REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 2 dieną startuoja naujas, intriguojantis ir daug įdomesnis A lygos sezonas. Dėl tokių epitetų, atrodo, sutaria visų aštuonių būsimojo čempionato dalyvių atstovai. Klubai baigia dėlioti paskutinius pasirengimo štrichus ir dalijasi savo rūpesčiais ir džiaugsmais.

Kovo 2 dieną startuoja naujas, intriguojantis ir daug įdomesnis A lygos sezonas. Dėl tokių epitetų, atrodo, sutaria visų aštuonių būsimojo čempionato dalyvių atstovai. Klubai baigia dėlioti paskutinius pasirengimo štrichus ir dalijasi savo rūpesčiais ir džiaugsmais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar pavyks Vilniaus „Žalgiriui“ trečią kartą iš eilės apginti čempiono titulą? Kas iš aštuonių komandų liks paskutinis ir turės kristi į žemesnę lygą? Kaip seksis pirmenybių debiutantei Jonavos „Lietavos“ ekipai?

REKLAMA

Iš pradžių komandos tarpusavyje susitiks po keturis sykius. Šeši pirmąsias vietas užėmę klubai dar sužais papildomą ratą, po kurio paaiškės jų išsidėstymas galutinėje turnyro lentelėje. Savo ruožtu aštuntąją vietą čempionate užėmusi ekipa iškris į LFF Pirmą lygą, o septintoje pozicijoje likęs klubas dėl išlikimo kovos pereinamosiose rungtynėse.

„Norime, kad čempionatas būtų įdomesnis. Paskutiniajame rate dėl medalių nekovojantys klubai dažnai jau žino savo vietas ir jiems nėra skirtumo, kurioje pozicijoje baigti sezoną. Nė viena komanda nenorės likti septinta ar aštunta, o šeštą vietą užimsianti ekipa papildomo rato metu turėtų galimybę pakilti iki ketvirtosios pozicijos, kuri gali suteikti teisę žaisti Europos lygoje. Taip pat tikimės, jog toks turnyro formatas bus tarsi savotiška prevencija, siekiant išvengti sutartų rungtynių galimybės“, – teigė naujasis A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena naujovė – visos A lygos rungtynės bus transliuojamos tiesiogiai portale tv3.lt, o svarbiausias trečiadieniais nuo 18.00 val. rodys televizijos kanalas TV6. A lygos tiesioginės transliacijos prasidės kovo 2 dieną pirmąja naujojo A lygos sezono dvikova tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“.

Apie intrigą, auksinius taškus, rungtynes tarsi finalus, pasirengimą sezono išvakarėse pasakoja klubų atstovai ir treneriai.  

Jonavos „Lietava“

Planuojamas klubo biudžetas: 200 tūkst. eurų

Komandos treneris: Marius Bezykornovas

Praėjęs sezonas: debiutuoja

Iš žemesnės lygos pakilęs Jonavos klubas puoselėja ambicingus planus ir A lygos senbuvių nesibijo. „Su optimizmu laukiame naujo sezono, nes turime daug užduočių ir iššūkių, - sakė „Lietavos“ direktorius Aironas Morkūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonaviečius labiausiai neramina skurdžios pasirengimo sąlygos – treniruotės vyksta ir draugiškos rungtynės žaidžiamos ant gerokai senstelėjusios dirbtinės dangos. „Šių metų pabaigoje bus patiesta nauja danga. Kol kas treniruočių sąlygos „iš bėdos“ kelia galvos skausmą ir treneriams, ir žaidėjams. Šioje vietoje kenčiame“, - komentavo jis.

„Aišku, mūsų biudžetas minimalistinis, reikėtų mažiausiai – 300 tūkst. eurų, kad galėtume būti išties konkurencingi, tačiau galime pasidžiaugti, kad pagal savivaldybės paramą esame vieni iš lyderių lyginant su kitais – miesto lėšos sudaro per trečdalį klubo biudžeto“, - teigė direktorius.

REKLAMA

„Lietavos“ tikslas šį sezoną – 6 vieta. Anot A. Morkūno, kol kas labiausiai džiugina noras ir degančios akys garbingai atstovauti Jonavą tokiame lygmenyje.

Utenos „Utenis“

Planuojamas komandos biudžetas: apie 250 tūkst

Komandos treneris: Mindaugas Čepas

Praėjęs sezonas: 6 vieta

Uteniškiai naujojo A lygos sezono išvakarėse žada daryti viską, kad tik nenukristų žemiau šeštosios vietos. „Formatas tikrai įdomesnis, intrigos daugiau. Nebus, kurie nori likti septinti ar aštunti. Pirmas ketvertas pagal žaidėjų lygį “ant popieriaus” stipresnis, bet ir žemiau esančios komandos kibs bet kuriam varžovui į atlapus”, - neabejojo “Utenio” direktorius Artūras Gimžauskas.

REKLAMA

Paklaustas apie biudžetą jis pasakojo, kad tarybos sprendimu klubas perims treniruoti vaikus, tad jiems bus skiriama didesnė dalis dėmesio. „O pats biudžetas, skiriamas pirmai komandai, bus mažesnis“, - teigė A. Gimžauskas.

Komandos treneris Mindaugas Čepas džiaugėsi, kad didžioji dalis žaidėjų nusprendė tęsti darbą „Utenio“ klube. Opiausia problema prieš sezono pradžią buvo vidurio gynėjo pozicija.

„Čempionate bus didelė konkurencija, kiekvienas taškas bus aukso vertės. Šiais metais mūsų komandai reikės sužaisti aukščiau savo galimybių, kad ramiau kvėpuotume. Iš to žemesnio ketverto komandų bus „juodasis arkliukas“. Tikiuosi, kad tai būsime mes, gadinsime nervus. Esame biedni, bet išdidūs“, - juokėsi M. Čepas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgiris“

Planuojamas klubo biudžetas: 250 tūkst.

Komandos treneris: Laimis Bičkauskas

Praėjęs sezonas: 5 vieta

Nuo praėjusio sezono į ginčus dėl „Žalgirio“ vardo su vilniečiais įsivėlęs Kauno klubas, anksčiau žinomas „Spyrio“ pavadinimu, džiaugiasi, kad sugebėjo išlaikyti pernykščią žaidėjų sudėtį.

„Jaunimas paaugo, sustiprėjo ir kai įgaus gerą sportinę formą, rodys geresnį rezultatą. Kol kas neramina, kad po intensyvių fizinių krūvių treniruočių sportinė forma vis dar gerėja. Bet tai normalūs dalykai“, - komentavo Kauno „Žalgirio“ vadovas Eimantas Pūras.

REKLAMA

Paklaustas apie tikslus, jis tvirtino, kad norėtų išlaikyti tą pačią penktą vietą. „Tačiau čempionatas bus kitoks. Visi smarkiai kovos, kad neliktų septinti ar aštunti. Kiekvienos „antro ketverto“ rungtynės bus kaip mažas finalas. Žiūrovams bus labai įdomu, o mums daugiau įtampos. Prie didelės sėkmės pasvajojame ir apie iššūkį ketvirtai vietai.“

Pasak jo, tikslus biudžetas bus žinomas kovo pabaigoje, kai savivaldybė paskirstys pinigus, bet jis bus pernykščio biudžeto rėmuose.

Kauno „Stumbras“

Planuojamas klubo biudžetas: apie 300 tūkst. eurų

Komandos treneris: Darius Gvildys

Praėjęs sezonas: 7 vieta

„Nuotaikos optimistinės, nes jauni žaidėjai patobulėję. Laukiame geresnio sezono, nei praėję metai, - teigė „Stumbro“ klubo sporto direktorius Giedrius Klevinskas. – Kita vertus turime daug traumuotų žaidėjų. Tai trukdo sklandų pasirengimą, bet iki sezono pradžios viskas turėtų susitvarkyti“.

REKLAMA

Anot jo, atsižvelgiant į varžybų formatą minimalus komandai keliamas tikslas – patekti į šešetuką. „Nenorime kautis dėl išlikimo. Realiai žiūrint tikslas – ketvirta vieta. Visada aišku norisi aukščiau“, - kalbėjo jis.

Paklaustas, ar naujo formato varžybos bus priimtinesnės, G. Klevinskas tikino, kad aštuonios komandos – Lietuvai optimalus skaičius: „Geriau mažiau ir stabiliau, nei vėliau kad reikia pergalvoti ir perskaičiuoti. Konkurencija bus didesnė, nes visos norės patekti į šešetuką, kad išliktų aukščiausioje lygoje.“ Jis atskleidė, kad klubo biudžetas bus panašus kaip ir pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trakų „Trakai“

Planuojamas klubo biudžetas: neatskleidė ("toks, kokio reikia" - atstovas)

Komandos treneris: Valdas Urbonas

Praėjęs sezonas: 2 vieta

Praėjusį sezoną staigmeną pateikę ir Lietuvos vicečempionais tapę riteriai iš Trakų šįmet tikisi gero, kovingo ir įdomaus sezono. „Komanda praktiškai sukomplektuota. Gali būti keli papildymai. Siekiame aukščiausių tikslų“, - trumpai apibendrino klubo sporto direktorius Virmantas Lemežis.

10 dienų stovyklą Italijoje surengę trakiškiai pasirengimą naujajam sezonui baigia Lietuvoje, Vilniaus „Sportimos“ manieže. Anot direktoriaus, komandos biudžetas toks, kokios reikia, kad būtų išlaikyta komanda. Atskleisti konkrečių skaičių nepanoręs pašnekovas tik paminėjo, kad jis panašus kaip ir praėjusiais metais.

REKLAMA

„Tikimės kokybės ir konkurencijos. Daugiau kartų žaisime su „Žalgiriu“, „Sūduva“. Turėtų būti labai įdomu“ , - teigė jis. Komandos strategas V. Urbonas džiaugėsi beveik nepakitusiu komandos branduoliu.

 

Planuojamas klubo biudžetas: 600 tūkst. eurų

Komandos treneris: Konstantinas Sarsanija

Praėjęs sezonas: 3 vieta

Lietuvos bronzos medalininkai pirmiausiai prieš naująjį sezoną pasidžiaugė nauja A lygos valdžia ir tvarka. „Išrinkome prezidentą, sukūrėme klubų asociaciją. Reikia džiaugtis, kad atsirado struktūra, su principais, rimta organizacija. Taip turėjo seniai būti. Čempionatas bus kaip reikiant“, - neabejojo „Atlanto“ klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius.

REKLAMA

Anot jo, stipresnis čempionatas verčia ir juos pasitempti: „Anksti kalbėti, kokią vietą užimsime, bet rimtai ruošiamės, komandos komplektacija eina į pabaigą. Komandos nedalins taškų ir nenorės kristi, tikiuosi nebus ir sutartų rungtynių, kurios gadino įvaizdį. Planuojame kovoti dėl trejetuko.“

V. Lekevičius taip pat paminėjo, kad vienintelė kliūtis, kuri trukdo komandai kovoti dėl aukščiausios vietos – biudžetas. „Jei šis padidėtų, be kalbų sudarytume konkurenciją stipriausiems, bet yra kaip yra, - kalbėjo jis. – Galbūt sulaukėme gero čempionato, vadovų, pagerės lygis, augs žaidėjai ir turėsime tokių žvaigždžių kaip buvo anksčiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės „Sūduva“

Planuojamas klubo biudžetas: apie 650 tūkst. eurų

Komandos treneris: Aleksandras Veselinovičius

Praėjęs sezonas: 4 vieta

Pastaruosius kelis metus vis prizininkų pakylos papėdėje liekantys marijampoliečiai šįmet kupini ambicijų iškovoti medalius A lygos čempionate. Ir ne tik. Dar vienas tikslas – iškovoti LFF taurę ir patekti į Europos turnyrų atranką.

„Norime duoti rimtą kovą būsimiems čempionams, kas jie bebūtų. Antrą ir trečią vietą tikrai pasiruošę šturmuoti. Susikaupti reikės – darbo daug. Komandų skaičius sumažėjo, tai lengvų rungtynių nebus“, - pasakojo klubo prezidentas Vidmantas Murauskas.

Naujojo sezono išvakarėse „Sūduva“ dar sprendžia gynėjo problemą ir džiaugiasi išlikusiu panašiu biudžetu kaip ir pastaruosius metus. „Biudžetas pakankamai įtemptas ir pakankamai didelis Marijampolei. Vertinant ekonomiką, kas prisideda prie klubo, jį padidinti nėra realu“, - pastebėjo klubo prezidentas.

O kaip naujo formato A lygos varžybos? „Kokybė kilstelės, bet ar bus įdomiau, kai komandų skaičius ir geografija mažesnė? Esu šalininkas 16 komandų. Žiūrovui įdomiau, kai spektras didesnis. Geografiškai netekome tokių regionų kaip Šiauliai, Panevėžys, Gargždai, Alytus. Žinoma, jei jos vėliau atkrenta, tai nėra gerai“ , - pateikė savo svarstymus V. Murauskas.

REKLAMA

Vilniaus „Žalgiris“

Planuojamas klubo biudžetas: apie 2,1 mln. eurų

Komandos treneris: Valdas Dambrauskas

Praėjęs sezonas: 1 vieta

Šalies čempionų titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ gerokai pasikeitė po praėjusio sezono. Kaip pasakojo klubo vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė, planavimas buvo pradėtas jau praėjusių metų vasarą.

„Naujojo sezono labai laukiame ir Vilniaus „Žalgiris“ atsakingai tam ruošiasi. Viskas vyko sklandžiai ir džiaugiamės, kad nebuvo daug traumų pasirengimo metu. Esame pasiruošę naujam sezonui“, - tikino ji ir pastebėjo, kad komandos atmosfera itin gera ir draugiška.

Komandą paliko Georgas Freidgeimas, tačiau atėjo Marius Žaliūkas ir Saulius Mikoliūnas. „Žalgiris“ – šeima ir sakome sveiki sugrįžę namo“, - kalbėjo V. Venslovaitienė. „Žalgirio“ vadovai kalba apie augimą ir svajonę tiek sustiprinti komandą, kad Čempionų lygos atrankos antrame etape ji žentų tą lemiamą žingsnį.

Treneris Valdas Dambrauskas tvirtino, kad tikslai išliko tokie patys – aukščiausi. „Pasikeitė pusė komandos, tačiau klubo aura naujokus įpareigoja. Jie žino, kiek reikia dirbti, kad padėtų ekipai laimėti“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų