REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Ukrainos Aukščiausioji Rada antradienį balsuodama nesugebėjo priimti rezoliucijos, kuria reiškiamas nepasitikėjimas premjeru Arsenijumi Jaceniuku ir jo ministrų kabinetu po to, kai vyriausybės vadovas pristatė parlamentui savo metinę ataskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas sakė, kad antradienio vakarą už nutarimą pareikšti nepasitikėjimą vyriausybe balsavo 194 deputatai, o kad rezoliucija būtų priimta, ją turėjo palaikyti bent 226 įstatymų leidėjai 450 vietų parlamente.

REKLAMA

Pagal Ukrainos įstatymus, parlamentas nebegalės kelti šio klausimo iki dabartinės Aukščiausiosios Rados sesijos pabaigos – veikiausiai iki rugsėjo.

Anksčiau antradienį Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasiūlė atsistatydinti premjerui A.Jaceniukui ir generaliniam prokurorui Viktorui Šokinui, sakydamas, kad visuomenė nebepasitiki jų gebėjimais įveikti korupciją ir išvesti Ukrainą iš gilios ekonomikos krizės. Po kelių valandų V.Šokinas paskelbė, kad traukiasi iš posto.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausios apklausos rodė, kad 70 proc. ukrainiečių pritartų A.Jaceniuko pasitraukimui ir kad premjerą palaiko tik 1 proc. jo parlamentinio bloko „Liaudies frontas“ deputatų.

Be to, per anksčiau antradienį vykusį balsavimą Aukščiausioji Rada priėmė rezoliuciją, kad ministrų kabinetas per pastaruosius metus dirbo nepatenkinamai.

Tačiau vyriausybės vadovas tvirtai gynė savo kabineto darbą aistringame kreipimesi į įstatymų leidėjus, prieš įvykstant balsavimui dėl nepasitikėjimo.

„Mes išgelbėjime šią šalį, ir noriu, kad tai gerbtumėte“, – tvirtino A.Jaceniukas.

41 metų buvęs bankininkas vadovavo Ukrainos vyriausybei nuo dramatiškos Maidano revoliucijos 2014-ųjų vasarį, per kurią buvo nuverstas prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius, o šalis atsigręžė į Vakarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Jaceniukas buvo giriamas, kad padėjo Ukrainai susitarti dėl didelio finansinio gelbėjimo paketo iš Vakarų šalių, padėjusio sustiprinti vyriausybę tuo metu, kai ji kovojo su Kremliaus palaikomais prorusiškais separatistais šalies rytuose.

„Mieli deputatai, dabar mūsų šalies iždas pilnas, Ukrainos armija – visiškai apginkluota, nurašytos skolos ir sumokėti atlyginimai bei pensijos“, – A.Jaceniukas sakė deputatams.

„Perduosime šalį naujai vyriausybei garbingai ir oriai“, – pridūrė jis, tačiau, daliai įstatymų leidėjų balsavimą boikotavus, jo vyriausybė nebuvo atstatydinta.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų