REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkos dalyvių dėmesys šią savaitę bus nukreiptas ir į euro zoną, ir į JAV – bus paskelbti naujausi darbo rinkos rodikliai.

Rinkos dalyvių dėmesys šią savaitę bus nukreiptas ir į euro zoną, ir į JAV – bus paskelbti naujausi darbo rinkos rodikliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Danske Bank“ prognozuoja, kad šiose ekonomikose pastaruoju metu stebimos teigiamos tendencijos darbo rinkoje ir toliau išsilaikys. O situacija euro zonoje gali reikšti artimiausiu metu spartėsiantį atlyginimų kilimą.

REKLAMA

JAV: finansų rinkas gali nudžiuginti darbo rinkos rodikliai

Svarbiausi JAV šios savaitės makrekonominiai rodikliai bus paskelbti penktadienį. Tai – sausio mėnesio darbo rinkos duomenys.

„Danske Bank“ prognozuoja, kad praėjusiais metais didžiausios pasaulio ekonomikos darbo rinkoje užfiksuotos teigiamos tendencijos išsilaikys ir toliau. Banko skaičiavimais, sausio mėnesį JAV buvo sukurta 200 tūkst. naujų darbo vietų, o nedarbo lygis galėjo išlikti ties 5 proc. riba. Tokios žinios galėtų šiek tiek nuraminti finansų rinkas, kuriose pastaruoju metu netrūko įtampos.

REKLAMA
REKLAMA

Kito darbo rinkos rodiklio – atlyginimų pokyčio – duomenys turės didelės įtakos tolimesniems FED sprendimams. „Danske Bank“ tiki, jog metinis vidutinio valandinio atlyginimo pokytis sausį buvo kiek mažesnis nei ankstesniais mėnesiais ir siekė 2,2 proc. Tačiau pagrindinė lėtesnio augimo priežastis buvo vadinamasis bazės efektas po smarkaus augimo, užfiksuoto 2015-ųjų pradžioje.

Kitas svarbus makroekonominis rodiklis – ISM gamybos indeksas – bus paskelbtas dar pirmadienį. Čia laukiama ties 52,7 riba nusistovėjusio indekso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Euro zona: laukiama atlyginimų augimo

Euro zonoje šią savaitę bus skelbiami praėjusių metų gruodžio mėnesio nedarbo lygio rodikliai. Tikimasi, jog jau kurį laiką darbo rinkoje gerėjanti padėtis išsilaikys ir sustiprins ekonomikos augimą. Šiuo metu 10,5 proc. siekiantis nedarbo lygio rodiklis yra netoli natūralaus nedarbo lygio. Tokia situacija gali reikšti artimiausiu metu spartėsiantį atlyginimų augimą.

Šios darbo rinkos tendencijos taip pat turėtų atsispindėti šią savaitę skelbiamuose mažmeninės prekybos gruodžio mėnesio duomenyse. Laukiama apie 0,3 proc. mažmeninės rinkos mėnesinio augimo. Palyginimui: gruodį buvo užfiksuotas 0,3 proc. susitraukimas.

REKLAMA

Anglijos bankas spręs dėl palūkanų normos

Ketvirtadienį įvyks Anglijos banko susirinkimas. Rinkos dalyviai pokyčių nelaukia ir tikisi, kad centrinis bankas paliks galioti dabartinę – 0,5 proc. – bazinę palūkanų normą.

Taip pat tikimasi, kad bus palikta galioti 375 mlrd. svarų apimties centrinio banko skatinimo programa.

Rezultatus skelbs „BNP Paribas“ ir „Credit Suisse“

Šią savaitę savo 2015 m. finansinius rezultatus skelbs „BNP Paribas“, „Credit Suisseπ, „Danske Bank“, DNB, „ING Groep“, „Intesa Sanpaolo“, „Sberbank“, „UBS Group“, „AstraZeneca“, „Pfizer“, „Merck & Co“, „GlaxoSmithKline“, „Daimler“, „General Motors“, „Volvo“, „Toyota Motors“, UPS, „ConocoPhilips“, „Exxon Mobil“, „Royal Dutch Shell“, „Japan Tobacco“, „Philip Morris“, „Yahoo“, „Lenovo Group“, „Toshiba“ ir kitos įmonės.

Informaciją parengė Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų