REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vasario 16-oji – išskirtinė data kiekvienam lietuviui. Nieko keisto, jog Lietuvos valstybės atkūrimo diena taip pat svarbi „Trakų“ naujokui Martynui Dapkui, tačiau ji yra aktuali ir kiek kitame kontekste.

 Vasario 16-oji – išskirtinė data kiekvienam lietuviui. Nieko keisto, jog Lietuvos valstybės atkūrimo diena taip pat svarbi „Trakų“ naujokui Martynui Dapkui, tačiau ji yra aktuali ir kiek kitame kontekste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo gimtadienius tauragiškis švenčia būtent vasario 16-ąją ir tai, anot jo, suteikia dar daugiau džiaugsmo jo artimiesiems bei bičiuliams: „Draugai džiaugdavosi, kad gimtadienis išpuolė gerą dieną, nes nereikėdavo eiti nei į mokyklą, nei į darbą. Sakydavo, jog laisva diena ir galima atšvęsti.“

REKLAMA

Tačiau šį kartą 23-iasis futbolininko gimtadienis bus neeilinis. Jo metu M. Dapkui draugiškame mače teks pakovoti su Kauno „Stumbru“ – ekipa, kurioje saugas rungtyniavo praėjusį sezoną ir mėgavosi laiku, praleistu su buvusiais komandos draugais.

2015 metų A lygos čempionate du įvarčius pelnęs žaidėjas sulaukė „Trakų“ dėmesio ir, sėkmingai pasirodęs peržiūroje, sieks skambesnių tikslių su „riteriais“, pakeisdamas į Izraelį išvykusį Roką Stanulevičių.

REKLAMA
REKLAMA

„Gavau pasiūlymą išmėginti save peržiūroje. „Trakų“ klube pabuvau virš dviejų savaičių, žaidžiau dvejas kontrolines rungtynes ir sulaukiau pasiūlymo.

Man viskas patiko: treniruočių procesas, komanda, infrastruktūra, tad net nekilo minčių bandyti save kažkur kitur. Nusprendžiau likti čia ir augti, tobulėti kaip futbolininkas. Manau, kiekvienas mano vietoje pasirinktų tokį variantą“, – alyga.lt svetainei pasakojo M. Dapkus.

Nors etapas „Stumbre“ – jau praeityje, tačiau futbolininko prisiminimuose ši komanda užima svarbią vietą. Kovingieji kauniečiai ne kartą savo ragais nudurdavo įvairius oponentus, o puiki komandinė dvasia prie to labai prisidėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiausi, kad po etapo Izraelyje patekau į „Stumbrą“. Tai nuo pat pradžių iki galo buvo vieningas kumštis, viena komanda. Visi kartu, kiekvienas už kiekvieną.

Ten labai stiprus kolektyvas, beveik visi yra kauniečiai ir kartu užaugę. „Stumbro“ vienybė man labiausiai įsiminė ir labai patiko, – stiprią komandinę dvasią pabrėžė futbolininkas, tikintis, kad artėjantis čempionatas privers mažiau rūpintis dėl traumų. – Praėjęs sezonas buvo banguotas. Pasiruošimo metu jaučiuosi puikiai, fizinė būklė labai džiugina. Žinoma, iki idealios formos dar trūksta, bet jaučiuosi išties gerai ir tikiu, kad šis sezonas bus energingesnis ir geresnis.“

REKLAMA

Sėkmingais Dariaus Gvildžio kariaunos rezultatais draugiškuose mačuose yra patenkintas ir buvęs jo auklėtinis, atskleidęs, kad kur kas daugiau emocijų kovos su „Stumbru“ sukels sezono metu. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) „Sportland“ Supertaurės akistatai besiruošiantys „riteriai“, žinoma, norės iškovoti pergalę, tačiau artėjantis mūšis dėl titulo su Vilniaus „Žalgiriu“ yra gerokai aktualesnis.

„Stumbras“ pasirengimo cikle žaidžia puikiai, džiaugiuosi už juos. Draugiškose rungtynėse žūtbūt nesieksime laimėti, stengsimės įvykdyti trenerio iškeltus tikslus, rodyti geresnę žaidimo kokybę ir apsieiti be nereikalingų traumų.

REKLAMA

Jos pasiruošime nėra reikalingos, nes artėja Supertaurės mačas su „Žalgiriu“. Sezono metu emocijų bus daugiau. Dabar mėgausimės futbolu ir bus malonu susitikti su buvusiais komandos draugais“, – pirmojo „Trakų“ kontrolinio mačo Vilniuje su pažįstamu oponentu pernelyg nesureikšmino futbolininkas.

Savo ruožtu kalbėdamas apie savo gimtadienio ir šventinės dienos paralelę, M. Dapkus nepilstė iš tuščio į kiaurą ir buvo konkretus: „Džiaugiuosi, kad gimiau tokią dieną ir esu lietuvis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų