REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikai neturi priekaištų socialdemokratų į sveikatos apsaugos ministrus skirti siūlomo parlamentaro Juro Poželos kandidatūrai, tačiau kartu kelia klausimą, ar 33-ejų politikui užteks patirties.

Politikai neturi priekaištų socialdemokratų į sveikatos apsaugos ministrus skirti siūlomo parlamentaro Juro Poželos kandidatūrai, tačiau kartu kelia klausimą, ar 33-ejų politikui užteks patirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra socialdemokratų ir prezidentės pasirinkimo teisė, iš vienos pusės, džiugina, kad tai jaunas kandidatas, žmogus energingas, iš kitos pusės, jaunumas yra pliusas, bet visada kyla klausimas, ar užteks patirties ir kompetencijos tokiai sudėtingai sričiai kaip sveikatos apsauga, su visais vaistais, sveikatos dalykais“, – BNS sakė valdančiosios darbo partijos vadovas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Tuo pačiu V.Mazuronis sakė, kad socialdemokratai siūlydami kandidatą turėjo įvertinti visas šias aplinkybes, ir J.Poželai linkėjo sėkmingo darbo.

Opozicinės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Andrius Kubilius BNS komentuodamas socialdemokratų siūlymą pastebėjo, kad J.Požela „yra pakankamai jaunas dar politikoje, neturėjęs didesnės valdymo patirties“.

„Jo patirtis sveikatos apsaugoj taip pat yra labai ribota, na kiek jis ten turi patirties Seimo sveikatos komitete.... Dėl to irgi galėtumėme abejoti, bet žinant, kad ministras ateitų tik likusiam pusmečiui, tai manau, kad labai didelių darbų nepavyks nuveikti. Manyčiau, kad nors jaunas, bet jau turi šiek tiek patirties, tai labai didelių politinių klaidų taip pat nepadarys, o svarbiausias dalykas būtų, kad pačioje ministerijoje neleistų toliau plėtotis įvairioms korupcinėms istorijoms“, – kandidatūrą vertino A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinio Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis sakė, kad likus pusmečiui iki Vyriausybės kadencijos pabaigos iš J.Poželos nevertėtų laukti permainų sveikatos apsaugos sistemoje.

„Viena vertus, aišku, gal reikia ir pasidžiaugti, kad socialdemokratai nesibaimina pasikliauti jaunąja politikų karta ir deleguoja į tokius atsakingus postus. Kita vertus, žinant, kad liko pusmetis šitai Vyriausybei dirbti, vėl akivaizdu, kad ponas J.Požela turbūt nėra ta personalija, iš kurios būtų galima tikėtis kažkokių ryžtingesnių sprendimų. Tai man atrodo, kad čia toks daugiau yra taktinis ėjimas socialdemokratų, kad sustiprintų pono J.Poželos pozicijas prieš rinkimusm siekiant užsitikrinti geresnį rezultatą. Tai aš šiuo atveju didelio optimizmo nematau, aš manau, kad tas pusmetis bus daugiau skirtias atsėdėjimui“, – BNS sakė E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios partijos „Tvarka ir teisingumas“ vicepirmininkas, Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys Kęstas Komskis tuo tarpu sako, jog šiuo metu SAM vadovu jis norėtų matyti gerą vadybininką, o ne politiką.

„Pasirinkimas – socialdemokratų, o mano asmenine nuomone, šįkart geriausia būtų skirti žmogų, kuris būtų medicinos vadybininkas, nes šiandien turbūt mažiausiai reikia politikos, o daugiausiai vadybinio darbo, kuris leistų tęsti reformas, kurios pradėtos, o kai kurios tik numatytos. Gerbiu Jurą, jis komitete daug domisi, bet jei man leistų rinktis, rinkčiausi specialistą“, – BNS sakė K.Komskis.

REKLAMA

Socialdemokratų partijos valdyba pirmadienį nusprendė į sveikatos apsaugos ministrus siūlyti parlamentaro J.Poželos kandidatūrą. Sprendimą šiuo klausimų kitą savaitę priims partijos prezidiumas.

J.Požela yra Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas.

Sveikatos apsaugos ministro postas liko laisvas, kai iš jo atsistatydino socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė. Kol nėra paskirtas naujasis ministras, laikinai Sveikatos apsaugos ministerijai pavesta vadovauti finansų ministrui Rimantui Šadžiui.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas ministro pirmininko teikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų