REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu Jurbarke gyvenanti Justė (28) atvirauja, kad į šį miestą ją atviliojo gyvenimo meilė. Iš Vilniaus atvykusi į naują miestą kurį laiko mergina nedirbo ir, tiesiog, mėgavosi gyvenimu. Taip besilepindama ir mažai judėdama, kaip pati teigia, ir susikrovė didžiąją dalį nereikalingų kilogramų.

Šiuo metu Jurbarke gyvenanti Justė (28) atvirauja, kad į šį miestą ją atviliojo gyvenimo meilė. Iš Vilniaus atvykusi į naują miestą kurį laiko mergina nedirbo ir, tiesiog, mėgavosi gyvenimu. Taip besilepindama ir mažai judėdama, kaip pati teigia, ir susikrovė didžiąją dalį nereikalingų kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano lieknėjimo istorija prasidėjo neplanuotai ir ne kaip daugumos „nuo pirmadienio“. Viskas vyko palaipsniui, mažais žingsneliais, nesiekiant staigių kardinalių pokyčių. Jei atvirai, tai net nemąsčiau apie tokius pasiekimus, tačiau kai pastebėjau pirmuosius rezultatus, apėmė azartas“, – sako Justė.

REKLAMA

Lažybos – spyris tikslo link

Mergina prisimena, kad pagavusi azartą ji pradėjo dar sveikiau maitintis. Buvo laikytasi ir grikių dietos, svoris krito, tačiau tai atnešė tik trumpalaikius rezultatus ir suvokimą, kad vien jais gyva nebūsi.

„Po tokių svorio metimo priemonių ir ne itin sėkmingų pastangų, atnešusių tik trumpalaikius rezultatus ruošiausi nuleisti rankas, tačiau toliau siekti tikslo paskatino mylimasis. Susilažinome, kad už kiekvieną numestą kilogramą jis turės man sumokėti 10 litų. Man tai buvo geras spyris, o vyras net nenutuokė, kiek brangiai jam kainuos šios lažybos.

REKLAMA
REKLAMA

Susiėmusi toliau siekti tikslo drastiškų pokyčių nedariau, tačiau suvokiau, kad maisto atsisakyti nereikia, o tik jį tinkamai atsirinkti. Neatsisakiau begalės produktų, tiesiog, sumažinau porcijas, neužkandžiavau prieš miegą, kas anksčiau buvo įprasta. Dabar prisiminusi stebiuosi, kaip nežiūrėdavau nei ką, nei kada valgydavau. Net aštuntą valandą vakaro sukirsti cepeliną be jokios sąžinės graužaties ir keliauti tiesiai į lovą – juokų darbas“, – juokiasi pašnekovė.

Atrastas naujas mitybos racionas

„Šiuo metu maitinuosi reguliariai, 5 kartus per dieną, t.y. pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė. Be abejo, tikriausiai, kaip ir kiekvienai, pasitaikydavo silpnumo akimirkų, bet greitai susiimdavau ir grįždavau prie tikslų. Visiškai atsisakiau margarino, riebių padažų, miltinių ir rūkytų gaminių. Vietoj šių įprastų produktų dabar mieliau renkuosi sveikesnį maistą, kaip tuną ar liesą varškę. Grietinę ir majonezą pakeičiau graikišku jogurtu, pradėjau vertinti uogas, daržoves, šiems produktams įsigijome net atskirą šaldymo kamerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nebeužkandžiauju įvairiais sūdytais riešutais, traškučiais, saldainiais. Kai norisi saldumo, renkuosi juodą šokoladą. Mano valgiaraštyje atsirado kruopos, sėklos, sėlenos, gemalai, kurių anksčiau net nenaudojau. Taip pat renkuosi pilno grūdo duoną bei makaronus. Žinoma, iš pusryčių valgiaraščio dingo sumuštiniai, valgau košes su uogomis, sėmenim ir t.t. Anksčiau taip pat valgydavau košes, tačiau jos būdavo su didžiausiomis cukraus ir sviesto porcijomis“, – teigia Justė.

Pokyčiai tiek išorėje, tiek viduje

Mergina prisimena, kad pradėjusi sveikai maitintis susidraugavo ir su sportu. Pradžioje, kadangi miestas nedidelis, ėmė vaikščioti visur pėsčiomis arba keliauti dviračiu. Vėliau prasidėjo ilgesnės distancijos, o atsikračius pakankamai svorio atsirado bėgiojimas bei mankštos.

REKLAMA

„Taigi, taip gyvendama per pusantrų metų numečiau 40 kilogramų ir šiandien savo svorio esu visiškai patenkinta. Pasikeitus aplinkiniai ėmė žerti gausybę komplimentų, o tai labai motyvuoja nepaslysti ir toliau laikytis sveikos gyvensenos principų. Žinoma, padidėjo pasitikėjimas savimi. Vien tai, kad galiu pirkti drabužius, kurie man patinka, o nevargti solidžių moterų aprangos skyriuose mane labai džiugina.

Akivaizdžiai pagerėjo ir fizinė sveikata: netinsta kojos, neskauda nugaros, dingo nuolatinis nuovargis. Ką patarčiau merginoms, norinčioms atsikratyti papildomų kilogramų? Nelaukite pirmadienio, pradėkite čia ir dabar, nes už jus niekas kitas to nepadarys. Vėliau už tai sau tik dėkosite ir džiaugsitės rezultatais bei tapsite beprotiškai savimi pasitikinčios. Tikiuosi, kad mano istorija taip pat bus gera motyvacija moterims, kurios vis dar delsia pradėti gyventi sveikai“, – skaitytojoms linki Justė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų