REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Filmo „Patriotai“ pristatymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Sausio 26-ąją, 11 valandą ryte buvo pirmą kartą pristatytas lietuvių kurtas „Patriotų“ filmas. Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ rinkosi ne tik komedijoje vaidinę aktoriai, bet ir filmo kūrėjai.

48

Sausio 26-ąją, 11 valandą ryte buvo pirmą kartą pristatytas lietuvių kurtas „Patriotų“ filmas. Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ rinkosi ne tik komedijoje vaidinę aktoriai, bet ir filmo kūrėjai.

REKLAMA

Netrukus, po filmo peržiūros, buvo surengta spaudos konferencija. Čia kino juostos komanda pasakojo ne tik apie kūrybinius kuriozus, kurie nutiko filmavimo metu, bet ir atsakinėjo į suktus klausimus.

Petro Vaičiūno pjesės motyvais atkurtas filmas, ko gero, gali drąsiai būti vadinamas vienu patriotiškiausių filmų Lietuvos kino istorijoje.

Filmo „Patriotai“ scenarijų kūrė dramaturgas, scenaristas ir „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas Mindaugas Nastaravičius. Kartu duetu jau prie antrojo filmo iš eilės dirbo režisierius Alvydas Šlepikas ir prodiuseris Mindaugas Papinigis. Šioje komedijoje vaidmenis kūrė garsiausias šalies aktorių elitas: Arūnas Sakalauskas, Ramūnas Cicėnas, Rimantė Valiukaitė, Giedrius Savickas, Nerijus Gadliauskas, Marius Čižauskas, Emilija Latėnaitė, Miglė Polikevičiūtė ir kiti.

Antradienio rytą naują komediją pirmąkart pamatė ne tik prodiuseriai, bet ir aktoriai, todėl visi netruko pasidalinti įspūdžiais. „Aš noriu pasidžiaugti, kad šiandien pamačiau gražiausius Lietuvos aktorius vienoje krūvoje“, - šmaikštavo aktorius N. Gadliauskas.

Kūrybinė komanda prisipažino, kad tai yra kinas, kuris priklauso komedijinių filmų nišai, tačiau jie vengė lėkštumo ir pigių juokelių kratinio. Pagrindinis tikslas – atkreipti dėmesį į tikrąjį patriotiškumą ir mokėti jį atskirti.

„Esu nustebintas filmo rezultatu. Man patinka jo žanras, kuris sunkiai nusakomas. Tai lyg absurdo komedija, čia slypi daug prasmių. Man buvo smagu, tačiau supratau, kad tik kine gali pamatyti, kaip greitai tu sensti“, - juokavo filmo aktorius A. Sakalauskas.

Filmas „Patriotai“ pasakos apie garsiai savo patriotiškumą deklaruojančios šeimos pasiruošimą ypatingai šventei – sūnaus Karolio išlydėtuvėms į karius savanorius. Tačiau ruošiantis šventei ima aiškėti, kad tikrieji patriotai – visai ne tie, kurie garsiai kalba apie meilę tėvynei. Sūnaus išlydėtuves užgožia vertybiniai konfliktai, komiškos ir absurdiškos pastangos norint įrodyti savo atsidavimą Lietuvai.

77 kartus – tiek kartų filme nuskambėjo žodis „patriotai“. Šį filmą, didžiuosiuose kino ekranuose, galite pamatyti nuo sausio 29 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų