REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) antradienį pareiškus įtarimus prekyba poveikiu „Eurovaistinės“ tinklo direktorei Kristinai Jakubauskienei ji traukiasi iš pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) antradienį pareiškus įtarimus prekyba poveikiu „Eurovaistinės“ tinklo direktorei Kristinai Jakubauskienei ji traukiasi iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Tikiu savo nekaltumu, bet akcentuoju įmonės skaidrumą ir nenoriu pakenkti jos reputacijai, todėl pasitraukiu iš užimamų pareigų“, - K.Jakubauskienės komentarą BNS perdavė „Eurovaistinės“ atstovė spaudai Laura Bielskė.

REKLAMA

Valdyba jau patenkino jos atsistatydinimą. Nauja įmonės direktore tapo Asta Šerkšnienė. Ji įmonėje dirba 15 metų ir iki šiol ėjo Farmacinės veiklos vadovės pareigas.

Įtarimai K.Jakubauskienei buvo pareikšti vykdant ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje. Šiame tyrime prekyba poveikiu įtariama ir kita „Eurovaistinės“ darbuotoja - Šiaulių regiono vadovė.

STT pareigūnai įtaria, kad Šiaulių ligoninės direktorius Petras Simavičius buvo žadėjęs vaistinės tinklo atstovams paveikti jam pavaldžius gydytojus, kad išrašydami kompensuojamus vaistinius preparatus jie pacientams rekomenduotų juos įsigyti tik šių vaistinių tinkle. Mainais už tai šio tinklo vaistinėse turėjo būti priimtos ir išskirtinėmis sąlygomis realizuojamos direktoriaus artimam asmeniui priklausančios medicininės priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, STT pranešime minimas Šiaulių ligoninės vadovo P.Simavičiaus artimas asmuo - ligoninės direktoriaus dukra, kuri yra savininkė Kaune veikiančio „Geros sveikatos šeimos gydytojo kabineto“.

Nustačius šias aplinkybes ir gavus jas patvirtinančių duomenų, Šiaulių ligoninės direktoriui ir dviems šio vaistinių tinklo vadovams pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, teigia STT. Iš viso šioje byloje - 12 įtariamųjų.

Vaistinių tinklą „Eurovaistinė“ valdo „Vilniaus prekybos“ kontroliuojama įmonė „Euroapotheca“. „Vilniaus prekybą“ valdo Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius ir Vladas Numavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje STT pareigūnai pradėjo 2015 metais. Šiuo metu įtariama, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai. Taip pat tiriamos aplinkybės, susijusios su ligoninės lėšomis įsigytais ir galimai pasisavintais įvairiais brangiais daiktais bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos. Dėl šių korupcinių nusikaltimų įtarimai pareikšti ligoninės generaliniam direktoriui, strateginio valdymo direktorei, infrastruktūros direktoriui ir kitiems asmenims. Iš viso atliekant šį didelės apimties ikiteisminį tyrimą įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų jau yra pareikšti 12 asmenų.

REKLAMA

STT teigimu, jų turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš įmonių, kurios dalyvavo Šiaulių ligoninės skelbtuose viešuosiuose pirkimuose, ligoninės generalinis direktorius kaip neteisėtą atlyginimą galėjo gauti brangios medicininės įrangos, kurios vertė siekia apie 17 tūkst. eurų. Ši įranga buvo sumontuota direktoriaus artimiesiems priklausančioje privačioje medicinos klinikoje. BNS žiniomis, ši įmonė taip pat yra „Geros sveikatos šeimos gydytojo kabinetas“.

Bendra STT minimų 2013 metais Šiaulių ligoninės vykdytų viešųjų pirkimų vertė siekia apie 2 mln. eurų.

Šiame STT tyrime kaip liudytoja neseniai buvo apklausta ir sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų