REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministrui Juozui Bernatonui nederėjo tarpininkauti organizuojant Druskininkų mero Ričardo Malinausko susitikimą su generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu, pripažįsta premjeras Algirdas Butkevičius.

Teisingumo ministrui Juozui Bernatonui nederėjo tarpininkauti organizuojant Druskininkų mero Ričardo Malinausko susitikimą su generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu, pripažįsta premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad šiuo klausimu neturėtų būti organizuojami jokie atskiri susitikimai – pirmiausia mums reikia siekti, kad tyrimas būtų užbaigtas kuo greičiau. Taip pat, kad visi asmenys, įskaitant ir mane, būtų apklausti ir greičiau būtų išsklaidytos tos abejonės. O jei kažkas yra nusižengęs, prašau greičiau tai įvardinti ir įvertinti“, - antradienį LRT televizijos laidai „Dėmesio centre“ sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Anot premjero, jis apie tai antradienį kalbėjosi su J.Bernatoniu.

„Jis pasakė, kad kreipėsi į R.Malinauską, o tam tikrais klausimais, kurie nesusiję su teisingumo ministru, jis sakė, kad tai yra Generalinės prokuratūros kompetencijos klausimas ir reikia kreiptis ten“, - teigė A.Butkevičius.

Sausio viduryje vykęs neskelbtas Druskininkų mero R.Malinausko susitikimas su generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu surengtas po konsultacijos su teisingumo ministru J. Bernatoniu. Tai BNS patvirtino ir J.Bernatonis, ir Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš noriu pasakyti, kad aš tarpininkavimu neužsiimu, o su generaliniu prokuroru mes dirbame bendrą darbą. Tą reikia suprasti. Kadangi klausimas, kuriuo kreipėsi ponas R.Malinauskas į mane, buvo ne mano kompetencijoje, tai jis buvo nukreiptas į prokuratūrą, kurios kompetencijoje tas klausimas, ir tai nebuvo susiję su dabar aprašomu Vijūnėlės „dvaru“, - BNS antradienį sakė J.Bernatonis.

Generalinė prokuratūra BNS tėigė, jog teisingumo ministras yra teiravęsis E.Pašilio dėl galimybės priimti pokalbiui Druskininkų merą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„(...) Vieno pokalbio su generaliniu prokuroru E. Pašiliu metu ministras J.Bernatonis yra teiravęsis, ar būtų galimybė susitikti su Druskininkų meru R. Malinausku. Klausta buvo apie oficialaus susitikimo galimybę, konkretaus tikslo nurodyta nebuvo“, - teigiama Generalinės prokuratūros atsakyme BNS.

E.Pašilio susitikimas su R.Malinausku vyko sausio 14 dieną mero iniciatyva. Apie jį nebuvo pranešta. Generalinė prokuratūra anksčiau teigė, kad meras E.Pašiliui pateikė „tam tikrų“ ikiteisminių tyrimų ir teismuose nagrinėjamų bylų vertinimus, tačiau nei E.Pašilis, nei pats meras socialdemokratas R.Malinauskas neatskleidė apie kokius konkrečius tyrimus buvo kalbėta.

REKLAMA

Druskininkų vadovas pirmadienį buvo apklaustas tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, turėjusį reikšmės statybų Druskininkuose įteisinimui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba BNS patvirtino, kad po apklausos merui įtarimai nėra pareikšti – jis tyrime lieka specialiuoju liudytoju. Tai reiškia, kad byloje gali būti duomenų apie galbūt padarytą nusikaltimą, tačiau jų pareikšti įtarimams neužtenka.

STT atlieka tyrimą dėl galbūt darytos įtakos Vyriausybės sprendimams, kurie tapo papildomais motyvais teismui sprendžiant vadinamojo Vijūnėlės „dvaro“ statybų Druskininkuose įteisinimo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų