REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Tarptautinis investicinių ginčų arbitražas (ICSID) Vašingtone priėmė nagrinėti preliminarios daugiau nei 100 mln. eurų vertės Prancūzijos energetikos, vandens tiekimo ir atliekų tvarkymo grupės „Veolia“ ieškinį prieš Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Pagrindiniai klausimai, kurie bus nagrinėjami ir sprendžiami tarptautiniame arbitraže – „Veolia“ investicijų vertė ir Lietuvos metodai, kuriais investicijos buvo nusavintos. Atėjus laikui, „Veolia“ tribunolui taip pat nurodys specifines žalas ir pateiks joms patvirtinti reikalingus duomenis ir kitus įrodymus“, - grupės pranešime teigė vyriausiasis tarptautinės advokatų kontoros „Sidley Austin LLP“ partneris Stanimiras Alexandrovas, kuris atstovauja „Veolia“.

REKLAMA

Skelbiama, kad ieškinys priimtas vasario 10 dieną - šią informaciją savo tinklapyje patvirtino ir arbitražas.

Arbitražo proceso metu abi pusės galės raštu ir žodžiu pateikti įrodymus ir argumentus, liudytojų pareiškimus, ekspertų ataskaitas. Jų pareiškimai bus patikrinti ir įvertinti tribunolo kryžminėse apklausose.

Anot „Veolia“ viceprezidentės Centrinei ir Rytų Europai Malikos Ghendouri (Genduri), „Veolia“ kreipėsi į arbitražą, nes neturėjo kito pasirinkimo.„Veolia“ daugybę kartų bandė užmegzti konstruktyvų dialogą su atsakingomis Lietuvos institucijomis, tačiau jos atsakė vis aktyvesne persekiojimo kampanija, nukreipta prieš „Veolia“, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Rodydami gerą valią, ir toliau liekame pasirengę paaiškinti savo poziciją ne tik arbitražo tribunolui, bet ir aukščiausiems Lietuvos pareigūnams“, - sakė M. Genduri.

„Veolia“ prašo kompensuoti nuostolius, kurių jos valdomos antrinės įmonės „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ neva patyrė dėl nesąžiningų ir diskriminuojančių teisės aktų pakeitimų ir veiklos reguliavimo sprendimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų