REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį 12 NKL komandų penktadienį ir šeštadienį tomis pačiomis poromis sužaidė po dvejas rungtynes. Iš šių ekipų keturios komandos nepatyrė pralaimėjimo.

Praėjusį savaitgalį 12 NKL komandų penktadienį ir šeštadienį tomis pačiomis poromis sužaidė po dvejas rungtynes. Iš šių ekipų keturios komandos nepatyrė pralaimėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp tokių klubų buvo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Mažeikiai“, Šakių, „Vytis“ bei Jonavos „Petrochema-Dextera“.

REKLAMA

Apie šias pergales, o taip pat klaipėdiečių tandemą, monstrišką Karolio Brusoko pasirodymą, Molėtų ekipos lyderio žaidimą ir dar daugiau – tradicinėje tinklalapio „nklyga.lt apžvalgoje.

MVP

Naudingiausiu praėjusios savaitės NKL krepšininku be didesnės konkurencijos tapo Šakių „Vyčio“ komandos aukštaūgis Karolis Brusokas. Vilnietis itin ryškiai žibėjo penktadienio rungtynėse Palangoje, kur jis pasižymėjo surinkęs 27 taškus, atkovojęs 21 kamuolį ir surinkęs 46 naudingumo balus. Tai – sėkmingiausios krepšininko karjeros rungtynės, o jas „Vytis“ laimėjo 75:67.

REKLAMA
REKLAMA

Pakankamai sėkmingai K.Brusokas rungtyniavo ir kitos dienos susitikime Šakiuose, kur į Virginijaus Sirvydžio auklėtinių krepšį jis įmetė 13 taškų bei atkovojo 7 kamuolius, o jo atstovaujamas vytis antrą kartą per dvi dienas įveikė palangiškius 77:68.

Savaitgalio rungtynėse K.Brusokas vidutiniškai pelnė po 20 taškų, atkovojo po 14 kamuolių bei rinko net po 32 naudingumo balus.

Tęsiasi

Šakių „Vyčio“ garvežys ir toliau skina vieną pergalę po kitos. Praėjusį savaitgalį Nerijaus Zabarausko kariauna du kartus iš eilės patiesė „Palangos“ krepšininkus, taip savo pergalių seriją pratęsdami iki 16. Tiek kartų besitęsiantys laimėjimai yra geriausias rezultatas lygoje per beveik šešerius metus, tačiau iki absoliutaus čempionato rekordo, 37 pergalių iš eilės, „Vytis“ dar yra labai toli. Tokią pergalių seriją 2010-2011 metų sezone užfiksavo Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Tąkart pasvaliečiai per 46 sezono rungtynes suklupo vos vieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Tandemas

Ne itin reguliariai šį sezoną Klaipėdą NKL pirmenybėse lankančios pergalės į uostamiestį pagaliau sugrįžo šeštadienį. Po trejų iš eilės pralaimėtų rungtynių Ryčio Vaišvilos auklėtiniai savų sirgalių akivaizdoje 87:76 nugalėjo Molėtų „Ežerūną-Karį“. Į pergalę klaipėdiečius vedė daugiau nei pusę visos komandos taškų surinkęs tandemas. Raidas Nacius pelnė 21 tašką, o Viktoras Chodosovskis ne tik pelnė 28 taškus, bet ir atkovojęs 8 kamuolius surinko 32 naudingumo balus. Taip aukštaūgis pakartojo geriausią šio sezono asmeninį pasirodymą, kai sezono pradžioje vykusiame mače su Joniškio „Delikatesu“ klaipėdietis taip pat surinko 32 naudingumo balus.

REKLAMA

Karjeros pasirodymai

Be naudingiausiu savaitės žaidėju tapusio K.Brusoko, karjeros rungtynes sužaidė ir Mantas Šerkšnas bei Justas Vazalis. Pastarasis mače su Panevėžio „Lietkabelio“ dubleriais pelnė 15 taškų – tiek NKL debiutantas dar nebuvo įmetęs į nė vienos lygos komandos krepšį. Tuo metu M.Šerkšnas pasižymėjo ne tokiose jo komandai sėkmingose rungtynėse. „Ežerūno-Kario“ krepšininkas susitikime su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ pelnė 25 taškus, o tai – naujas jo karjeros rekordas. Ankstesnį aukščiausią pasiekimą jis užfiksavo šių metų pradžioje rungtynėse su „Šilute“, kai pelnė 15 taškų.

REKLAMA

 

Lyderis

Ir toliau „Ežerūno-Kario“ vežimą tempiantis Evaldas Baniulis praėjusį savaitgalį sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes. Molėtų komandos lyderis per 36 minutes pelnė 33 taškus, sugriebė 7 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Toks pasiekimas lėmė „Ežerūno-Kario“ komandos pergalę prieš uostamiesčio ekipą 92:79. Beje, tai buvo antros rezultatyviausios E.Baniulio rungtynės per visą jo karjerą. Daugiausiai taškų jis įmetė praėjusį sezoną, kai „Perlo-MRU“ gynyba į savo krepšį praleido 37 krepšininko taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujokas

Visą sezoną nesėkmingai aukštaūgio ieškanti „Palanga“ praėjusį savaitgalį sulaukė dar vieno debiuto. Pajūrio komandos gretose pasirodė 202 cm ūgio puolėjas Titusas Robinsonas. Pelnydamas 14 taškų ir atkovodamas 11 kamuolių, legionierius iš JAV jau debiutiniame mače surinko dvigubą dublį. Antrajame mače Šakiuose T.Robinsono pasirodymas nebebuvo toks efektyvus ir, pelnęs 7 taškus bei atkovojęs 8 kamuolius, aikštelę jis paliko savo sąskaitoje turėdamas 5 naudingumo balus.

Naudingiausių praėjusios savaitės krepšininkų TOP 5:

Raidas Nacius („Nafta-Uni-Akvaservis“): 19,5 tšk., 5 atk. kam., 1 rez. perd., 21 naud. bal.

Edvinas Alunderis („Šilutė“): 16 tšk., 12 atk. kam., 2 rez. perd., 24 naud. bal.

Tomas Lekūnas („Šilutė“): 13 tšk., 7 atk. kam., 5,5 rez. perd., 21,5 naud. bal.

Donatas Sabeckis („Sūduva-Mantinga“): 17 tšk., 5,5 atk. kam., 3 rez. perd., 22,5

Karolis Brusokas („Vytis“): 20 tšk., 14 atk. kam., 1,5 rez. perd., 32 naud. bal.

Verti paminėjimo: Benas Bagdonavičius („Lietkabelis-2), Raimundas Ambrulaitis („Ežerūnas-Karys“), Aurelijus Pukelis („Šilutė“), Mindaugas Norkus („Telšiai“), Vytautas Pikalavičius („Mažeikiai“).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų