REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Lopšelis - darželis „Žvangutis“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose nuo meningokokinės infekcijos mirė vaikas, BNS patvirtino atstovė spaudai Gitana Letukienė.

21

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose nuo meningokokinės infekcijos mirė vaikas, BNS patvirtino atstovė spaudai Gitana Letukienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak G.Letukienės, mažametis vaikas klinikose mirė pirmadienį, daugiau duomenų dėl pacientų privatumo apsaugos ji suteikti negalinti. Žiniasklaida skelbia, jog nuo šios klastingos ligos mirė ketverių metų mergaitė.

REKLAMA

Mažoji buvo Vilniaus darželio-lopšelio „Žvangutis“ auklėtinė.

Vilniaus Visuomenės sveikatos centro (VSC) Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyrius kitų darželį lankančių vaikų tėvams apie situaciją nieko nepranešė, nes, tvirtinta, baimintis nėra ko.

Kad mirė mergytė, visai atsitiktinai sužinojo ne tik tėvai, tačiau ir pati darželio administracija. Nes paskutinį kartą keturmetę auklėtojos matė sausio 27 –ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Tądien popiet sukarščiavusios mergaitės mamai paskambino auklėtoja ir šios išvyko sveikti.

Kad mažametę iš sekmadienio į pirmadienį pasiglemžė klastinga liga, mama auklėtojai pranešė trumpąja žinute.

Dar tą patį Žvangutį“ lanko ir kiek vyresnis dvynukių broliukas. Ketvirtasis šeimos vaikas jau moksleivis. Jam taip pat įtariama meningokokinė infekcija.

Darželio vadovybė tikina, kad liga mergytė darželyje užsikrėsti negalėjo. Visuomenės sveikatos centras taip pat ramina tėvus.

Ir mirusi mergytė, ir jos sesė su broliais jau kuris laikas nelankė ugdymo įstaigų, nes visa šeima sirguliavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvai su situacija nesutinka

Informacija darželį lankančių vaikų tėvų tai nenuramino.

„Pirmiausiai neramina ne pats susirgimas, o tai, kad mes apie jį nežinojome. Ir negalėjome niekaip apsaugoti savo vaikų ar stebėti simptomų. […] Šiuo atžvilgiu esame nesaugūs“, - sako mama Vaida.

Paklausus, ar tėvai planuoja kreiptis dėl tokios informacijos nepranešimo, mama atsakė teigiamai.

„Mes tik vakar sužinojom, kad tokie dalykai yra slepiami nuo mūsų. Kol kas šnekamės grupėse, bet galvojame, kad apie tai plačiau reikėtų šnekėti. […] Mes turime teisę žinoti tokius dalykus, nes mūsų vaikai yra tame darželyje“, - pasakoja Vaida.

REKLAMA

Meningokokinė infekcija - ūmi bakterinė infekcija, kurios sunkiausios klinikinės formos yra žaibinis sepsis ar pūlingas meningitas.

Infekcija plinta oro lašeliniu būdu, užsikrečiama artimo kontakto metu per kvėpavimo takus. Užkrėsti gali tiek sergantis asmuo, tiek sveikas bakterijų nešiotojas.

Ankstyvieji meningokokinės ligos požymiai panašūs į peršalimo ligų, ligai progresuojant ligos eiga sunkėja ir išryškėja odos bėrimas.

Meningokokinė infekcija yra pavojinga įvairaus amžiaus žmonėms, tačiau dažniausiai ja serga vaikai iki 5 metų amžiaus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų