REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Daiva Gineikaitė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Buvusi NŽT vadovė Daiva Gineikaitė išgirdo nuosprendį

Kauno apylinkės teismas penktadienį paskelbė sprendimą buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės byloje dėl vairavimo išgėrus.

34

Kauno apylinkės teismas penktadienį paskelbė sprendimą buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės byloje dėl vairavimo išgėrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jai skirta 1300 eurų bauda ir teisių atėmimas trims metams ir šešiems mėnesiams.

REKLAMA

 

Teismo sprendime nurodoma, kad byloje kilo ginčas dėl alkotesterio parodymų, kuriuos užfiksavo policijos pareigūnai.

 

„Daiva Gineikaitė nurodė, kad tai galėjo būti jos pavartoto burnos skalavimo skysčio pasekmė. Teismas tai vertina tik kaip gynybinę poziciją, siekiant sušvelninti neigiamas pasekmes“, – teigė teisėja Audronė Levinskienė.

Pasak jos, atmestini D.Gineikaitės atstovo argumentai, jog policijos pareigūnai parodymus galėjo duoti paveikti savo vadovo, atstovavusio Kelių policijos tarnybą teisme. Jų išdėstytos aplinkybės, pasak teismo, sutampa su kitomis byloje nustatytomis aplinkybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Teismui nekelia abejonių visas administracinės teisės pažeidimo padarymo mechanizmas“, - po teismo posėdžio žurnalistams sakė teisėja.

D.Gineikaitė anksčiau yra bausta administracine tvarka. Sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad ji šiemet jau buvo padariusi panašų administracinės teisės pažeidimą. Teismas atkreipė dėmesį į tai, kad ji ne tik nesigailėjo, bet ir aktyviai siekė išvengti nuobaudos. Be to, ji eismo įvykio metu buvo valstybės tarnautoja, todėl jai taikomi aukštesni moraliniai reikalavimai.

D.Gineikaitei administracinės teisės pažeidimo byla iškelta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, nulėmusio turto sugadinimą. Avarija įvyko pernai gruodžio 19 dieną Kaune, policijos pareigūnai jai nustatė vidutinį girtumą. D.Gineikaitė savo kaltę dėl neblaivumo neigia ir tvirtina, kad eismo įvykio metu ji buvo blaivi, o alkotesterio rezultatus galėjo paveikti jos vartotas burnos skalavimo skystis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariant, kad tuometinė NŽT vadovė galėjo mėginti nuslėpti girtumą, tyrimą yra pradėjusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Tarnyba teigia gavusi Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvadas, kurios patvirtina įtarimus, kad buvo siekiama nuslėpti D.Gineikaitės galimą girtumą.

Teismo posėdžiuose liudiję policijos pareigūnai bei vairuotojas, į kurio automobilį D.Gineikaitė atsitrenkė, teigė, kad jiems nekilo abejonių dėl jos neblaivumo eismo įvykio metu: esą jai trūko koordinacijos, nuo jos sklido alkoholio kvapas.

Sausio 11 dieną STT pranešė, kad tyrimo metu pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, iš kurių viename ekspertai nustatė daugiau kaip vieną alkoholio promilę, o kitame alkoholio nerasta.

D.Gineikaitė jos prašymu buvo atleista iš pareigų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų