REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Praėjusią savaitę bandomuoju režimu pradėjusi veikti elektros jungtis tarp Lietuvos ir Švedijos „NordBalt“ trečiadienį po pietų buvo atsijungusi daugiau nei keturias valandas. Tai lėmė gedimas Švedijos pusėje, pranešė Lietuvos elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“.

REKLAMA
REKLAMA

 

„12.30 val. atsijungė elektros jungties „NordBalt“ keitiklis Nybru pastotėje. Preliminari atsijungimo priežastis - dėl gedimo Švedijos elektros tinkle suveikė keitiklio automatinės apsaugos. Nuo 17 val. jungtis vėl veikia bandomuoju režimu ir perduoda galią pagal nustatytą grafiką“, - BNS sakė „Litgrid“ atstovė Vilija Railaitė.

REKLAMA

„Litgrid“ duomenimis, „NordBalt“ jungtis trečiadienį nuo 5 val. ryto iki apie 12.30 val. veikė maksimalia 700 megavatų (MW) galia.

Dėl pernai gruodį kilusio gaisro netoli Nybru keitiklio stoties „NordBalt“ testavimo darbai buvo sustabdyti neribotam laikui, o sausio pradžioje jie atnaujinti. Elektros jungties su Švedija bandymai baigti vasario 17 dieną ir jungtis pradėjo veikti bandomuoju režimu, pradėta prekyba elektra. Pastarąją savaitę „NordBalt“ didžiąją laiko dalį veikė maksimaliu režimu.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl pradėjusios veikti „NordBalt“ jungties elektros kaina praėjusią savaitę „Nord Pool“ biržos Lietuvos prekybos zonoje sumažėjo 14 proc. iki 27,7 euro už megavatvalandė (MWh).

Skelbta, kad bandomuoju režimu „NordBalt“ veiks iki 8 savaičių, o vėliau pradės veikti įprastu režimu. Nuo įprasto jungties veikimo darbas bandomuoju režimu skiriasi tuo, kad jos veikimo patikimumas yra mažiau prognozuojamas, jungtis gali atsijungti ir neveikti nuo kelių valandų iki savaičių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų