REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto valdžia šiemet planuoja toliau investuoti į miesto infrastruktūros gerinimą: tiesti naujus dviračių takus, tvarkyti šaligatvius ir gatves.

Kauno miesto valdžia šiemet planuoja toliau investuoti į miesto infrastruktūros gerinimą: tiesti naujus dviračių takus, tvarkyti šaligatvius ir gatves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šį antradienį patvirtinsime 2016 metų miesto biudžetą. (…) Per tuos 10 mėnesių jūs matėte, kad daugiau dėmesio skyrėme gatvių, aplinkos tvarkymui, bet per 10 mėnesių iškuopti, kas buvo apleista du dešimtmečius – neįmanoma, todėl ir toliau miesto tvarkymui skirsime vis didesnį dėmesį“, – penktadienį per spaudos konferenciją kalbėjo meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA

Šiemet planuojama nutiesti per 13 kilometrų dviračių takų, atnaujinti miesto parkus, nutiesti penkis kilometrus naujų šaligatvių.

Mero teigimu, taip pat su Susisiekimo ministerija planuojama remontuoti tiltą per Jiesią Rokų plente ir tiltą per hidroelektrinės užtvanką, įrengti išvažiavimą iš autostrados Vilnius–Klaipėda į Ašigalio gatvę.

2016 metų Kauno miesto biudžetas sieks 274 mln. eurų, be lėšų, kurias planuojama skirti skoloms refinansuoti. Pasak administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, tai rekordiškai didelis, tačiau realiu pinigų srautu pagrįstas biudžetas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kauno biudžetas muš visų laikų rekordus. Iš jo jau iškirpome 34 mln eurų., kurie numatyti esamoms brangesnėms paskoloms refinansuoti, todėl jie įplauks ir išplauks. Bet ir be jos tai yra rekordinis biudžetas, jis optimaliai subalansuotas: tai nėra kokie nors oriniai skaičiai. Viskas, kas suplanuota, pagrįsta realiu pinigų srautu“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Biudžeto projekte numatyta, kad savivaldybės asignavimai iš viso sieks 307 mln. eurų, pajamos – 242 mln. eurų, asignavimai viršys pajamas 64,9 mln eurų.

2015 metų biudžete numatytos pajamos siekė 229 mln. eurų, išlaidos – 253 mln. eurų.

Pasak vicemero Povilo Mačiulio, kita svarbi kryptis bus pasirengimas mieste planuojamiems didiesiems projektams: mokslo ir inovacijų centro statybai, S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijai ir kitiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų