REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Vytautas Landsbergis (nuotr. Fotodiena.lt)

Minint Valstybės atkūrimo dieną pirmasis faktinis nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis išreiškė susirūpinimą teisingumu Lietuvoje.

20

Minint Valstybės atkūrimo dieną pirmasis faktinis nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis išreiškė susirūpinimą teisingumu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienio popietę prie Signatarų namų Vilniuje sakydamas kalbą V.Landsbergis teigė, kad korupcija, nesąžiningumas ir cinizmas teisingumo sistemoje yra grėsmė Lietuvai, nes tai „pačių valstybės pamatų griovimas“.

REKLAMA

„Pažvelkime, kokiais keliais žengiame Lietuvoje – korupcija, vogimas iš valstybės aruodo pavirto norma. Patys veikėjai vagia ir sukčiauja, patys kontroliuoja ir vetuoja, atmetinėja įstatymus arba atvirai nevykdo, kas nustatyta Lietuvos Respublikos vardu. O ką jūs padarysit, naivuoliai? „Vsio zakono“ (rus. viskas teisėtai). Anie turi daugumą“, – iš Signatarų namų balkono kalbėjo V.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitąsyk vargais negalais prisistumiat iki teismo, o draugas teismas nustato, kad jei nusikaltėlis pasikeitė pavardę, nusikaltimas išnyksta ir byla nutraukiama. Jei draugas prokuroras nustatė kaltinti tik už morkas, ir tik iki tokios bausmės, nebevarkite, kolegos teisėjai, aukštesnis už teismą viršininkas jau nubrėžė teisingumo ribas. Nepraplėsit. Tarifai neskelbiami. Net valstybės priešai išteisinami, mat reikiamas prokuroras pakreipia, kad byla žlugtų“, – sakė jis.

V.Landsbergis, kuris priklauso opozicinei Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, taip pat apgailestavo, kad dalis politikų „grobia valdžią per Konstitucijoje nenumatytą struktūrą - Koalicijos tarybą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreipdamasis į susirinkusiuos jis taip pat ragino priešintis Astravo atominės elektrinės statyboms Baltarusijoje.

„Tai branduolinei smegduobei prie pat Vilniaus būtina priešintis iš visų jėgų, piliečiai pilėnai“, – kalbėjo V.Landsbergis ir pabrėžė, kad daugiau negalima būti apsileidusiems ir mandagiems šiuo klausimu.

Jis priešinimąsi šiai jėgainei prilygino „valios būti“ pareiškimui atkuriant Lietuvos valstybę 1918-aisiais.

Lietuva antradienį švenčia Valstybės atkūrimo dieną. 1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų