REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Inga (28) savo lieknėjimo istoriją pradėjo spontaniškai. Vieną vakarą ramiai atsisėdusi ir susidėliojusi gyvenimo prioritetus suvokė, kad liepto galas jau prieitas. Tuo metu moteris svėrė 117 kg, bet suvokusi, kad permainos, tiesiog, būtinos, sutelkė visą savo užsispyrimą ir sugebėjo pasiekti išties stulbinamų rezultatų.

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Inga (28) savo lieknėjimo istoriją pradėjo spontaniškai. Vieną vakarą ramiai atsisėdusi ir susidėliojusi gyvenimo prioritetus suvokė, kad liepto galas jau prieitas. Tuo metu moteris svėrė 117 kg, bet suvokusi, kad permainos, tiesiog, būtinos, sutelkė visą savo užsispyrimą ir sugebėjo pasiekti išties stulbinamų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Siekti tokių pokyčių pastūmėjo tai, kad pradėjau savęs gailėtis. Pasidarė baisu pagalvojus, kad paaugusi dukra gali manęs gėdytis. Taip pat, kadangi visą gyvenimą buvau pilnesnė, nugalėjo smalsumas ir noras pajusti, ką reiškia būti lieknai. Koks jausmas, kada gali be problemų užbėgti į penktą aukštą ar susitvarkyti namus neuždususi. Tikslingai siekti tikslo pavyko iškart, nei sekundei nepaleidau minties, jog negaliu grįžti į pradinę būseną, privalau nepalūžti tiek dėl savęs, tiek dėl šeimos“, – savo lieknėjimo istorijos pradžią pasakoja Inga.

REKLAMA

Svarbiausia – subalansuota mityba

Pašnekovė teigia, kad nieko nelaukdama intensyviai pradėjo domėtis sveika gyvensena ir stengėsi sukaupti kuo daugiau naudingos informacijos. Moteris norėjo ilgalaikių rezultatų, todėl apie dietas nebuvo nei minties. Dėl per didelio svorio, sporto teko atsisakyti, kadangi tai būtų buvusi per didelė apkrova širdžiai, sąnariams bei stuburui. „Subalansavau mitybą pagal tai, kas man skanu, bet, žinoma, ir sveika. Daug eksperimentavau, išbandžiau begalę sveikuoliškų receptų. Visiškai atsisakiau mėsos, ją pakeičiau žuvimi. Taip pat pradėjau valgyti tik sveikus angliavandenius, kaip grūdai, pilno grūdo makaronai, ryžiai ar virtos bulvės. Be to, geriu tik vandenį. Beveik atsisakiau vaisių, renkuosi tik obuolius, kriaušes ir greipfrutus. Taip pat pradėjau valgyti labai daug daržovių ir į mitybos racioną stengiuosi įtraukti vis kažką naujo.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovaujuosi svarbiausiu principu – bent 14 valandų nevalgymo pertrauka per parą. Pavyzdžiui, jei vakare valgiau 19 val, tai kitas valgymas bus ne anksčiau, kaip 9 val. ryte. Valgau tris kartus per dieną ir esu nusistačiusi nesimėgauti jokiais užkandžiais. Taigi, renkuosi produktus, kurie yra sotūs, sveiki ir nekaloringi. Pavyzdžiui, rytą pradedu nuo grūdinių produktų, kaip avižų ar grikių košė, pilno grūdo dribsniai su džiovintais vaisiais ir pienu. Pietums renkuosi daržoves su lašiša ar menke, kepta orkaitėje be riebalų. Vakare – salotos su tunu, grūdėta varškė ar duoniukas su varškės užtepėle. Tokiu būdu per dieną suvartoju apie 1200 kcal. Maitinuosi ne tik daržovėmis, valgau daug sriubų, orkaitėje dažnai kepu įvairiai paruoštą vištieną, tačiau nevartoju jokių pagardų ir padažų“, – sako Inga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stulbinantys rezultatai

Moteris, svėrusi 117 kg, per 6 mėnesius sugebėjo atsikratyti 45 kg ir viskas tik dėl sveikos ir subalansuotos mitybos. Inga neslepia, kad rezultatais yra išties patenkinta ir daugiau svorio numesti nesistengia. Išsiugdyti valgymo įpročiai ir užsibrėžti tikslai padeda išlaikyti pasiektą rezultatą, kadangi nesilaikant režimo tuoj pat būtų sugrįžtama į pradinį svorį. „Aš suvokiau, jog šių mitybos taisyklių privalau laikytis visą savo gyvenimą, nes kitu atveju pastangos nueis veltui ir vėl sugrįšiu į pradinį tašką. Kalbant apie sportą, su juo man nesiseka, nors žinau, kad kūną pastangrinti reikėtų. Visgi, džiaugiuosi, kad oda nesunkiai atsistatė į savas vietas, šiuo atveju gelbėjo gana jaunas amžius. Vis dėlto, negaliu teigti, kad visiškai nejudu. Kiekvieną dieną daug vaikštau ir stengiuosi visada eiti kuo greitesniu tempu, nors ir nereikia niekur skubėti. Šiuo metu dėl geresnės savijautos ir stangresnio kūno planuoju užsiimti aerobika“, – teigia pašnekovė.

REKLAMA

Gyvenimas ryškesnėmis spalvomis

Pasak Ingos, sulieknėjus jos gyvenimas nušvito kitomis spalvomis. „Supratau, jog stengtis buvo tikrai verta. Beveik niekada nebejaučiu nuovargio, fiziškai viskas žymiai lengviau, net žmonės tapo daug mielesni. Taip pat atsirado ir daug didesnis pasitikėjimas savimi. Be to, vyras pradėjo rodyti daugiau dėmesio, nors niekada neužsimindavo apie mano per didelį svorį.

Norinčioms sulieknėti merginoms patarčiau pačioms sau sąžiningai atsakyti į klausimus: kodėl daug valgau ir kodėl traukia nesveikas maistas? Nereikia savęs apgaudinėti, jog gerai jaučiatės su per dideliu svoriu, nes be papildomų kilogramų gyventi yra daug lengviau ir maloniau“, – skaitytojoms pataria moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų