REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Enrikas Daktaras teisme  nuotr. Broniaus Jablonsko

Kaunietis Enrikas Daktaras prieš konfliktą su naktinio klubo darbuotojais ir lankytojais buvo įsivėlęs į konfliktą su televizijos laidų vedėju ir prodiuseriu Kristupu Krivicku, paaiškėjo trečiadienį teisme.

22

Kaunietis Enrikas Daktaras prieš konfliktą su naktinio klubo darbuotojais ir lankytojais buvo įsivėlęs į konfliktą su televizijos laidų vedėju ir prodiuseriu Kristupu Krivicku, paaiškėjo trečiadienį teisme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai E.Daktaro bylą dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo nagrinėjančiam Vilniaus miesto apylinkės teismui trečiadienį sakė dabar jau neveikiančio naktinio klubo „Absento fėjos“, kuriame įvyko konfliktas, buvęs administratorius Artūras Šapolas.

REKLAMA

Pasak liudytojo, K.Krivickas ir E.Daktaras kalbėjosi prie baro, K.Krivickui pokalbis nepatiko ir žurnalistas išėjo.

Tik vėliau E.Daktaras įsivėlė į konfliktą su baro darbuotojais ir kitais lankytojais. Liudytojo A.Šapolo teigimu, kiti baro lankytojai nurodė, kad dabar byloje nukentėjusiuoju pripažintas Jonas Žilinskas išprovokavo konfliktą su E.Daktaru.

Po posėdžio E.Daktaras žurnalistams patvirtino, kad norėjo bendrauti su K.Krivicku, tačiau su juo nekonfliktavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi K.Krivickas ne vieną laidą yra sukūręs, iš matymo mes vienas kitą žinome. Aš norėjau su juo pasišnekėti, bet žmogus nenorėjo bendrauti“, – sakė E.Daktaras.

E.Daktaras yra kalėti iki gyvos galvos už itin sunkius nusikaltimus kalėti nuteisto Henriko Daktaro sūnus. K.Krivickas yra rengęs laidas teisėsaugos temomis.

33 metų E. Daktaras kaltinamas 2014 metų gegužę dabar jau neveikiančiame naktiniame klube „Absento fėjos“ sumušęs du vyrus – baro administratorių Arūną Butrimą ir lankytoją Joną Žilinską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu didelis žmogus, alkūne galėjau užgauti, moku gintis“, – teismui duodamas parodymus sakė E. Daktaras.

Paaiškėjo, kad muštynės įvyko, kai E.Daktaras buvo pavadintas zuikiu.

Su nuolatiniu klubo lankytoju E. Daktaras bendravo gal dešimt minučių.

„Gal kažko pasiginčijom, gal kažko nesupratom. Bet paskui priėjo mano draugė ir pasakė, kad nori valgyti. Tada J.Žilinskas man pasakė:„Eik zuiki, tave pamaitins“. Šie žodžiai mane įžeidė - mane didelį žmogų pavadino zuikiu. Tada aš jam pasakiau, kad jo ausys kaip zuikio. Norėjau jį pakelti už ausų, bet gavau smūgį į šoną“, – pasakojo E. Daktaras.

REKLAMA

Tuo metu nukentėjusysis J.Žilinskas tikino, kad jo už ausų niekas nekėlė, nors liudytojais apklausti baro darbuotojai šį faktą patvirtino.

E.Daktaras sakė, kad spyręs į klubo duris, kad išleistų po incidento viduje likusią draugę.

Buvęs baro administratorius Andrius Butrimas teismui pasakojo, kad ėjo raminti įsiaudrinusių klientų

„Enrikas lyg už galvos J.Žilinską buvo paėmęs, bandžiau skirti, gavu smūgį į nosį“, – pasakojo nukentėjusysis.

A.Butrimas teigė E.Daktarui pretenzijų neturįs, nes jis atlygino padarytą žalą. Ekspertų vertinimu, vyras patyrė aštuonis smūgius, nukentėjusysis mano, kad kai kuriuos smūgius patyrė krisdamas.

REKLAMA

Bylos duomenimis, E. Daktaras už ausų pakėlė J.Žilinską ir metė ant žemės, o kai jo puolė ginti baro administratorius, smogė jam į nosį. Abu vyrai patyrė sužalojimų – baro administratoriui lūžo nosis, J.Žilinskui sužalotas petys.

„Tamsu, 4 valanda ryto buvo, muzika, viskas, net kai sudavė, nežinojau kas, tik teisme sužinojau, viskas greitai vyko“, – žurnalistams yra sakęs J.Žilinskas.

Pasak nukentėjusiojo, vėliau E. Daktaras jo atsiprašė, jie pasikalbėjo. E. Daktaras aiškino padauginęs alkoholio ir susipykęs su drauge. Nukentėjusysis dabar sako neturįs pretenzijų kaltinamajam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, kaunietis grasino aplinkiniams susidorojimu, sakydamas „ar žinote, su kuo prasidedate“, kojomis spardė klubo duris.

„Iš dalies kaltas prisipažįstu, jeigu sužalojau, tai netyčia. Viešosios tvarkos nepažeidžiau“, – yra sakęs kaltinamasis. Jis prisistatė esąs bendrovės „Litasa“ direktorius.

Trečiadienį posėdyje liudijo įvykio vietoje buvę policijos pareigūnai. Vienas jų pasakojo, kad iš klubo išėjo darbuotojas sumuštu veidu, jis nurodė, kad nukentėjo, kai bandė išskirti susikivirčijusius klientus. Nukentėjusieji minėjo Daktaro pavardę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų