REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Kristina Kaikarienė (nuotr. Organizatorių)

Kai ant piršto puikuojasi briliantais nusagstytas žiedas, o jaunųjų pats laukiamiausias vestuvių laikas, pavasaris-vasara, jau visai ant nosies – šios šventės planavimas įgauna dar didesnį pagreitį.

11

Kai ant piršto puikuojasi briliantais nusagstytas žiedas, o jaunųjų pats laukiamiausias vestuvių laikas, pavasaris-vasara, jau visai ant nosies – šios šventės planavimas įgauna dar didesnį pagreitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šventės atributika, gėlės, jungtuvių vieta, žiedai, papuošimai, kvietimai, o svarbiausia suknelė ir kostiumai – kaip nepasimesti? Apie tai kalbėjomės su šios srities profesionalais: vestuvių planuotoja Kristina Kaikariene, „Gėlės ir gvazdikai“ floristais Ryčiu Motiekaičiu ir Andriumi Plindinu ir salono „Santa“ vadove Egle Kybartiene. Visų nuomonė vieninga: „Šventė jūsų – taisyklės taip pat. O rinktis šiemet yra tikrai yra iš ko“.

REKLAMA

GĖLĖS

„Kaip ir kasmet, šiemet, vestuvinių puokščių tendencijose vyrauja pastelinės spalvos ir daug žalumos. Tačiau puokštė, lyg šventės dalis – turi derėti tiek su vestuvinė suknele, tiek su šventės tema. Floristikos kalba tokia pat išgirsta ir pastebima, tad jei norisi, puokštę galima paruošti ir iš aguonos galvučių ar juodų rožių – visos drąsios užgaidos gali būti išpildomos.

Mūsų, kaip floristų, tikslas, jog puokštė pabrėžtų visą jaunųjų sukurtą stilių, puikiai tiktų prie kuriamos nuotaikos, aksesuarų, nuometo, jaunojo kostiumo. Svarbiausia nepamiršti, jog jei norai labai išskirtiniai, o gėlės retos, jų gali reikti palaukti ilgiau nei įprastai. Optimaliausias laikas – dvi savaitės. Taip suderinamos visos smulkmenos ir pageidavimai. Žinoma, jei vestuvės laukia dar greičiau, vestuvinė puokštę galime pagaminti ir per keletą valandų. Gėlių turime iš viso pasaulio, tad pasiūlyti turime ką. O šių metų ateinančioms vestuvėms rekomenduojame neriboti savęs, pasitikėti profesionalais ir iš anksto susikurti viziją. Tada ir puokštė ir šventė bus nepakartojama“, - šypsojosi R. Motiekaitis ir A. Plindinas.

REKLAMA
REKLAMA

VIETA, STILIUS IR PUOŠYBA

„Galiu pasakyti atvirai – tendencijos ir vestuvių stilius kiekvienais metais nekinta. Vis dar norima to paties: šviesios, tvarkingos delikačios salės su išėjimu į lauką, arba, vis labiau populiarėjančio, pajūrio. Žiemą ieškoma rami vieta, pavasarį-vasarą – didelės erdvės su sodais, terasomis. Spalvos taip pat tradicinės: švelnios, kreminės, baltos. Vis dar norima nekaltumo ir šviežumo. Nėra ko stebėtis, tai lyg nemari klasika. Tą dažniausiai ir rekomenduoju būsimiems jaunavedžiams – rafinuotumo, paprastumo, dailios ramybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renkantiems vietą, svarbu nepamiršti, jog visur dominuoja sezoniškumas.

Laisva ir tuščia erdvė žiemą, vasarą, tampa lyg savotišku jaunųjų terariumu. Svarbu neužmiršti, jog parkai, sodybos, dvarai, šiltuoju metų laiku populiarūs ne tik vestuvėms, bet ir įvairiems poilsiautojams ir turistams. Na, o jeigu, vestuvės planuojate pajūryje, prisiminkite, jog didelis vėjas gali sudarkyti jūsų šukuoseną ar priberti į dantis smėlio.

Tad visi įmanomi priedai, kaip palapinės, uždangos, pakylos – privalomi.

O kas liečia sukneles – mano patarimas būtų, ją rinktis tik tada, kai žinosite tikslią jungtuvių vietą. Juk standaus audinio prabangi suknelė netiks einant paplūdimiu, o lengvas šilkas – iškilmingoje salėje. Tai labai svarbus aspektas. Tad jei turite lėšų, suknelę siūlau rinktis pagal savo norus. Ją gali sukurti dizaineris, ar iš užsienio atvežti ir išnuomoti mados namai. Jei taupote – susimąstykite, jog ne tik naujausioji kolekcija yra pati gražiausia.

REKLAMA

Praėjusių, ar net kelių metų senumo suknelė, pakeitus vos kelias detales, gali atgimti naujai. Juk visos nuotakos tą dieną būna pačios gražiausios – esmė yra iš laimės žibančios akys, mylimas žmogus šalia ir neblėstanti šypsena. Visa kita – tik detalės“, - nuoširdžiai pasakojo K. Kaikarienė.

SUKNELĖS IR KOSTIUMAI

„Niekas negali ginčytis – suknelė ir kostiumas bene svarbiausi šios šventės atributai. Juos išsirinkti šįmet, mano nuomonė, nebus jau taip sudėtinga. Mat pasiūla, siluetų gausa ir prabanga dvelkiančių modelių – gausybė. Suknelėse vyrauja kūną ir figūrą pabrėžiantys kirpimai, plazdantis šilkas, išskirtiniai nėriniai. Vienos įspūdingiausių suknelių 2016-tųjų kolekcijoje – „Pronovias“. Šias ne veltui renkasi princesės.

REKLAMA

Jas kūrė Valentino, Ellie Saab ir Manuel Mota. Ilgas šleifas, unikalios medžiagos, vienetiniai puošybos elementai – šių suknių vizitinės kortelės. Tad jaunoji, tikimės, atras savo svajonių suknelę.

Vyriškų kostiumų madose – taip pat figūrą ir stotą pabrėžiantys dviejų sagų modeliai ir kirpimai. Klasikinės juoda, pilka ir tamsiai mėlyna – spalvos, kurios neapleidžia savo populiarumo. Vyraujantys audiniai – šilkas, šukuotinė vilna, poliesteris. Visi jie labai prabangūs, žinomų Europos dizainerių darbai, todėl ir įnoringam jaunikiui ši šventės pasiruošimo, kostiumo paieškos dalis, bus maloni. Svarbiausias patarimas abiems – drabužius rinktis tokius, kurie tinka jūsų figūros tipui, be to, turi ir klasikos atspalvį. Taip visuomet atrodysite nepriekaištingai“, - pasakojo E. Kybartienė.

Įdomiausių sprendimų ir įkvėpimo siūlome pasisemti galerijoje. Linkime pačių nuostabiausių vestuvių!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų