REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tu negali išduoti savo principų, o kai kurie dalykai man nėra priimtini. Gal mane tėvai taip augino, o gal toks yra mano suvokimas apie gyvenimą. Kai aš jaučiu, kad etapas mano gyvenime nėra tikras, neteikia džiaugsmo, kertasi su komercija, pradedu jausti besišiaušiančią odą. Sako grupės „Saulės kliošas“ būgnininkas Laurynas Šarkinas.

Tu negali išduoti savo principų, o kai kurie dalykai man nėra priimtini. Gal mane tėvai taip augino, o gal toks yra mano suvokimas apie gyvenimą. Kai aš jaučiu, kad etapas mano gyvenime nėra tikras, neteikia džiaugsmo, kertasi su komercija, pradedu jausti besišiaušiančią odą. Sako grupės „Saulės kliošas“ būgnininkas Laurynas Šarkinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis interviu galėtų tapti Lauryno, kurį dažnas žino ir kaip vaikų chirurgą, dienoraščiu, palinkėjimu ateitiems kartoms. Jo mintyse sukasi daug labai gražių minčių, tačiau Laurynas nesupranta, kodėl žmonės nenori vieni kitiems sakyti tiesos. O būtent jis ją šiame interviu išdėsto labai atvirai ir skaudžiai.

REKLAMA

- Ar klausytojai supranta, ką jums reiškia muzika be komercijos?

- Tikrai ne. Žmonės paklauso dainos „Jaunystė – to nusipelniau, gyvensim daug geriau“, ir jie negalvoja, kad jis – toks, o ji – visiškai kitokia, o ,va, tie išgyvena dėl to. Tie dalykai iki jų nenukeliauja, bet klausytojai vertina muziką.

Muzikantai, kaip ir visi žmonės, groja dėl to, kad jiems linksma, malonu, bet komercija mums nėra pagrindinis dalykas. Visiems akcentuoju, kad muzika mums yra geras, nuostabus laikas, o muzikantai – mano šeima. Tie, su kuriais liūdime, džiaugiamės, išgyvename. Tai būtų pagrindinis paaiškinimas galvojantiems, kad „Saulės kliošas“ nepadaro tiek, kiek galėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Visada gaunasi gėrio ir blogio kova, bet svarbiausia, kad gerų žmonių veidai šviečia, spindi sielos. Tiki tu tuo ar ne, bet, kai būna gerai, nereikia kažko apgaudinėti.

- Labai gėriu tikite?

Labai. O kam daugiau gyventi? Negi dėl blogio?

- O kas tas gėris?

- Tai, kas gera, kai jautiesi laimingas, nerūpestingas.

- Apie ką galvojate grįžęs namo?

- Galvoju apie savo šeimą, Justę („Saulės kliošo“ vokalistę Justę Starinskaitę). Galvoju, kodėl man, kuris, atrodo, viską daro gerai, ne visada sekasi. Kodėl žmonėms, kurie daro blogą, sekasi geriau. Taip ir leidžiu laiką (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ką reiškia žodis „nesiseka“ Jūsų atveju?

- Kartais žmonės geri, nuoširdūs ir jiems viskame nutinka daug nesėkmių. Gal tai Dievas, gal likimas juos baudžia, nes jie tokie geri.

- Jus baudžia?

- Mane? Etapais smarkiai, kartais pakelia.

- O kuriame dabar etape esate?

- Kopiu laiptais į viršų.

- Kas laiptų viršūnėje?

- Turiu paprastų, buitinių svajonių, kurių nelabai norėčiau atskleisti, bet ir dėl to dvejoju. Nežinau, ar tai gavęs numalšinsiu troškulį būti tokiu žmogumi, kuris gali keisti žmoniją. Galvoju, kad pasaulyje reikia stengtis labai stipriai, kaip, pavyzdžiui, pritraukti mėnulį prie Žemės.

REKLAMA

Taip pat svajoju apie savo paprastą komfortą, nes visos žvaigždės, tas visas kosmosas man yra taip gera, kad nieko daugiau nereikia. Kai jaučiuosi, kad savęs neįgyvendinau, nepateisinau lūkesčių, muzikoje jaučiu įprasminęs save, savo gyvenimą, o muzikoje esantys žmonės yra pat tokie reikšmingi, kaip Visata.

- Ką reiškia jausti, kad tu save šiame pasaulyje įprasminai?

- Nežinau. Jeigu žmonės sėdi, žiūri į sieną ir galvoja, kad su manimi kažkas negerai, tai matyt ir neįprasmina.

- Ar kada nors galvojote, kad lipsite nuo scenos, viską kardinaliai keisite?

- Ne. Bet pagalvoju, kad būtų žiauriai faina tapti milijardieriumi, labai gražiu. Bet tik tam, kad galėčiau visus vaišinti, su visais dalintis. Taip pat norėčiau būti žvaigžde, nes suteikčiau galimybę žmonėms, kuriuos reikia vertinti, būti išgirstais.

REKLAMA

- Iki gydytojo, muzikanto kelio ėjote vedinas sunkaus darbo ar sėkmės?

- Žinote, mane tiesiog apgavo, nes sakė, kad reikia būti kažkuo, kad būtų gerai. Bet tu esi tuo ir nėra gerai, nes dar yra tiek sąlygų, tiek taisyklių. Aš neįsivaizduoju, kodėl tėvai, žmonės vieni kitiems meluoja. Kodėl jie nepasakoja tikrų dalykų. Kai žmogus žino tiesą, gyvenimo pasirinkimai yra geresni, laikas bėga greičiau. Pradėjus sakyti tiesą mes gyventumėme žymiai gražiau.

Žinote, visi sako – bus geriau, reikia palaukti. Kaip daktaras, žmogus noriu pasakyti, kad toliau bus tik sunkiau, tik blogiau. Bet tiek, kiek sunkus tas skausmas, tiek ir vertingas, malonus džiaugsmas. .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar muzikinė karjera turi amžiaus cenzą?

- Ji neturi nieko, nes muzika, karjera yra labai platu. Kuo toliau, tuo labiau į viską negalima atsakyti vienareikšmiškai. Visi nori būti laimingi, visi yra to paties neuromediatoriaus narkomanai, o jis yra išgaunamas visiškai taip pat, tik gaunamas skirtingais dirgikliais. Jei vieni veikia labiau, kiti daugiau, amžius nieko nekeičia, nes visi norime būti laimingi.

- Esate linkęs vertinti kitus muzikantus?

- Žiauriai. Vertinu, nes man labai įdomu. Kartais gali pasirodyti, kad teisiu, tačiau man tiesiog įdomu pabendravus, pažiūrėjus suprasti, kodėl taip yra. Jeigu galvoji, kad nori kažką sukurti, turi suprasti esmę, kodėl žmonės taip padarė, kodėl taip gavosi. Egzistuoja labai daug niuansų, todėl man patinka vertinti, lyginti.

- O ar esate laimingas?

- Būna, kad taip. Būna labai laimingų periodų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų