REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Menkinęs Lietuvą, klaipėdietis pyktį liejo ir ant tyrėjos (nuotr. Policijos)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Imuniteto skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl valstybės tarnautojo įžeidimo.

7

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Imuniteto skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl valstybės tarnautojo įžeidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas pradėtas nustačius, kad tinklalapyje www.facebook.com 1974 metais gimęs klaipėdietis paskelbė tikrovės neatitinkančią ir Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnę įžeidžiančią informaciją.

REKLAMA

Tyrėjai sieja asmens galimai padarytą nusikalstamą veiką su 2015 metais jo atžvilgiu atliktu ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, sprogstamosiomis medžiagomis, narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei kito asmens dokumentais.

Su organizuotu nusikalstamumu siejamas įtariamasis buvo sulaikytas 2015 m. vasario pabaigoje. Jo bute ir pagalbinėse patalpose policijos pareigūnai aptiko narkotinių ir psichotropinių medžiagų, Antrojo pasaulinio karo laikų Vokietijos gamybos pistoletus-kulkosvaidžius, maišelius su paraku, didelį kiekį įvairaus kalibro šovinių, minosvaidžio minas, granatas bei kt.

REKLAMA
REKLAMA

Už šiuos nusikaltimus Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu nuteistajam paskirti 3 metai 2 mėnesiai laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant 3 metams.

Įtariama, kad būtent apkaltinamojo nuosprendžio priėmimas paskatino Nacistinės Vokietijos garbintoju ir atitinkamų atributų kolekcionieriumi prisistatantį asmenį interneto tinklalapyje išlieti savo pyktį ant ikiteisminį tyrimą atlikusios pareigūnės.

Savo www.facebook.com profilyje jis paviešino 3 sumaketuotas nuotraukas ir vaizdo klipą su pareigūnę įžeidžiančiais komentarais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Asmeniui pareikštas įtarimas dėl valstybės tarnautojo įžeidimo. Jis visiškai prisipažino dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos ir patvirtino savo parodymus per apklausą pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimas užbaigtas supaprastinto proceso tvarka. Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu kaltinamajam paskirta 18 MGL dydžio (677,88 Eur) bauda.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

REKLAMA

Beje, tai ne pirmas tokio pobūdžio elektroninėje erdvėje asmens galimai padarytas nusikaltimas.

2013 m. uostamiesčio teisėsaugininkai įtariamojo atžvilgiu atliko ikiteisminį tyrimą dėl valstybės simbolių išniekinimo. Iširusia šeima, negalėjimu susirasti darbo bei baudžiamuoju persekiojimu už padarytus nusikaltimus Lietuvos valstybę apkaltinęs asmuo www.facebook.com tinklalapyje buvo įkėlęs nuotraukas, vaizduojančias suplėšytą trispalvę. Nuotraukos buvo pakomentuotos Lietuvą menkinančiu tekstu.

Už šį nusikaltimą klaipėdiečiui buvo paskirti 8 mėn. laisvės apribojimo.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų