world“ R. Kirilkinas dar ilgą laiką tarsi liko savame pasaulyje ir, girdėdamas komisijos vertinimus, džiaugsmu netryško.

„Muzika nėra sportas, todėl strateguoti būtų kažkaip kvaila", – paklaustas, ar jau yra sustrategavęs, ką darytų laimėjimo atveju rėžė R. Kirilkinas.

„Yra tokių dainų, kurios lyg ir turėtų paliesti, tačiau jos tiesiog nuskamba ir tiek. Atrodo, kad ten nėra ką dainuot. Nors ten kaip tik yra ką dainuoti“, – dainos tęstinumo trūkumą apibūdino Jazzu, tačiau pagyrė Ruslano duomenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš šios dainos jūs siekiate maksimumo ir tai yra gerai“, – komentavo Nomeda Kazlaus.

MILDA MARTINKĖNAITĖ – „IF TOMORROW NEVER COMES“

Scenoje pasirodžius M. Martinkėnaitei komisijos narys Ramūnas Zilnys prisiminė pokalbį su nepažįstamu garbaus amžiaus žmogumi: „Sako – „ką jūs ten renkat, siųskit Mildą į „Euroviziją“, ji tikrai laimės“. Ir jis taip įtikinėjo mane...“

„Jeigu „Eurovizijai“ užtektų tik geros nuotaikos, tai jūs tikrai galėtumėte ten vykti“, – komentavo Ramūnas Zilnys.

REKLAMA

Nors išpeikė kūrinio aranžuotę, J. Arlauskaitė-Jazzu skyrė M. Martinkėnaitei ir gražių žodžių: „Ši daina yra labai nuvertinama. Jei ją siųstume į „Euroviziją“, šis kūrinys būtų mano mėgstamiausiųjų trejetuke“.

 ERICA JENNINGS – „LEADING ME HOME“

Viena lyderių „Eurovizijos“ atrankoje laikoma Erica Jennings iš komisijos sulaukė nemažai pagyrų dėl išvaizdos.

„Tu – žiauriai, žiauriai graži. Kokia tu graži“, – dainininkę liaupsino J. Arlauskaitė-Jazzu. – Man labai gražu žiūrėti kaip žmogus auga. Erika kurį laiką buvo pasiklydusi... Tačiau ji labai graži, šarminga. Tokia pati yra ir daina. Erika yra mano šių metų favoritė“.

REKLAMA

Prie visų pagyrų dainininkė pridėjo ir pasiūlymą parodyti daugiau balso. Tuo tarpu R. Zilnys negalėjo pamiršti E. Jennings šeimos viešnagės Kolumbijoje ir jos metu baseine nufilmuotos erotiškos „eurovizinės“ dainos vaizdo klipo versijos. 

„Aš mačiau, kaip jūs tai dainuojate baseine. Manau, kad ir „Eurovizijoje“ tai sulauktų susidomėjimo“, – pasiūlymus žarstė muzikos apžvalgininkas.

 SAULENĖ CHLEVICKAITĖ – „STRONG“

Po S. Chlevickaitės pasirodymo komisija sutartinai klausė ar mergina nėra peršalusi.

„Man atrodo, kad tau kažkas šiandien trukdė atsiskleisti vokaliai“, – operos solistei N. Kazlaus antrindama, jog šios balso „aparatas“ veikia ne itin sėkmingai, komentavo J. Arlauskaitė-Jazzu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tiesiog šiandien energetiškai kitokia nei visada, todėl gal ir pasirodė balsas kitoks“, – neversdama kaltės ant neva ją kamuojančio peršalimo savo pasirodymą komentavo S. Chlevickaitė.

AISTĖ PILVELYTĖ – „YOU BET“

Įspūdingą vokalą dainoje „You bet“ demonstruojanti A. Pilvelytė sugebėjo pašiurpinti visą publiką. Tiesa, gerąja prasme.

„Manyčiau, kad šis jūsų pasirodymas – stipriausias. Girdžiu ir patobulintą anglų kalbą, labai gerai. Tai viena tų dainų, kurios klausant bėga šiurpai“, – komentavo N. Kazlaus.

REKLAMA

„Ši daina yra ta, kurios norisi klausyti dar ir dar. Nuostabu“, – operos solistei pritarė J. Arlauskaitė-Jazzu, tačiau užsiminė kai kurių A. Pilvelytės žodžių nesupratusi.

„Dima Bilanui prastas angliškas akcentas nesutrukdė laimėti. Jo tarimas buvo siaubingas. Paskui buvo daug įvairių atsiliepimų internete“ – publiką prajuokino R. Zilnys.

VALDAS LACKO – „STAY TONIGHT“

V. Lacko – tikrų tikriausias „Eurovizijos“ atrankos atradimas. Komisijos nariai po dalyvavimo konkurse jam sutartinai linki išgarsėti. Tačiau po šiandieninio pasirodymo atlikėjas sulaukė ir pylos.

REKLAMA

„Šiandien buvo labai daug problemų su intonavimu. Man patiko pasirinkimas bent dalelę dainos atlikti lietuvių kalba“, – V. Lacko sveikino J. Arlauskaitė-Jazzu.

„Gal per daug atsipalaidavote, nežinodamas, kas laukia toliau“, – Jazzu antrino dėl netikslaus intonavimo V. Lacko subardama N. Kazlaus.

„Iš šalies viskas girdisi kitaip. Tačiau viskas veda į vieną tašką, kuris vadinasi – jaudulys“, – paklaustas, kaip jaučiasi pasirodęs prieš komisiją kuklinosi V. Lacko.  

 RŪTA ŠČIOGOLEVAITĖ – „UNITED“

Pasirodžiusi scenoje su daina „United“ R. Ščiogolevaitė nepaliko beveik nė vieno abejingai nusiteikusio komisijos nario.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad esate stipri, charizmatiška dalyvė. Kam patinkate, tie tikrai už jus balsuos“, – nedaugžodžiavo N. Kazlaus.

„Neabejoju, kad ši daina bus finalininkų trejetuke. Šis kūrinys turi visus šansus atstovauti Lietuvai“, – drąsiai kalbėjo D. Užkuraitis.

Tiesa, nors atlikėją liaupsino, tačiau šiek tiek priekaištų dainai „United“ turėjo J. Arlauskaitė-Jazzu.

„Kad ir kokia Rūta man yra graži, super talentinga, kad ir kaip man gera jos klausyti, kūrinį vertinu visiškai atvirkščiai. Tikiuosi, kad kiti galvoja kitaip“, – R. Ščiogolevaitės pasirinktą kūrinį komentavo J. Arlauskaitė-Jazzu.

REKLAMA

DONNY MONTEL – „WAITING FOR THIS NIGHT“

D. Montvydo pasirodymas ypač patiko nacionalinės atrankos vedėjui Andriui Rožickui. Šis net pageidavo apsikeisti asmenybėmis. Iššūkiui neatsispyręs atlikėjas čiupo mikrofoną ir pakalbino patį vedėją. Tačiau publiką pralinksminęs duetas privalėjo išklausyti ir komisijos komentarų. Žiuri nebuvo griežta, anaiptol.

„Visai kitas lygis. Tai buvo užtikrinta, stabilu, gražu. Klyks „Eurovizijoje“ mergaitės ir netik“, – D. Montvydo pasirodymą komentavo J. Arlauskaitė-Jazzu.

REKLAMA

„Aš įsivaizduoju, kad jus čia tenkintų tik pirma vieta, nes jūs čia tik to ir atėjote“, – drąsiai rėžė R. Zilnys.

„Jeigu mane apdovanotų apdovanojimu, dėl kurio švilptų visa publika, aš jį padėčiau ir nueičiau. Man svarbu savomis jėgomis išsikovoti“, – atsakydamas R. Zilniui į komentarą po pasirodymo kalbėjo D. Montvydas.

IEVA ZASIMAUSKAITĖ – „LIVE (NOT THAT BEAUTIFUL)“

„Įvairūs prodiuseriai į jus žiūrėdami galėtų sakyti – „Vau, mes norime su ja dirbti“. Lietuva jums – per maža“, – atkreipti dėmesį į atlikėją kvietę N. Kazlaus.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriškoji komisijos narių pusė merginai irgi linkėjo sėkmės muzikos platybėse. „Linkiu, kad žmonės burtųsi apie jus ir klausytų jūsų muzikos“, – komentavo R. Zilnys.

„Kaip žinia, „Eurovizijai“ nereikia universalumo, reikia unikalumo. Tavo balso tembras prikausto. Tu nuostabi, turi gerą dainą. Viskas tavo ir žiūrovų rankose“, – malonių žodžių I. Zasimauskaitei skyrė J. Arlauskaitė-Jazzu.

BALAI:

Komisija labiausiai palaikė šiuos dalyvius: Donny Montell, Aistę Pilvelytę, Eriką Jennings bei Ievą Zasimauskaitę.

Žiūrovai labiausiai palaikė šiuos dalyvius: Donny Montell, Rūtą Ščiogolevaitę, Eriką Jennings bei Aistę Pilvelytę.

Susumavus užsienyje dalyvius stebinčios komisijos, Lietuvos komisijos bei žiūrovų balsus, atlikėjų eilė išsirikiavo taip (nuo geriausiai įvertinto iki prasčiausiai): Donny Montell, Aistė Pilvelytė, Erica Jennings, Rūta Ščiogolevaitė, Ieva Zasimauskaitė, Ruslanas Kirilkinas, Catrinah, Valdas Lacko, Milda Martinkėnaitė, Milda Chlevickaitė.

Deja, su Milda Martinkėnaite bei Saulene Chlevickaite „Eurovizijos“ atrankos žiūrovams tenka atsisveikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų