REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Gabrielė (nuotr. Neringa Girdvainiene)

Socialiai atsakingos televizijos TV3 ir SEB banko jau tryliktus metus organizuojamas paramos projektas „Išsipildymo akcija“, kaip ir kasmet, sulaukė ypatingo visuomenės dėmesio. Tryliktąjai akcijai paaukota daugiau nei pusė milijono eurų, o herojais tapusių ligoniukų šeimos jau džiaugiasi pirmaisiais, geros valios žmonių aukomis sukurtais, stebuklais.

8

Socialiai atsakingos televizijos TV3 ir SEB banko jau tryliktus metus organizuojamas paramos projektas „Išsipildymo akcija“, kaip ir kasmet, sulaukė ypatingo visuomenės dėmesio. Tryliktąjai akcijai paaukota daugiau nei pusė milijono eurų, o herojais tapusių ligoniukų šeimos jau džiaugiasi pirmaisiais, geros valios žmonių aukomis sukurtais, stebuklais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tik visuomenės pasitikėjimo ir palaikymo dėka, „Išsipildymo akcija“ gali padėti spręsti tokias ypatingai sudėtingas situacijas. Tuo pačiu jaučiame didžiulę atsakomybę, todėl skubame pasidalinti pirmaisiais šiųmetinės akcijos rezultatais. Atsidavusi „Išsipildymo akcijos“ komanda gyvena šių vaikų istorijomis ir ieško pačių tinkamiausių ir efektyviausių būdų ligoniukams padėti. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kuriems rūpi, nes ne tik vaistai, specialūs aparatai, gydymas, bet ir žmonių dėmesys padeda ir akcijos herojukams, ir tūkstančiams panašaus likimo vaikų“, – sako UAB „TELE-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

REKLAMA

„Tai, jog tryliktoji „Išsipildymo akcija“ sulaukė išskirtinio visuomenės dėmesio, dar kartą mums primena, kaip svarbu sutelkti žmones bendram tikslui – padėti likimo nuskriaustiems vaikams ir suteikti jiems tikėjimą ateitimi. Kad ši akcija prasminga, rodo ne tik jos metu surinkta aukojama suma. Šiemet aukoti ne tik pinigai – skatinome savanorystę, su vaikais dalinomės didžiausiu mūsų visų turtu – laiku. Tikimės, jog nuoširdus bendravimas atneš į jų gyvenimą daugiau vilties. Džiaugiuosi, kad ir vėl pavyko sutelkti visuomenę, įmones, įstaigas, žmones dalintis gerumu ir suteikti pagalbos tiems, kuriems jos labiausiai reikia“, – sako SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

REKLAMA
REKLAMA

Tryliktosios akcijos pradžia buvo paskelbta lapkričio mėnesį. TV3 eteryje nuskambėjo net du „Išsipildymo akcijai“ skirti šventiniai koncertai, kviečiantys ištiesti pagalbos ranką. Iki šiol geros valios žmonės suaukojo daugiau nei 508 700 eurų, kurie suteikia galimybę padėti ne tik devyniems akcijos herojukams, bet ir daugybei kitų panašaus likimo vaikų.

Vos 4 mėnesių Faustai, sergančiai medžiagų apykaitos liga hiperamonemija jau nupirktas būtinas, 36 300 eurų kainuojantis, hemodializės aparatas „Carpediem“. Šio, vienintelio tokio tipo aparato, skirto naujagimiams, Lietuvoje iki šiol nebuvo. Hemodializei vykdyti reikalingi ir specialūs vienkartiniai komplektai. Faustos ir kitų vaikų gydymui jų gali prireikti 20 – tam skirta dar 10 500 eurų. Bendra pirkinio kaina – 46 800 eurų. Aparatas turėtų pasiekti ligoninę jau po mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis hemodializės aparatas padės ne tik Faustai, bet ir daugybei kitų kūdikių, gydomų Vaikų ligoninėje, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filiale. Aparatas taip pat padės naujagimiams su sutrikusia inkstų funkcija, su įgimtomis medžiagų apykaitos ligomis ir kitais panašiais susirgimais.

„Išsipildymo akcijos“ mažajai herojei Sofijai – vos pusantrų metukų. Mergaitė gimė be visų galūnių, todėl jai būtini protezai. Per ateinančius trejus metus jai bus gaminami ir pakeičiami vis nauji protezai, nes mažylė greitai auga. Protezams bus išleista 9000 eurų. Jau kovo mėnesį mažylės laukia ortopedijos specialistų konsultacija.

REKLAMA

Dviejų su puse metukų Naglis daugiau nei prieš metus susirgo žaibine meningokokine infekcija. Mažylio gyvybę pavyko išgelbėti, tačiau jam buvo labai reikalingi kelių įtvarai. „Išsipildymo akcijos“ metu suaukotos lėšos leido pagaminti specialius, 2 299 eurus kainavusius, Nagliui pritaikytus įtvarus su dviašiu sąnariu. Jie berniukui leidžia ne tik saugiai vaikščioti, bet ir atsitūpti, atsiklaupti. Augant Nagliui bent tris artimiausius metus bus pasirūpinama jo įtvarų atnaujinimu.

Trylikametis Artūras serga Diušeno raumenų distrofija. Dėl šios ligos jis nevaikšto nuo dešimties metų. Silpstant raumenims, blogėja berniuko kvėpavimo takų išsivalymas, todėl jis labai dažnai serga kvėpavimo takų ligomis. Prieš naujuosius metus Artūrui buvo nupirkta „Hill Room“ kvėpavimo takų išvalymo sistema – vibracinė liemenė, kainavusi 13 988 eurus. Berniuko mama džiaugiasi, kad vibracinė liemenė sūnui labai naudinga. Neseniai vėl susirgęs kvėpavimo takų liga, Artūras jau galėjo panaudoti „Hill Rom“ kvėpavimo takų išvalymo sistemą ir pirmą kartą pasveiko be antibiotikų pagalbos. Vaikui nebeprireikė vykti į ligoninę, o susirgimas išnyko per savaitę.

REKLAMA

Vienuolikmetė Greta būdama vos devynių mėnesių susirgo reta glikogeno kaupimo liga (Fanconi-Bickel sindromu), dėl kurios didėja kaulų trapumas. „Išsipildymo akcijos“ dėka tęsiamas tinkamas gydymas – mergytės būklė gerėja. Gretai toliau perkami vaistai „Basica & Reducto Special“, kainuojantys 204 eurus. Šie vaistai bus perkami kiekvieną mėnesį.

Devynerių Gabrielė serga spinaline raumenų atrofija. Vaistų gydymui nėra, todėl taikoma kineziterapija, daromi masažai. Mergaitei silpsta visos galūnės, blogėja apsitarnavimas, todėl reikalinga visapusiška pagalba. Akcijos herojukei nupirkta danų kompanijos R82 stovynė „Caribou“, kainavusi 2787 eurus. Vertikalizavimo funkciją turinčia stovyne Gabrielė galės naudotis jau po mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keturių metukų Lukas ir penkiolikmetė Mantilė serga Hiperimunoglobulino D sindromu. Lukas pradėjo sirgti sulaukęs vos 6 mėnesių amžiaus. Jo ligos eiga – nuolatinė, periodinė. Berniuko ligai būdingi karščiavimo epizodai, lydimi bėrimo, pilvo skausmų su viduriavimu bei sąnarių skausmų. Mantilė šia genetine liga serga nuo gimimo – kas 3-4 savaites ji karščiuoja, mergaitės burnoje atsiranda opų, mažylę kankina sąnarių skausmai. Abiems akcijos herojukams jau parenkamos individualios naujo biologinio preparato „Anakinra“ (Kineret) dozės, padedančios sveikti. Luko ir Mantilės gydymui metams prireiks apie 10 000 eurų kiekvienam.

REKLAMA

Ketverių Deividas nuo gimimo serga lėtine granuliomine liga LGL – turi paveldimą, dažniausiai su X chromosoma, rečiau – su autosominių genų mutacijomis susijusį fagocituojančių ląstelių defektą. Berniuko organizme nuolat kartojasi bakterinės infekcijos – vis sudėtingesnės ir atsparesnės antibiotikams, tenka operuoti supūliavusius limfmazgius. Pagrindinis gydymas – kaulų čiulpų transplantacija – galimas tik nustačius genų mutacijas. Deivido diagnozės patvirtinimui būtina atlikti genetinius tyrimus, kurie Lietuvoje nėra daromi, todėl berniuko kraujo mėginys buvo išsiųstas į Olandiją. Tyrimas kainavo 950 eurų.

REKLAMA

Visos „Išsipildymo akcijos“ lėšos, kurios nebus panaudotos ligoniukų istorijoms, bus skiriamos be tėvų augantiems, globos namuose ir šeimynose globojamiems, vaikams, šeimynose gyvenančių vaikų sveikatinimui, fiziniam ir kūrybiniam lavinimui bei buities gerinimui, globos namuose augančių vaikų sveikatinimui bei fiziniam ir kūybiniam lavinimui. Akcijoje užsiregistravusiuose vaikų globos namuose ir šeimynose – 4043 vaikai.

Paramos projektas „Išsipildymo akcija“ gyvuoja nuo 2003-ųjų. Per visus didžiausio televizijos paramos projekto Lietuvoje metus geros valios žmonės suaukojo daugiau nei 7,6 milijono eurų. Už šias lėšas likimo nuskriaustiems vaikams ir vaikų globos namų auklėtiniams suteikta būtiniausia pagalba – perkami vaistai ir medicininė įranga, atliekamos operacijos, gerinama buitis ir teikiama papildoma reabilitacija. Be tėvų globos įstaigose augantiems vaikams pagerintos buities sąlygos, pirktos ugdymo priemonės, neformaliojo ugdymo paslaugos, sporto priemonės, pažintinės kelionės, teikta psichologinė pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų