REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketina priimti sprendimą, ar Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir kiti savivaldybės socialdemokratai nesupainiojo interesų galbūt priimdami sprendimus dėl Druskininkų vandens parko.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketina priimti sprendimą, ar Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir kiti savivaldybės socialdemokratai nesupainiojo interesų galbūt priimdami sprendimus dėl Druskininkų vandens parko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be R.Malinausko, komisija priims sprendimą dėl socialdemokratų mero pavaduotojo Lino Urmanavičiaus, tarybos narių Virgaudo Taletavičiaus bei Ingos Šinkonienės, ir administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės elgesio.

REKLAMA

VTEK aiškinosi, ar šie asmenys nusišalino nuo savivaldybės tarybos sprendimų, susijusių su savivaldybės valdoma bendrove „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, jei jiems buvo kilęs interesų konfliktas. Tyrimą dėl jų komisija pradėjo pernai lapkritį. Taip pat bus vertinama, ar interesų nesupainiojo parko direktorius Edmundas Antanaitis.

Komisijos pirmininkas Romas Valentukevičius BNS sakė, kad aiškindamiesi kitų asmenų galimą interesų konfliktą šią savaitę komisijos atstovai taip pat vyks į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybą, kurioje susipažins su kai kuriais tyrėjų paimtais dokumentais.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums reikia (Druskininkų poilsio ir pramogų centro „Aqua“) registracijos žurnalo, kas ten gyveno viešbutyje, kaip atsiskaitymas vyko, kiek laiko gyveno“, - sakė jis.

R.Valentukevičius spėjo, kad tyrimas dėl kitų asmenų gali trukti iki mėnesio.

Tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „ Aqua“ atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba. Įtariant piktnaudžiavimu pernai buvo sulaikytas šio centro vadovas E.Antanaitis. Bendrovės vadovas, kaip įtariama, pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „ Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis. Žiniasklaidoje skelbta, jog centre galėjo nemokamai ilsėtis ir politikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonėje dirba keliolika savivaldybės vadovų artimųjų, tarp jų – mero pirmoji žmona Daiva Malinauskienė ir dukra Evelina Malinauskaitė, vicemero L.Urmanavičiaus žmona Vilija Urmanavičienė, sūnus Tomas Urmanavičius, administracijos direktorės V.Jurgelevičienės sūnus Gytis Jurgelevičius, pati I.Šinkonienė, V.Taletavičiaus žmona Giedrė Taletavičienė, „Aqua“ centro valdybos pirmininko Algirdo Svirsko pusbrolis Gintaras Svirskas.

VTEK dar lapkričio pradžioje įvardijo turinti 33 asmenų sąrašą, kurie Druskininkų vandens parko istorijoje gali būti supainioję viešuosius ir privačius interesus. Nors įvardyti viešai šiuos asmenis VTEK atsisakė, tačiau komisijos atstovė Eglė Ivanauskaitė BNS yra patvirtinusi, kad visi penki VTEK tiriami Druskininkų politikai ir parko vadovas yra ir šiame VTEK sudarytame sąraše.

VTEK vadovas tuomet aiškino, kad komisija tyrimo dėl Druskininkų politikų ir tarnautojų pradėti negali, nes teisėsauga neteiks ikiteisminio tyrimo medžiagos. Tačiau Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros atstovai tai paneigė pareikšdami, kad teisėsaugos atliekamas tyrimas negali trukdyti etikos sargams atlikti savojo tyrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų