REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) žada pratęsti tyrimą dėl Druskininkų mero socialdemokrato Ričardo Malinausko, taip pat spręs, ar pradėti tyrimą dėl kitų Druskininkų politikų, galbūt supainiojusių interesus priimant sprendimus dėl savivaldybės valdomo sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip BNS trečiadienį sakė VTEK vadovas Romas Valentukevičius, nuspręsta įvertinti Druskininkų opozicijos atstovų praėjusią savaitę pateiktą papildomą medžiagą dėl Druskininkų mero ir kitų socialdemokratų - Artūro Skausmenio, Zenono Streikaus ir Algimanto Šiaučiulio.

REKLAMA

„Ten keliamas dar vienas kitas epizodas - ir dėl R.Malinausko, ir dėl kitų politikų savivaldybės. Tai pradėsime tyrimą ir tada dėl R.Malinausko sprendimą priimsime, kadangi viskas siejasi“, - BNS sakė VTEK vadovas.

Kaip vėliau informavo VTEK, be minėtų trijų socialdemokratų nuspręsta pradėti tyrimą ir dėl jų partijos kolegos Lino Urmanavičiaus, tačiau tyrimas nesusijęs su „Aqua“ centru - komisija aiškinsis, ar politikai nesupainiojo interesų dalyvaudami asociacijos „Druskininkų klubas“ veikloje bei taryboje balsuodami už klubo prašymą dalyvauti steigiant Druskininkų miesto vietos veiklos grupę.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Komisija aiškinsis aplinkybes, kuomet A.Skausmenis 2014 metų vasarį dalyvavo Druskininkų savivaldybės tarybos posėdyje priimant sprendimą, kuriuo skirtas finansavimas tuo metu jo svainės vadovautam Druskininkų teatrui „Niša“.

R.Valentukevičius tikisi, jog galutinį sprendimą, ar R.Malinauskas nesupainiojo interesų VTEK priims kovo pradžioje.

R.Valentukevičius sako, kad minėtiems politikams, tarp jų ir R.Malinauskui, bus suformuoti klausimai, į kuriuos jie turės atsakyti raštu, taip pat galės papildyti savo poziciją atvykę į VTEK posėdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę VTEK nustatė, kad tarybos nariai socialdemokratai Linas Urmanavičius, Inga Šinkonienė, Virgaudas Taletavičius ir administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė nesupainiojo interesų tarybos posėdžiuose spręsdami dėl centro „Aqua“, nes deklaravo galimą interesų konfliktą ir prašė leisti nusišalinti nuo sprendimų, bet to nepalaikė dauguma taryboje.

VTEK pirmininkas taip pat atkreipė dėmesį, jog tęsiamame tyrime yra ir daugiau politikų - dėl jų galimo interesų supainiojimo praėjusią savaitę komisijos atstovai esą gavo papildomos medžiagos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), kuri atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo įmonėje „ Aqua“.

REKLAMA

„Davė viską, bet ten ne viskas yra: svarbiausia, kas mus domina, tai (lankytojų registracijos) sąrašai ir paėmimai tų dovanų kuponų - nėra tokių dalykų. Savivaldybėje jų būti negali, jie gali būti akvaparke. Bet jie atsakė raštu, kad pas juos tokių dalykų nėra“, - aiškino R.Valetukevičius.

Jis tvirtino, kad komisija toliau bandys ieškoti tiek registracijos žurnalo, tiek kitų reikiamų dokumentų.

Pernai lapkritį VTEK atstovai buvo įvardiję, jog tiria 33 asmenų, kurie gali būti supainioję interesus, sąrašą - R.Valentukevičius teigia, kad tokių politikų liko „kur kas mažiau“, nes dalis jų atkrito tikrinant duomenis viešų ir privačių interesų deklaracijose.

REKLAMA

VTEK tyrimą dėl penkių socialdemokratų Druskininkų savivaldybėje ir dėl vandens parko direktoriaus pradėjo pernai lapkritį. Komisija aiškinosi, ar šie asmenys nusišalino nuo savivaldybės sprendimų, susijusių su savivaldybės valdomu Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centru „Aqua“, ir ar jiems buvo kilęs interesų konfliktas.

Įmonėje dirba keliolika savivaldybės vadovų artimųjų, tarp jų – mero pirmoji žmona Daiva Malinauskienė ir dukra Evelina Malinauskaitė, vicemero L.Urmanavičiaus žmona Vilija Urmanavičienė, sūnus Tomas Urmanavičius, administracijos direktorės V.Jurgelevičienės sūnus Gytis Jurgelevičius, pati I.Šinkonienė, V.Taletavičiaus žmona Giedrė Taletavičienė, „Aqua“ centro valdybos pirmininko Algirdo Svirsko pusbrolis Gintaras Svirskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „ Aqua“ atlieka ir STT. Įtariant piktnaudžiavimu pernai buvo sulaikytas šio centro vadovas E.Antanaitis. Bendrovės vadovas, kaip įtariama, pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „ Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis. Žiniasklaidoje skelbta, jog centre galėjo nemokamai ilsėtis ir politikai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų