REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Aistė Pilvelytė (nuotr. Fotodiena.lt)

Penktoji nacionalinė „Eurovizijos“ atranka atskleidė ne tik atlikėjų vokalinius, bet ir aktorinius gebėjimus. Viena iš favoričių laikoma Aistė Pilvelytė scenoje pasirodė su lagaminu. Komisija liko suintriguota, todėl vedėjas paklausė kam šis atributas – atlikėja nepasimetė ir atšovė, jog jau susidėjo daiktus į „Euroviziją“. Dainų konkursas šiemet jau šeštąjį kartą vyks Švedijoje.

53

Penktoji nacionalinė „Eurovizijos“ atranka atskleidė ne tik atlikėjų vokalinius, bet ir aktorinius gebėjimus. Viena iš favoričių laikoma Aistė Pilvelytė scenoje pasirodė su lagaminu. Komisija liko suintriguota, todėl vedėjas paklausė kam šis atributas – atlikėja nepasimetė ir atšovė, jog jau susidėjo daiktus į „Euroviziją“. Dainų konkursas šiemet jau šeštąjį kartą vyks Švedijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjų pasirodymus vertino kompetentinga ir šįkart tik vyriška komisija: „Eurovizijos“ veteranai Ramūnas Zilnys ir Darius Užkuraitis, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vyriausias dirigentas Gintaras Rinkevičius bei grupės „Biplan“ narys Olegas Aleksejevas.

REKLAMA

Baiba Skurstenė

Pirmoji scenoje pasirodė Baiba, atlikėja nacionalinėje atrankoje pasirodė su žaisminga daina „May Day“. Dalyvės vokalas buvo pagirtas, tačiau dainos pasirinkimas įvertintas kaip silpnokas: „Man patinka Baibos balsas, tačiau netikiu šios dainos sėkme „Eurovizijoje“. Kai klausausi šios dainos, man rodosi, jog kūrinio autorių kažkas uždarė rūsyje su krūva 80-ųjų plokštelių ir liepė kurti“, - Baibos pasirodymą įvertino R. Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA

Berta Timinskaitė

Antroji į sceną lipo dalyvė Berta su energinga daina „Stars In a Rainbow“. „Tai – puiki daina, lyginant su praėjusia, tai yra naujoji šokių muzikos mokykla. Radijo stotyse ji tikrai galėtų skambėti. Taip pat manau, kad ji tikrai verta lietuviškos atrankos finalo. Tik man atrodo, kad pradžioje jūs buvote pernelyg įsitempusi, pasirodyme pritrūko laisvumo ir spontaniškumo“, – komentavo D. Užkuraitis.

Ieva Zasimauskatė

Ieva Zasimauskaitė atliko lyrišką dainą pavadinimu „Life“. Mergina prisipažino, kad vos išgirdusi šią dainą, ji iškart ją įsimylėjo. „Ši daina gera, tačiau dainavimą dar reikėtų tobulinti. Be to, trūksta įtaigos, bet aš labai tikiuosi, kad jūs esate teisingame kelyje“, – kritiką žėrė G. Rinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neringa Šiaudikytė

Atlikėja scenoje pasirodė su kūriniu „Never Knew Love“. „Neringa turi gerą balsą, man atrodo, kad ji gerai sugeba perteikti dainos emociją. Pats kūrinys, manau, yra toks, kokio Neringa ilgai ieškojo. Manau, kad ji gerai pasirodys ir atrankos finale“, – dėstė R. Zilnys. Jam pritarė ir kiti komisijos nariai.

„4 Roses“

Merginų grupė „4 Roses“ atrankos scenoje atliko dainą „Butterfly“. Pasirodymas buvo įvertintas teigiamai: „Geras atlikimas, gražiai atrodote. O ši daina yra iš tų, kurių aš visiškai nesuprantu, bet jos visada būna pastebėtos „Eurovizijoje“, – komentavo „Biplan“ narys O. Aleksejevas.

REKLAMA

Ruslanas Kirilkinas

Scenoje atlikėjas pasirodė su lyrine ir teatriniais elementais apipinta daina „In My World“. G. Rinkevičiaus nuomone, ši daina orientuota į moteris: „Daugeliui moterų patiks ši daina. Ruslano stiprioji pusė – jausmingumas ir sentimentalumas. Tik manau, kad po dramaturginės kulminacijos ši daina per greitai pasibaigia.“

Aistė Pilvelytė

Dainą „You Bet“ atlikusi dalyvė savo pasirodymą pagyvino įpindama teatrinius motyvus – į sceną ji atėjo nešina lagaminu. Konkurso vedėjo A. Rožicko paklausta, ką gi reiškia šis aksesuaras, atlikėja atsakė trumpai: „Lagaminas reiškia, kad jau susidėjau daiktus į „Euroviziją“. Komisijos vertinimu tai yra vienas stipriausių pasirodymų atrankoje.

REKLAMA

Saulenė Chlevickaitė

Scenos divą Aistę Pilvelytę scenoje pakeitė dalyvė Saulenė su daina „Strong“. „Man šis pasirodymas patiko labiau, nei praėjusį kartą. Tuomet sakiau, kad neturite ką veikti scenoje, o šiandien veiksmas jau atsirado. Pati daina, kuo toliau, tuo labiau man patinka“, – pasirodymą įvertino D. Užkuraitis.

Milda Martinkėnaitė

Su kantri stiliaus daina „If Tomorrow Never Comes“ pasirodžiusi dalyvė Milda pelnė komisijos simpatijas: „Tai yra paprasta, tačiau įkyriai į galvą įlendanti daina, kuri gali būti visai sėkminga „Eurovizijos“ kontekste.“ – kalbėjo R. Zilnys. Jam pritarė ir O. Aleksejevas: „Tai – labai nuotaikinga daina, ypač tinkanti vasaros vakarams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„E.G.O“

Nacionalinės atrankos vakarą užbaigė vaikinų grupė „E.G.O“. Jie atliko žaismingą dainą „Long Way From Home“. Tiesa, vaikinai sulaukė nemažai kritikos: „Nesu ypatingas vaikinų grupių mėgėjas, mane erzina, kad visos jos yra labai standartinės. Scenoje jūs elgėtės labai stereotipiškai, jums trūksta individualumo. Dabar jūs esate pernelyg nuspėjami. Daina gera, sukurta pagal standartą, tik jai trūksta originalumo“, – dėstė D. Užkuraitis.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus konkursą turėjo palikti du dalyviai: Baiba Skurstenė ir Berta Timinskaitė. Favoritais tapo scenos senbuviai Aistė Pilvelytė ir Ruslanas Kirilkinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų