REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės Lilehameryhe (Norvegija) oficialiai bus atidarytos penktadienį. Kai kurie Lietuvos komandos nariai jau atvyko ir pradėjo treniruotes. Sportininkų kaimelyje tvyro puiki atmosfera, o vakarais jaunieji olimpiečiai linksmai leidžia laiką laisvalaikio zonoje „Learn & Share“.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės Lilehameryhe (Norvegija) oficialiai bus atidarytos penktadienį. Kai kurie Lietuvos komandos nariai jau atvyko ir pradėjo treniruotes. Sportininkų kaimelyje tvyro puiki atmosfera, o vakarais jaunieji olimpiečiai linksmai leidžia laiką laisvalaikio zonoje „Learn & Share“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 9 d. į Lilehamerį atvyko kalnų slidininkė Eglė Augustaitytė ir slidininkas Rokas Vaitkus. Rokui labai patinka žaidynių organizacija ir atmosfera, tačiau slidininko laukia ir iššūkis – nauja, nebandyta rungtis „Cross free“.

REKLAMA

„Nesitikėjau, kad taip viskas bus. Esu dalyvavęs pasaulio čempionate, bet čia organizacija tikrai puiki. Kaimelyje viskas šalia, viskas labai įdomu, visi labai draugiškai bendrauja. Jau treniruojuosi, pirma treniruote nesu labai patenkintas, nes teks varžytis naujoje rungtyje, kuri reikalauja labai daug įgūdžių – trasa su kalniukais, kliūtimis, staigiais posūkiais. Antroje treniruotėje sekėsi geriau, nes trasa jau geriau pažįstama. Taip pat treniruosiuos rytoj, o vasario 13 dieną – startas“, – pasakojo Rokas.

REKLAMA
REKLAMA

Sportininkų kaimelyje ir kalnų slidinėjimo trasose jau spėjo apsiprasti ir E.Augustaitytė.

„Jausmas nuostabus, labai džiaugiuosi, kad čia esu. Esu nustebinta šio renginio atmosfera ir svarba. Treniruotėse sekėsi neblogai, labai patinka čionykštis sniegas ir oras geras – temperatūra pakankamai vėsi, kad sniegas išsilaikytų. Planuoju dar pasitreniruoti ir pamatyti daug naujovių. Labai noriu pakalbėti su kalnų slidinėjimo lyderiais, sužinoti, kaip jie treniruojasi, kaip rengiasi varžyboms. Čia labai daug įdomių dalykų, norisi visur sudalyvauti“, – įspūdžiais dalinosi Eglė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo vasario 9 d. Lilehameryje gyvena ir snieglenčių kroso atstovas Aras Arlauskas. Oficiali treniruotė varžybų trasoje Aro laukia vasario 13 d., tačiau kartu su treneriu jis dienas jau leidžia Hafjelio olimpinėse trasose.

„Pirmieji įspūdžiai labai geri, labai patinka visa infrastruktūra ir laisvalaikio zona. Pačios snieglenčių kroso trasos dar neišbandžiau, tai galėsiu padaryti per oficialią treniruotę. Kol kas treniruojuosi slidinėjimo trasose. Važinėju ant briaunų išlaikydamas snieglenčių kroso poziciją“, – pasakojo Aras.

REKLAMA

Snieglentininkas jau susipažino su kitais savo sporto šakos atstovais ir sutiko naujų draugų.

„Susitikau su snieglentininku australu, taip pat iš seniau pažįstamu vengru, susipažinau su slidinėjimo kroso atstovu iš JAV. Kambaryje gyvenu su Andrejumi Drukarovu. Mūsų kambarys labai mažas, gal 10 kv. m., kuriuose telpa dvi dviaukštės lovos, bet viskas gerai“, – šypsosi sportininkas, kurio pramogų zonoje dar laukia neišbandytas batutas.

A. Drukarovas į sportininkų kaimelį atvyko ketvirtadienio naktį, tačiau jau susipažino su savo kambarioku.

REKLAMA

„Atvažiavau 3 val. nakties, tad su Aru pakalbėjau tik ryte, man jis pasirodė labai šaunus. Kartu gyvensime 12 dienų, manau sutarsime“, – apie savo kambarioką atsiliepė kalnų slidininkas.

Nors Andrejaus kelionė buvo nelengva, sportininkas nusiteikęs gerai ir laukia žaidynių pradžios.

„Esu labai pavargęs, naktį atvykome automobiliu, miegojau gal 4 valandas, nes atsibudau patekėjus saulei. Atmosfera čia labai konkurencinga, daug sportininkų iš įvairių šalių, daug spalvų kaimelyje. Viskas labai gerai organizuota, geros trasos ir pusryčiai skanūs“, – juokavo Andrejus, kartu su treneriu Massimo Lazzaro susiruošęs į pirmąją treniruotę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Susipažinsime su trasa, vėliau eisime į treniruoklių salę, reikia pramankštinti kojų raumenis ir, be abejo, lauksime atidarymo ceremonijos“, – planais dalinosi sportininkas.

Apie perspektyvaus sportininko dienos planus ir charakterį trumpai papasakojo treneris.

„Su Andrejumi Italijos slidinėjimo koledže dirbu jau dvejus metus. Jam tai pirmi metai suausgusiųjų varžybose. Jis labai stipraus charakterio, nes jau ne vienerius metus gyvena vienas, be tėvų, tai jį kaip sportininką daro stipresniu, užsigrūdinusiu ir savarankišku. Šiandien išbandysime didžiojo slalomo trasą, ryt 7 valandą ryto laukia „Super-G“. Dabar svarbiausias tikslas – pažinti trasas“, – teigė M.Lazzaro.

REKLAMA

Šiandien į Norvegiją atvyksta biatlono atstovai – Nadežda Derendiajeva, Vitalija Kutkauskaitė, Linas Banys, ledo ritulininkas Dinas Mukovozas, ledo šokėjų pora – Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala. Pastarieji gyvens ne Lilehameryje, o Hamaro miestelyje, kuriame vyks dailiojo čiuožimo varžybos.

Šį vakarą kaimelyje vyks sportininkų pasitikimo šventė. Vakare į Lilehamerį atvyks Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir generalinis sekretorius Valentinas Paketūras. LTOK vadovai rytoj dalyvaus žaidynių atidarymo ceremonijoje ir palaikys jaunuosius sportininkus varžybose.

REKLAMA

***

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės vyks antrą kartą, jose varžysis jaunieji olimpiečiai iš 71 šalies. Norvegijos, kuri organizuoja žaidynes, rinktinė yra didžiausia – joje 73 jaunieji sportininkai, taip pat vienos didžiausių yra Rusijos, JAV, Kanados ir Vokietijos komandos. Žaidynėse taip pat dalyvauja Pietų Afrikos, Nepalo, Kenijos, Libijos, Kipro ir Jamaikos atstovai. Lietuvos rinktinėje – 10 sportininkų.

Jaunimo žiemos olimpines žaidynes organizuoja Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ir Lilehamerio jaunimo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas (LYOGOC), kurį valdo Norvegijos kultūros ministerija, Norvegijos olimpinis ir parolimpinis komitetai bei Lilehamerio savivaldybė.

LTOK organizuoja ir finansuoja sportininkų dalyvavimą Lilehamerio jaunimo olimpinėse žaidynėse, bei prisideda prie sportininkų pasirengimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų