REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
300
Raudonasis kilimas (Nuotr. Ryčio Šeškaičio, Dainiaus Čėplos )

Seniau garbės juo eiti turėjo tik karaliai, diplomatai ir popiežiai. Dabar raudonas kilimas – neatsiejamas prabangos, gero skonio ir iškilmių rodiklis. Pirmą kartą šis buvo paminėtas dar V amžiuje prieš mūsų erą. Apie jį buvo rašoma graikų poeto Eschilo dramoje „Agamemnonas“, kai grįžusiam iš Trojos karo didvyriui Agamemnonui jo piktavalė žmona Klimenestra prie namų slenksčio patiesė raudoną kilimą. Juo jis net nėjo, mat tai reiškė dievybės mindymą.

300

Seniau garbės juo eiti turėjo tik karaliai, diplomatai ir popiežiai. Dabar raudonas kilimas – neatsiejamas prabangos, gero skonio ir iškilmių rodiklis. Pirmą kartą šis buvo paminėtas dar V amžiuje prieš mūsų erą. Apie jį buvo rašoma graikų poeto Eschilo dramoje „Agamemnonas“, kai grįžusiam iš Trojos karo didvyriui Agamemnonui jo piktavalė žmona Klimenestra prie namų slenksčio patiesė raudoną kilimą. Juo jis net nėjo, mat tai reiškė dievybės mindymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar – specialiai patiestu kilimu eina visi kviestiniai svečiai. Šiomis dienomis jis tapęs savotišku podiumu. Prabangaus podiumo funkciją, jis atliko ir triukšmingai praėjusiuose „M.A.M.A“ apdovanojimuose.

Muzikiniai apdovanojimai buvo verti dėmesio ne tik dėl pačios muzikos, bet ir dėl susirinkusiųjų svečių ir jų pasirinktų apdarų. Vienos ryškiausių vakaro viešnių Inga Stumbrienė, Gerda Štelėmėkaitė, Neringa Šiaudikytė, Solveiga Mykolaitytė ir Emilija Katauskaitė. Visos moterys pademonstravo išskirtinį stilių.

Paklaustos ar brangu žengti raudonuoju kilimu, moterys buvo vieningos nuomonės – svarbiausia yra laikytis etiketo, o suknelių kaina, nėra jau tokia svarbi.

„Raudonas kilimas – tai lyg dresscodas, kurio būtina laikytis. Tad kai sužinojau, kad dalyvausiu tokiuose apdovanojimuose ir juo teks žengti – savo apranga pasirūpinau iš anksto. Ilgą baltą suknelę man sukūrė dizainerė Aurelija Beliakaitė. Puikiai žinojau, kaip noriu atrodyti ir koks bus mano vakaro stilius. O ar tai kainavo daug – aš neatskleisiu. Tačiau manau, jog kaina nėra esminis dalykas. Svarbiausia yra laikytis tam tikrų taisyklių: pasipuošti kada reikia ir kai tikrai verta. „M.A.M.A“ apdovanojimai buvo kaip tik ta vieta, kuomet ilgu vakariniu apdaru pasipuošti – privalu“, - teigė Inga Stumbrienė.

Jai antrino ir Gerda Štelėmėkaitė, kuri vakaro įvaizdžiui pasirinko pribloškiančią Tariko Edizo suknelę iki žemės

„M.A.M.A. apdovanojimai yra vienas iš nedaugelio renginių mūsų šalyje, kur ,,black tie“ ir ,,red carpet“, kaip ir visame pasaulyje, visiškai atitinka šias žodžių prasmes, tad šių reikalavimų ir derėtų laikytis. Jubiliejiniam vakarui pasirinkau turkų dizainerio Tariko Edizo ilgą suknelę su šleifu. Visame pasaulyje pripažinti Tariko Edizo kūriniai puikiai žinomi kaip skirti būtent tikriesiems ,,red carpet“ renginiams, įspūdingomis jo suknelėmis puošiamos ir pasaulinių grožio konkursų dalyvės.

Mano vilkėta suknelė siuvinėta rankomis, raštus dizaineriui ,,pakuždėjo’’ vieno gražiausių gyvūnų leopardo kailio raštai – juos, mažyčių juodų karoliukų pabalba, jam ir pavyko perteikti nuo pat suknelės viršaus iki pat pirštų galiukų. Tokių suknelių mūsų šalyje neįsigysi, ją man pavyko rasti viename sostinės suknelių salone – jis mane ir papuošė šiam įspūdingam vakarui“ , – pasakoja modelis.

Savo nuotrauką iš renginio į paskyrą ,,Instagram“ įsikėlusi Gerda, sulaukė ir paties dizainerio dėmesio – jo oficialioje paskyroje įdėta ta pati Gerdos nuotrauka iš renginio su minėtąja Tarik Ediz aukštosios mados suknele, prie kurios modelis priderino savo kūrybos delninę, puoštą auksine pitono oda.

Anot Neringos Šiaudikytės, kuri žvilgsnius traukė Stellos McCartney suknele, raudonam kilimui reikia pasiruošti

„Lietuvoje progų pasipuošti prabangiais drabužiais nėra tiek daug, O dėvint išskirtinį apdarą norisi jaustis gerai ir patogiai. Šią suknelę įsigijau jau prieš kelis mėnesius, o penktadienis buvo puikus laikas ja pasigražinti. Mano nuomone, esmė yra ne suknelių kaina ir vertė, o ar žmogus ją apsivilkęs jaučiasi tinkamai. Gerai suderinti drabužiai kartais gali net ir pralenkti ypač brangias eilutes. Žinoma, siekiant geriausio rezultato ir norint atrodyti įspūdingai – reikia sumokėti ir nemažą kainą. Tad geriausia, ką galima padaryti – tai priderinti ne tokius brangius ir dizainerių kurtus drabužius. Taip sukurtas įvaizdis bus pats optimaliausias“, – mintimis dalijosi Neringa.

Panašaus požiūrio laikėsi ir Solveiga Mykolaitytė, vakarui pasirinkusi „rock“ stilių

„Idėją mano įvaizdžiui sugalvojo meistrė Lina Meironaitė ir papuošalų dizainerė Jolanta Dumbliauskienė. Nejaučiu jokio streso renkantis apdarus raudonam kilimui. Svarbiausia – būti savimi ir gerai jaustis savoje aprangoje. O ar tai brangu – čia labai reliatyvus dalykas, kam kas yra brangu. Galima ir visai nemokamai susikurti įvaizdį, jei drabužius vakarui „paskolino“ dizaineris. Tačiau jei jau drabužius, sukneles, perkate – tai neabejotinai kainuos. Tai pasirinkimo laisvė. Tačiau nebūtinai brangiausi apdarai atrodys geriausiai. Pačiai sau artimas pasirinkimas – tas pavers sukurtą stilių pribloškiantį ir žavų“, – dėstė Solveiga.

Jaunų dizainerių darbus pasirinkusi Emilija Katauskaitė teigė, jog už kainą kur kas svarbesnis stiliaus pojūtis

„Atsižvelgdama į dresscodą pasirinkau prailgintą klasikinį švarką su ilgu sijonu, kuriuos man sukūre dizainerės „MK drama queen". Taip žengdama raudonu kilimu jaučiausi savimi. Juk nėra nieko brangiau nei savitas įvaizdis, mados pajautimas ir stilius. O suknelė, manau, yra simbolika. Be to, jos interpretacijos – atrodo kur kas įdomiau. O ar tai brangu? Jei žinote ko norite ir jei žinote kaip norite atrodyti – tada brangūs drabužiai nėra privalomi. Jūs turite puošti drabužį, o ne kainos etiketė ant jūsų“, – šypsojosi Emilija.

Dar prieš apdovanojimų ceremoniją „M.A.M.A“ rengėjai įspėjo, ko laukia ir ko griežtai nepageidauja matyti ant raudonojo kilimo. Juo vakaro metu praėjo per pusę tūkstančio Lietuvos įžymybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų