REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietos, kur keliaudami ieškote didelės bėdos

Šąraše – ir lietuvių dievinamos kryptys

Keliavimas yra tikrai išpildoma svajonė. Pasirenkate egzotišką kryptį ir tikitės, kad gerai paleisite laiką susipažindami su šalimi, jos kultūra, įsimintiniausiais objektais, kraštovaizdžiu.

Keliavimas yra tikrai išpildoma svajonė. Pasirenkate egzotišką kryptį ir tikitės, kad gerai paleisite laiką susipažindami su šalimi, jos kultūra, įsimintiniausiais objektais, kraštovaizdžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartais atrodo, kad tarsi vyksta neįvardytos lenktynės, kas nukeliaus į egzotiškiausią vietą. Tačiau taip varžantis galima netyčia patirti ir pavojingąją kelionių pusę, kuri kelionių svajonę lengvai gali paversti baisiausiu košmaru. Kai kurios vietos šiame sąraše gali atrodyti nepavojingos, tačiau vis tik jose reikia būti labai atsargiems. Juk gali nutikti ir taip, kad tiesiog atsidursite netinkamoje vietoje, netinkamu laiku. Nutinka ir taip, kad neatsargūs turistai tiesiog nebespėja pasidalinti savo kelionių nuotraukomis socialiniame tinkle „Facebook“... Taigi, verta bent žvilgtelėti į patarimus, kur nekeliauti gali būti iš tiesų gera mintis, rašo therichest.com.

REKLAMA

Venesuela

Tai nuostabiai graži šalis, tačiau neapsigaukite – per metus (2013 metų duomenys) čia įvykdyta daugiau nei 24 tūkstančiai žmogžudysčių. Vienam vokiečių turistui kelionė į Venesuelą baigėsi mirtimi – 76 metų vyriškis Venesuelos Margaritos saloje buvo nušautas priešais prekybos centrą. Tokie atvejai čia, deja, nėra reti. Tai valstybė, kurioje paplitęs smurtas ir turistai dažnai atsiduria pavojingose situacijose, kurios gali tapti tikru košmaru.

REKLAMA
REKLAMA

Meksika

Tų, kurie domisi pasaulio įvykiais, ir žino, jog Meksikoje vyksta vienas kruviniausių karų, Meksikos atsidūrimas šiame sąraše nestebina. Nuo 2007 iki 2014 metų čia vykstantys narkotikų karai jau nusinešė 164 tūkstančius žmonių gyvybių. Tai stulbinantis skaičius šaliai, esančiai ant JAV slenksčio. Turistai šioje Centrinės Amerikos šalyje gali jaustis saugūs, tačiau čia labai lengva atsidurti netinkamoje vietoje netinkamu laiku. 2013 ir 2014 metais taip čia pražuvo 161 JAV pilietis.

Somalis

Ši Afrikos valstybė tikrai negarsėja kaip rekomenduotina kelionių kryptis. Jai teko ištverti daugelį metų trukusį civilinį karą, badą, skurdą ir sukilimus, tad čia vykti turistams nereiktų. Tai – viena pavojingiausių valstybių pasaulyje. Turistai ir socialiniai darbuotojai čia grobiami dėl išpirkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sirija

Visai neseniai Sirija buvo pakankamai saugi vieta kelionėms ir tiesiog masinte masino turistus savo bekraštėmis dykumomis ir įspūdinga istorija. Tačiau dabar apie Siriją nuolat praneša per žinias dėl bombų, kankinimų ir karo. Čia vykti prisibijo net ir žurnalistai, tad turistai turėtų nė nesvarstyti čia apsilankyti.

Pakistanas

Ši islamiška valstybė lengvai atbaido turistus plėšimais, teroristų išpuoliais, pagrobimais, prievarta ir kitais nusikaltimais. Tai nėra tinkama vieta turistams. Net ir žurnalistams čia gresia įvairiausios bėdos. Pakistanas taip pat yra pavojingiausių pasaulio valstybių sąraše.

REKLAMA

Izraelis

Nors čia nesusidursite su pagrobėjais, tai šios vietos nepadaro saugesne turistams. Šventoji žemė jau dešimtmečius kenčia nuo karo ir, atrodo, jog jis greitu nesibaigs. Karas tarp Izraelio ir Palestinos gali kelti didžiulę sumaištį ir grėsmę turistams – nežinia, kada gali smogti ekstremistinės grupės ar konfliktas įžiebti tiesiog bet kurioje gatvėje. O liūdnų pavyzdžių, deja, netrūksta – amerikiečių turistas buvo nudurtas Jeruzalėje per palestiniečio ataką. Tai atbaido turistus nepaisant to, kad ši šalis jiems gali labai daug pasiūlyti.

REKLAMA

Palestina

Izraelio kaimynė taip pat kenčia nuo karo, teroristinių išpuolių ir žmogžudysčių. Palestina laikoma dar mažiau turistine šalimi nei Izraelis.

Indija

Ji pasaulyje garsėja savo istoriniais paminklais, įtinkančiais kiekvienam keliautojui. Tačiau tai antra pasaulyje pagal gyventojų skaičių valstybė, kuri kenčia nuo skurdo, galinčio pastūmėti žmones vykdyti tokius sunkius nusikaltimus kaip pagrobimai, vagystės ir fizinis smurtas. Indija ypatingai pavojinga moterims – gaunama daug informacijos apie seksualinius užpuolimus, kurių vykdytojai lieka nenubausti. Taip nutiko ir 32 metų turistei, kuri šoko pro langą siekdama išvengti viešbučio vadybininko priekabiavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Egiptas

Norai pamatyti piramides gali kainuoti labai brangiai ir mokėti teks ne pinigais. Po Arabų pavasario šalis tapo labai nesaugi. Vienas pavyzdžių – aštuoni turistai iš Meksikos prarado gyvybes, kai jų transporto priemonę Egipto kariai palaikė teroristine ir ją subombardavo. Jie tvirtino, kad autobusas važiavo draudžiamoje teritorijoje, tačiau išgyvenę sprogimą kiti turistai tai neigia – jie pasakojo nepastebėję jokių draudžiamos teritorijos ženklų.

Mianmaras/Burma

Yra ilgas sąrašas priežasčių, kodėl nereiktų čia vykti. Šalis turi problemų dėl teroristinių išpuolių ir nesibaigiančių konfliktų. Prie to reiktų pridėti labai prastą infrastruktūrą ir didelę galimybę, kad jums ten esant įvyks kokia nors stichinė nelaimė. Maži kaimai čia tiesiog nuplaunami, žemės drebėjimai sugriauna prastai pastatytus pastatus, o ciklonai gali imti maišyti žemė su dangumi naikindami viską pakeliui.

REKLAMA

Hondūras

Ši Centrinės Amerikos valstybė žinoma dėl savo nuostabių paplūdimių ir... didžiulio žmogžudysčių skaičiaus. Lyg to būtų per mažai, šalyje paplitusi mačo kultūra, tad moterys laikomos menkesnėmis už vyrus. Dėl to išprievartavimų skaičius yra labai didelis ir už juos labai retai nubaudžiama.

Antarktida

Čia nerasite pagrobėjų ar vagių, tačiau susidursite su labai žiauria motina gamta – stingdančiu šalčiu ir netgi poliariniais lokiais. Jei reiktų pagalbos – čia neįmanoma rasti policijos ar ligoninės. Tai tiesiog šalčiausia ir atokiausia vieta. O istorija mena, kad ne žuvo ne vienas.

REKLAMA

Jemenas

Jemeno, esančio Arabijos pusiasalyje, šalia Omano ir Saudo Arabijos, istorijoje netrūksta teroristų išpuolių ir turistų mirčių. 2007 metais grupę Ispanijos turistų užpuolė su Al-Qaeda siejama grupuotė – 6 asmenys žuvo. Nuo tada čia taip pat žuvo studentų iš Šiaurės Korėjos grupė ir daug kitų, kurie atsitiktinai pateko į kryžminę ugnį arba buvo tikslingai išžudyti.

Tunisas

Tunisas atsidūrė visų laikraščių ir naujienų portalų antraštėse tuomet, kai praėjusiais metais Islamo valstybė įvykdė žudynes viename paplūdimio viešbutyje. Tada čia žuvo 38 asmenys. Kita didžiulė - šalies problema – nusikaltimai. Turistus puola ir smulkūs vagišiai ir plėšikai – jie gali ne tik pasisavinti jūsų daiktus, bet ir pagrobti. Šalyje yra nemažai vietų, kur patariama nevykti – ir tų patarimų vertėtų paisyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų