REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neparlamentinė buvusio sostinės mero Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) planuoja persivadinti į Lietuvos liberalų sąjungą.

Neparlamentinė buvusio sostinės mero Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) planuoja persivadinti į Lietuvos liberalų sąjungą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakeisti pavadinimą pirmadienį įvykusiame partijos valdybos posėdyje pasiūlė partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Žilvinas Šilgalis. Po diskusijos pritarta, kad šis klausimas būtų svarstomas artimiausiame partijos tarybos posėdyje, kuris numatomas balandžio 16 dieną, pranešė Laisvės sąjunga.

REKLAMA

„Visai neseniai minėjome Lietuvos liberalų sąjungos 25-metį. Lietuvos laisvės sąjunga yra Lietuvos liberalų sąjungos darbų tęsėja. Manau, būtų teisinga ir prasminga susigrąžinti mūsų istorinį organizacijos pavadinimą“, – pranešime cituojamas Ž.Šilgalis.

Jeigu Laisvės sąjunga pakeistų pavadinimą, jis taptų labai panašus į vienos populiariausių šalies partijų – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio – pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šios partijos pirmininkas Seimo narys Eligijus Masiulis nesureikšmina politinių konkurentų planų.

„Aš laikausi nuomonės, kad ne įpakavimas, o turinys svarbiausia. Kaip bepasivadinsi, jei turinio nėra, nieko neatsitiks. Nemanau, kad tokiu būdu galima staiga atgimti“, – BNS sakė jis.

Buvusių bendražygių elgesį E.Masiulis pavadino pigiu triuku prieš Seimo rinkimus.

„Nebekreipiu dėmesio į tokius, mano galva, pigius triukus. Liberalų sąjūdžio rėmėjai yra protingi žmonės ir tikrai rinkimų biuletenyje atskirs, už kurią partiją nori balsuoti“, – tvirtino E.Masiulis.

Lietuvos liberalų sąjunga įkurta 1990 metų lapkritį Vilniuje, pirmininku išrinktas filosofas Vytautas Radžvilas. Partijai taip pat yra vadovavęs Eugenijus Gentvilas, Rolandas Paksas. 2003 metų gegužę Lietuvos liberalų sąjunga susijungė su Moderniaisiais krikščionimis demokratais ir Lietuvos centro sąjunga bei pasivadino Liberalų ir centro sąjunga. Pastarosios partijos nebeliko, kai 2014 metų liepą ji susijungė su politine partija „Sąjunga TAIP“ ir tapo Lietuvos laisvės sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų