REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai užtikrintų valdžios stabilumą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai užtikrintų valdžios stabilumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinės Vyriausybės darbas daugumoje ar mažumoje teigiamų permainų į šalies gyvenimą neatneš.(...) Korupcijos skandalai rodo, jog susitelkta ties visai kitais reikalais“, - pranešime spaudai tvirtino R.Karbauskis.

REKLAMA

Anot jo, pirmalaikiai Seimo rinkimai užtikrintų valdžios stabilumą, nes Vyriausybę būtų galima sudaryti iš profesionalų. R.Karbauskis taip pat norėtų matyti iš profesionalų sudarytą Vyriausybę po šių metų Seimo rinkimų.

„Mano nuomone, sprendimai yra du - išankstiniai Seimo rinkimai, kas padėtų greičiau išeiti iš susiklosčiusios situacijos, arba leisti šiai, visiškai susikompromitavusiai, valdančiai daugumai sulaukti rudenį vyksiančių Seimo rinkimų. Antruoju variantu reikėtų kardinaliai valyti Vyriausybę nuo korupcijos šešėliu susitepusių ministrų, paskiriant nepriekaištingos reputacijos ministrus, nebeatsižvelgiant į valdančios koalicijos kvotas ir partiškumą“, - teigė R.Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai geras pavyzdys ir teisingas sprendimas buvo vidaus reikalų ministru skirti Saulių Skvernelį, vertinant jo profesionalumą ir nekreipiant dėmesio, jog jis nėra jokios partijos narys“, - teigia R.Karbauskis.

Raginimą dėl pirmalaikių rinkimų praėjusią savaitę išsakė ir dešiniųjų parlamentinių partijų atstovai. Opoziciniai konservatoriai svarstė apie pirmalaikius rinkimus ir galimą „techninę“ Vyriausybę iki rinkimų, o Liberalų sąjūdžio atstovai siūlė burti mažumos Vyriausybę.

Šie pareiškimai pasigirdo po to, kai keli valdančiosios koalicijos partijų atstovai pateko teisėsaugos akiratin, o prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad politikai ir pirmiausia premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius turi prisiimti politinę atsakomybę dėl susidariusios padėties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal Konstituciją, pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip trijų penktadalių, t.y. 85 visų Seimo narių balsų dauguma.

Pirmalaikius Seimo rinkimus gali paskelbti ir prezidentas, jei jeigu Seimas per 30 dienų nuo pateikimo nepriima sprendimo dėl naujos Vyriausybės programos arba nuo Vyriausybės programos pirmojo pateikimo per 60 dienų du kartus iš eilės nepritaria Vyriausybės programai. Taip pat - Vyriausybės siūlymu, jeigu Seimas pareiškia tiesioginį nepasitikėjimą Vyriausybe.

Pirmadienį paskelbtos sausio pabaigoje portalo delfi.lt užsakymu darytos RAIT apklausos duomenimis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga sulaukė 6,8 proc. respondentų paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų