REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kitą savaitę į apklausą kviečia Druskininkų merą, socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotoją Ričardą Malinauską. 

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kitą savaitę į apklausą kviečia Druskininkų merą, socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotoją Ričardą Malinauską. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„R.Malinauskas kviečiamas į apklausą vasario 11 dieną. Jis bus apklaustas kaip specialus liudytojas“, - BNS trečiadienį sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

REKLAMA

R.Malinauskas bus apklausiamas Kauno apygardos prokuratūros ir STT gruodį pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt daryto poveikio, priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Nutarimas, kaip skelbta žiniasklaidoje, galėjo turėti reikšmės įteisinant statybas Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Su Druskininkų meru BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Vienas Druskininkų opozicijos lyderių, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys savivaldybės taryboje Valdas Trinkūnas abejoja, kad teisėsaugos veiksmai R.Malinausko atžvilgiu kažką pakeis.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš abejočiau, kad tas drąsus žmogus kažkaip pasiduotų logikai ar įstatymo raidėm. Kyla labai didelės abejonės, kad kažkas keisis“, - BNS sakė V.Trinkūnas, paklaustas, ar meras turi prisiimti politinę atsakomybę dėl savo statuso byloje.

Jis pridūrė, kad opozicija jokių veiksmų dėl to tikriausiai nesiims, nes kelti politinės atsakomybės klausimų Druskininkų savivaldybėje nepavyksta, susiduriant „su patyčiomis ir kitais dalykais“.

„Nebesistebiu jokiais veiksmais, kurių imasi Druskininkų meras“, - teigė V.Trinkūnas.

„Kada susiduri su tokia realybe, pamatai, kad svyruoja valstybės pamatai, kai kiekviename kaime žmonės gali nesiskaityti su niekuo“, - sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Malinauskas: atsakysiu į visus klausimus, kad būtų padėtas taškas „šitose legendose“

Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas sako, jog kaltinimai poveikiu patvirtinant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo yra absurdiški, ir jis tą tikisi įrodyti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) apklausoje.

„Mielai dalyvausiu bet kokioje apklausoje, mielai atsakysiu į visus klausimus ir gal pagaliau (pavyks) padėti tašką šitose legendose. Tai yra melas, absurdas ir žinau, kieno sukurptas“, – BNS trečiadienį sakė R.Malinauskas, STT patvirtinus, jog jis bus apklausiamas byloje dėl nutarimo, galėjusio turėti reikšmės įteisinant statybas Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

REKLAMA

„Man visiškai nesvarbu, kokiu statusu, aš esu visiškai patenkintas, kad galėsiu atsakyti į bet kurį pateiktą klausimą“, – fakto, kad bus apklausiamas specialiojo liudytojo statusu, nesureikšmino R.Malinauskas. Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

Į apklausas – ir ministras, ir premjeras

Antradienį STT patvirtino, jog į apklausas bus kviečiami liudyti ir premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius bei aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, kuris taip pat turi specialiojo liudytojo statusą.

REKLAMA

Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

Aplinkos ministras: niekas nedarė poveikio dėl Vyriausybės nutarimo pakeitimo

Aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas teigia nepatyręs jokio poveikio, kad būtų pakeistas nutarimo projektas dėl kurorto apsaugos zonų panaikinimo.

„Man asmeniškai nei (Druskininkų) meras, nei premjeras jokio poveikio nedarė ir neklausė, ir neragino tokį sprendimą priimti“, – trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio priimant Vyriausybės nutarimo pakeitimą, iš jo išbraukiant 16 skirsnį „Kurortų apsaugos zonos“.

Penktadienį dėl to pareigūnai planuoja apklausti K.Trečioką.

-------

Naujienų portalas delfi.lt rašė, kad pernai rugsėjo 23 dieną Vyriausybė skubiai priėmė nutarimą, kuriuo buvo panaikintas nuo 1992 metų galiojęs nutarimo skyrius, reglamentavęs kurortų apsaugos zonų juostas. Šis staigus Vyriausybės sprendimas, anot portalo, tapo papildomu motyvu Vilniaus apylinkės teismui rugsėjo pabaigoje priimant palankų sprendimą dėl statybų Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje. Pernai lapkritį apylinkės teismo verdiktas apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

REKLAMA

Vyriausybės nutarimas, iš kurio buvo išimtas visas skirsnis „Kurortų apsaugos zonos“, parengtas rugsėjo 22 dieną, o kitą dieną pateiktas Vyriausybei bei priimtas. Rugsėjo 22 dieną Druskininkuose lankėsi premjeras A.Butkevičius. Šio kurorto savivaldybei vadovauja socialdemokratas R.Malinauskas. Nutarimo projektą rengė Aplinkos ministerijos specialistai.

Premjeras pasirodžius šiai informacijai pernai lapkritį atmetė bet kokius įtarimus sakydamas, kad tai jam „kelia juoką“.

Ežero pakrantėje Druskininkuose esančio sklypo įsigijimo ir naujo pastato statybų istoriją tiria ir Seimo Antikorupcijos komisija.

REKLAMA

Druskininkų centre, kurortinėje zonoje, sudegusio valčių nuomos punkto vietoje, 2013 metais pradėtas statyti beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamasis namas, vietos gyventojų pramintas Vijūnėlės dvaru. Statybai reikalingus leidimus davė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Iš pradžių šis turtas priklausė Alytaus miesto gyventojui, vienos saugos firmos apsaugininkui Romui Baranauskui, vėliau - kauniečiams sutuoktiniams, verslininkui Žilvinui ir Zinai Poviloniams.

Anksčiau, 2011 metais, Druskininkų savivaldybė patvirtino detalųjį planą, kuriuo sujungė buvusio rekreacinio pastato – valčių nuomos punkto, rekreacinės paskirties žemės sklypą su Vijūnėlės parko teritorijos sklypu, kartu pakeisdama pastato žemės naudojimo paskirtį iš rekreacinės į gyvenamąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2013 metų rudenį Kauno apygardos prokuratūroje buvo pradėtas tyrimas, ar yra pagrindas kreiptis į teismą dėl viešojo intereso gynimo, nes valstybės žemėje vietoj buvusios valtinės leista statyti gyvenamąjį namą. Tuomet Kauno prokurorai priėmė nutarimą atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones. Apskundus jų nutarimą, Generalinėje prokuratūroje šis nutarimas panaikintas ir nutarta kreiptis į teismą ginant viešąjį interesą dėl detaliojo plano panaikinimo, dėl valstybinės žemės nuomos sutarčių pripažinimo negaliojančiomis ir dėl statybos leidimo panaikinimo bei neteisėtos statybos pasekmių pašalinimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų