REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Vilniaus “Lietuvos ryto“ komandos triumfas Karaliaus Mindaugo taurės finale (nuotr. Fotodiena.lt/Pauliaus Peleckio)

Savaitgalį Vilniuje praūžęs „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyras abejingų nepaliko. Tris dienas vykęs šventės ir krepšinio kovų mišinys sukėlė ne tik įvairių diskusijų, bet ir sukūrė vieną geriausių renginių Lietuvos krepšinio istorijoje. LKL.lt puslapis primena pagrindinius turnyro akcentus.

10

Savaitgalį Vilniuje praūžęs „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyras abejingų nepaliko. Tris dienas vykęs šventės ir krepšinio kovų mišinys sukėlė ne tik įvairių diskusijų, bet ir sukūrė vieną geriausių renginių Lietuvos krepšinio istorijoje. LKL.lt puslapis primena pagrindinius turnyro akcentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kisieliaus fenomenas. Pastaruoju metu krepšinio ekspertų giriamas universalusis puolėjas „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyre dar labiau atkreipė ne tik klubų vadovų, bet, turbūt, ir Jono Kazlausko dėmesį. Ir nors Kisieliaus statistiniai rodikliai turnyre, palyginus su reguliariuoju „Tete-a-Tete Casio-LKL“ sezonu, pakilo neženkliai (+0,9 tšk., +0,2 atk. kam., +0,8 rez. perd. ir +1,4 naud. bal.), tačiau visiems įsiminė fenomenalus lietuvio pasirodymas prieš Kauno „Žalgirį“.

REKLAMA

Pusfinalio mače puolėjas pelnė 26 taškus (6/9 dvit., 4/8 trit., 2/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 8 ir surinko 4 pražangas, perėmė vieną kamuolį, 3 kartus suklydo, gavo bloką bei surinko 27 naudingumo balus. Įdomu tai, kad net 19 taškų Kisielius surinko per pirmąją rungtynių dalį. Būtent jo ir Pauliaus Ivanausko vedamas „Vytautas“ prieš ilgąją pertrauką sugebėjo net pirmauti 40:39, nors prieniškiai rungtyniavo septyniese (Tomas Michnevičius žaidė vos 4 minutes) ir be vidurio puolėjų (tiek Vaidas Čepukaitis, tiek Vilmantas Dilys nežaidė dėl patirtų traumų ketvirtfinalyje). Visgi po rungtynių Laimonas savo pasirodymo nesureikšmino: „Aš tiesiog stengiuosi žaisti savo žaidimą, stengiuosi padėti komandai laimėti“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Sugrįžęs Pocius. „Žalgirio“ sirgaliai gali lengviau atsidusti – sunkią sezono pradžią turėjęs ir mamos netektį išgyvenęs Martynas Pocius sugrįžo. Daug kritikos sulaukęs gynėjas visus užtildė savaitgalį vykusiame turnyre. Lietuvis buvo akivaizdus „Žalgirio“ lyderis ir vienintelis kauniečių žaidėjas, vidutiniškai rinkęs dviženklį taškų skaičių. Per trejas rungtynes Pocius vidutiniškai pelnydavo po 14,7 taško, atkovodavo po 4,3 kamuolio, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 16,3 naudingumo balo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Snaiperis tada, snaiperis dabar. Kasmet „Žvaigždžių dienos“ puošmena tampantis tritaškių konkursas intriguojantis buvo ir šįkart. Vien peržvelgus dalyvių sąrašą, kuriame puikavosi tokių snaiperių pavardės, kaip 2010 metų konkurso nugalėtojas Derrickas Low, praėjusių metų finalininkas Mantas Kazonas, taikliarankiai amerikiečiai Spenceris Butterfieldas ir Travisas Baderis, 2007 metų geriausias tritaškininkas Gytis Sirutavičius ir taikliausias lygos metikas Šarūnas Vasiliauskas. Net šeši krepšininkai pirmajame etape surinko 17 ar daugiau taškų, o visą turnyrą vainikavo Vasiliausko ir Low dvikova. Taikliausio snaiperio titulą Low buvo iškovojęs ir prieš 6 metus, kuomet 2009–2010 metų sezone gynė „Šiaulių“ ekipos garbę.

REKLAMA

 

Alkanas žvėris. Beveik 6 metus jokio trofėjaus neiškovojęs „Lietuvos rytas“ pagaliau gali džiaugtis. Daug ažiotažo sulaukusiame finale vilniečiai kontroliavo beveik viso mačo eigą ir galiausiai iškėlė taurę virš savo galvų. Jog tai bus įtemptos ir aršios rungtynės buvo galima matyti jau įspūdingame komandų pristatyme, kai krepšininkų žvilgsniai degė noru laimėti, o finalo naudingiausiu žaidėju pripažintas vilniečių aukštaūgis Antanas Kavaliauskas atrodė taip, lyg būtų norėjęs perkąsti varžovams gerkles.

REKLAMA

Visą tai buvo galima pamatyti ir aikštelėje – „Lietuvos rytas“ įnirtingai kovėsi kiekviename aikštės centimetre (47 atkovoti kamuoliai prieš „Žalgirio“ 22), kartojo netaiklius metimus (11 puolime atkovotų kamuolių) ir nors daug klydo (18 klaidų prieš „Žalgirio“ 5), tačiau agresyviu žaidimu visiškai išmušė varžovus iš vėžių (kauniečiai pataikė vos 32 proc. visų metimų). Nors rungtynėse buvo nemažai abiejų komandų žaidybinio broko, vis dėlto „Lietuvos ryto“ sugrįžimas į Lietuvos klubinio krepšinio padangę turi ir savų pliusų. Nutrauktas 6 metų „Žalgirio“ dominavimas turėtų priversti sunerimti Kauno klubo vadovus, kuriems buvo duotas aiškus įspėjimas, jog šįmet LKL atkrintamosiose lengvo pasivaikščiojimo tikrai nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Vėliavnešys. Į praėjusią vasarą su „Lietuvos rytu“ naują, trejų metų trukmės sutartį pasirašiusį Antaną Kavaliauską buvo dedama daug vilčių. Ir aukštaūgis jas pateisino su kaupu. Kavaliauskas ne tik tapo svarbia komandos dalimi aikštėje, bet ir simboliu už jos ribų. Po triumfo „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ finale ir naudingiausio žaidėjo titulo (finale Kavaliauskas pelnė 20 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį ir surinko 28 naudingumo balus) lietuvis atrodė taip, lyg tai būtų svarbiausias jo gyvenimo trofėjus. Po to, kai buvo įteikta taurė, Kavaliauskas ją laikė lyg naujagimį sūnų, o po standartinės čempioniškos fotosesijos Antanas vėl griebė taurę ir ilgai su ja nesiskyręs dėkojo fanams už palaikymą. Panašu, jog „Lietuvos rytas“, kartu su Tomu Pačėsu priešakyje, surado savo veidą, tačiau ar jis padės komandai po 6 metų pertraukos laimėti LKL, lieka neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų