REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Bananai (nuotr. SCANPIX)

Pirkdami maisto produktus tikimės, kad švieži ir skanūs jie išliks kuo ilgesnį laiką. Tam, kad maistas toks ir išliktų, būtina juo reikiamai ir rūpintis.

7

Pirkdami maisto produktus tikimės, kad švieži ir skanūs jie išliks kuo ilgesnį laiką. Tam, kad maistas toks ir išliktų, būtina juo reikiamai ir rūpintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greičiausiai bet kuris žmogus ilgai negalvojęs, norėdamas produkto egzistavimo laiką prailginti, jį deda į šaldytuvą. Tačiau tai gali būti klaida. Šeši produktai, kuriems šaldytuvas – ne vieta.

REKLAMA

Pomidorai. Norėdami kuo ilgiau išlaikyti pomidorus šviežius, dedame juos į šaldytuvą, tačiau vargu, ar visi žinome, kad vos po poros valandų šaldytuve šie produktai pakeičia skonį. Remiantis Mercola, keičiasi pomidorų cheminė struktūra, sumažėja lakių medžiagų junginiai, kurių gausu vaisiuose. Kitaip sakant, pomidoruose sumažėja vitaminų. Apie tai derėtų pagalvoti ne tik dedant pomidorus į šaldytuvą, tačiau taip pat ir salotas su pomidorais. Jų skonis taip pat gali suprastėti vos po poros valandų šaldytuve. Taip pat šaldytuve palikti pomidorai gali pakeisti spalvą.

REKLAMA
REKLAMA

Bananai. Jeigu perpjauti bananai šaldytuve bus padėti kelias dienas, greičiausiai jie išliks švieži ir skanūs, tačiau jeigu paliksime juos ilgesniam laikui, bananai pajuos ir jų skonis pasikeis. Bananas priskiriamas tropiniams vaisiams, taigi jie net ir ne šaldytuve neišsilaikytų labai ilgai. Mat jie natūraliai pripratę prie karštos temperatūros.

Česnakai. Tai dar vienas produktas, kuriam šaldytuve nėra pati tinkamiausia vieta. Jeigu česnaką kuriam laikui paliksime šaldytuve, gali būti, kad jis greitai pradės pelyti. Taip pat česnako geriau nedėti į plastikinį maišelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bulvės. Bulves geriausia laikyti sausoje vietoje, idealiausia vieta bulvėms – dėžė, kuri būti sandariai uždaryta ir į ją neprasiskverbtų drėgmė. Jeigu bulves paliksime šaldytuve, gali būti, kad jose esantis krakmolas pavirs į cukrų, o tai reiškia, kad šviežios bulvės neteks savo maistinės vertės. Taip pat gali pasikeisti ir jų spalva. Akivaizdu, geriau šaldytuve bulvių nepalikti.

Svogūnai. Geriausia vieta svogūnams – sandari, uždaryta dėžė, kurioje jiems negrėstu drėgmė. Šaldytuvo šaltis svogūnams – ne vieta. Kaip ir daugelis kitų produktų svogūnai pakeičia savo skonį, jie pasidaro vandeningesni, vienintelis atvejis, kada svogūnai gali būti padėti į šaldytuvą, kai jie yra sudėtinė patiekalo dalis.

Duona. Norėdami išlaikyti duoną šviežią, ją dedame į šaldytuve. Elgiamės blogai? Taip. Šaldytuvo šaltis nulemia tai, kad duona sukietėja, praranda pradinį skonį. Vidutinė namų temperatūra– pats tas duonai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų